Uitbreiding…

Het hebben van een hobby is voor de meeste mensen niet meer dan normaal. Het ontspant, verruimd de geest, werkt kalmerend en soms heeft het zelfs een therapeutisch effect op de mens. Voor een enkeling is het een tijdverdrijvend “iets”. Hoe dan ook, persoonlijke voldoening staat te allen tijde voorop. De meeste hobby’s gaan gepaard met het hebben of verzamelen van spullen. In dit geval bedoel ik niet de spullen die je als verzamelaar graag zou willen hebben, maar spullen om je hobby uit te kunnen voeren.

Fotografie vormt voor mij geen uitzondering op de regel. Het is een hobby die flink uit de hand gelopen is. Een aantal jaren geleden stapte ik over van mijn normale digitale camera naar mijn eerste digitale spiegelreflexcamera. Uiteraard met bijbehorende kitlens en opbergtas. Niet lang daarna kreeg ik er een telelens bij. Helaas was mijn fototas hier niet op gebouwd dus moest er een andere tas worden aangeschaft.  Dat werd een slingshot van lowepro. Hij had nog meer vakjes, dus plek voor nog meer fotospullen. Want ook dat breidde zich gestaag uit. De tas bleek na een jaar niet meer te voldoen. Eigenlijk was hij net iets te klein en voor de dagen dat we op pad of met vakanties waren bleek hij ook minder geschikt. Dus besloten we, en met we bedoel ik mijn vriend en ik, een rugzak aan te schaffen. Deze verdeelde het gewicht gelijkmatig over de schouders, nek en rug. De rugzak die aan onze eisen voldeed bleek er wederom één te zijn van het merk Lowepro. De rugzak had nog meer (geheime)opbergvakjes en ruimte voor nintendo’s en readers. Er was zelfs nog genoeg ruimte om onze digitale camcorder met microfoon (voor de insiders: the squirrel)in op te bergen! Maar na de aanschaf van mijn nieuwste objectief (voor sportfotografie) bleek ook deze rugzak te klein… Hoe ik ook probeerde te passen en te meten, meer dan één lens met body ging er niet in. Dus daar stond ik dan langs de kant van het voetbalveld. Met een rugzak op mijn rug vol gepropt met body en lens, in mijn linkerhand het statief en in mijn rechterhand de statiefgondel. Gelukkig had ik mijn vriend die kon fungeren als kapstok zodat ik mijn andere spulletjes ook nog kwijt kon. Dit ging hem niet worden…

Op internet vonden we precies wat ik nodig had. De lowepro roller x200. (en nee we hebben geen aandelen) Een trolley, rugzak en koffer in één, met plek voor alle lensjes die ik inmiddels bij elkaar gespaard heb, twee body’s, interne flitser en extenders. Daarnaast ruimte om de laptop + toebehoren mee te kunnen nemen EN om mijn nieuwe statief + gondel een vaste plek te kunnen geven. Hij heeft wieltjes dus sjouwen behoort tot het verleden. Het is zelfs mogelijk om de binnentas door middel van een rits te ontkoppelen van de koffer. De binnentas veranderd in een rugzak. De trolly blijft over waar ook nog het één en ander in opgeborgen kan worden. Voor iemand als mij die graag alles bij de hand heeft een ideale uitvinding.

 Het enige wat ik nu nog aan moet schaffen is een regenjas voor mijn camera. (nog meer uitbreiding…) En zodra mijn website is omgebouwd van portret- naar sportfotografie kan wat mij betreft het nieuwe sportseizoen weer beginnen.

 

 

12 gedachtes over “Uitbreiding…

 1. De firma ”Lowepro” zal blij zijn met deze reclame voor hun merk 🙂
  Leuk stukje en heel herkenbaar voor veel fotografen. Zo maak ik van tevoren een keus over welke lenzen mee te nemen want ook dat verrijdbare koffertje schiet in ruimte voor mij hopeloos te kort. Ook de wieltjes lijken me niet geschikt voor ruw terrein. Mijn zwaarste lens weegt inclusief camera bijna 4 kilo en dat valt nog net te doen als je een flinke wandeling wil maken

  • Ja inderdaad voor ruw terrein is de koffer minder geschikt. Maar voor langs de sportvelden volstaat hij goed 🙂 Ik heb zojuist uw foto’s bekeken en vind ze echt prachtig. Vooral de surf foto’s doen het goed. Erg mooi om dit soort acties te zien.

 2. He wat leuk een mede fotografe 😉 Mag ik zo brutaal zijn te vragen met welke body je fotografeert? Ik ben een jaar of 4 geleden begonnen met een slingshot lowepro die ik nog altijd gebruik (zo handig en weinig plek innemend). Ik heb een Nikon D80 met 3 objectieven en de rest jat ik wel van mijn vriend die een immens volle tas bij zijn D300s heeft haha. Maar die trolly vind ik wel boeiend, alleen met handbagage reizen met zo een ding is ideaal! Alleen nog even zoeken naar plek voor mijn kleding…

  • Ik fotografeer op dit moment met de Canon 40D. Mijn instap model (canon 350D) wordt nu gebruikt als oefencamera door de kleine hier in en om het huis. De 7D staat op mijn verlanglijstje omdat ik ook graag indoor sporten wil fotograferen. Waar gaat jou interesse qua fotografie naar uit?

   • Vooral landschap fotografie, maar ook macro opnames vind ik erg leuk. Ben dol op zonsondergangen aan het strand (fijn dat ik er maar 30 km vandaan woon) en ook mijn katten zijn een geliefd onderwerp. En als laatste ben vind ook extreme sports leuk om te fotograferen; denk hierbij aan kitesurfers, skate boarders ect. En wat zijn jouw interesses?

 3. Niet verkeerd dat je zo dicht bij het strand woont. Daar kun je mooie platen schieten 🙂
  Ik heb een aantal jaar portretfotografie gedaan. Voornamelijk in de studio bij ons thuis. Maar ik wilde toch wat meer actie in mijn foto’s. Ik heb dit jaar besloten om te stoppen met portretten (waarvan ik persoonlijk kinderen fotograferen het leukste vond) en verder te gaan als sportfotograaf. Mijn website moet nog wel omgezet worden. Tot die tijd ben ik lekker aan het oefenen 🙂

  • Inmiddels kan ik uit eigen ervaring vertellen dat het echt reuze handig is deze koffer. Hij heeft zelfs nog een speciale standaard zodat hij niet of te liggen en om vallen ook bijna niet meer mogelijk is. Verder kan het handvat ook nog dienst doen als statief voor een eventuele flitser. Ze hebben ze in meerdere maten. 🙂

 4. Een moderne (techniek) meid is op de toekomst voorbereid!!

  (Ik heb sinds kort de EOS 1000D voor beginners, haha. Voorlopig geen
  meerdere aankopen, want ik heb al moeite om aan het boekwerk te
  beginnen)

  Succes met je sportfotografie!

 5. Lowepro tassen zijn niet goedkoop, maar ze zijn kwalitatief gewoon erg goed. Ik wil ooit de slingshot, maar het eerst volgende waarin ik ga investeren zal een lens zijn, voorlopig doe ik het nog met de kitlens 🙂

 6. Pingback: We’re back in business… « Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.