Blessureleed…

Nog nooit eerder had ik te maken met een blessure afgezien van wat spierpijn hier en daar. Ik kon mij dan ook niet voorstellen hoe het zou zijn om iets niet te kunnen…  Inmiddels voel ik mij al vier weken lang erg zielig en loop ik geregeld met mijn ziel onder mijn arm. Ik kan op dit moment namelijk niet hardlopen. Ook het paardrijden of snowboarden zijn taboe. *jank*

Ik was zo goed bezig met trainen en zelfs mijn zeven kilometer loopje (de laatste keer dat ik gelopen heb) ging zo goed.  Maar nu is het al vier weken over met de pret. Het is erg frustrerend om af te moeten wachten tot mijn spier besloten heeft beter te worden. Mijn hamstring om precies te zijn. Het is niet zo dat ik verga van de pijn. Wat, als je van internet uitgaat, wel zou moeten. Er schijnen drie verschillende gradaties te zijn. Waarvan drie het meest verschrikkelijkste is en één het minst erge. Ik heb waarschijnlijk graad 0.3. Maar als ik dat zou hebben zou ik volgens internet binnen drie dagen van de pijn af moeten zijn. Bij mij is het pas na drie dagen begonnen.

 De bewuste vrijdagavond; Ukkepuk en ik hadden besloten om ons uit te leven op het voetbalveld. Hij zou mij ook wat truckjes leren zodat ik wat beter uit de verf zou komen als ik ooit besloot om eens een potje mee te ballen. We zijn een half uur bezig geweest en dat verliep best aardig. Ik kreeg zelfs nog een compliment van hem dat ik het voor een meisje niet eens zo slecht deed. Mijn ego groeide en daar ging het waarschijnlijk ook mis.

Drie dagen daarna, op het werk, stond ik op om iets van de printer te pakken en zakte vervolgens door mijn rechter been. Na wat rek en strek werk voelde het alweer beter. Maar de spierpijn bleef. Ik besloot rust te houden en ging er vanuit dat het wel over zou gaan. In de tussentijd maakte ik dankbaar gebruik van de infrarood lamp, massage tafel en ons bad. Heerlijk om dat allemaal bij de hand te hebben. Maar nee, de spierpijn ging ook hier niet mee weg. Het sluimert ergens op de achtergrond. Zolang ik mij beweeg is het niet aanwezig, maar na een tijdje stil zitten gilt ie om aandacht. Erg vervelend.

Omdat ik er achter ben dat mijn been een stuk prettiger aanvoelt als ik in beweging blijf heb ik besloten om weer wat actiever te bewegen. In plaats van rustig af te wachten tot de pijn vanzelf over waait. Overigens is wachten nou ook niet één van mijn sterkste punten. Ik moest thuis wel beloven dat ik niet direct de 10 kilometer zou gaan lopen, maar eerst maar eens zou beginnen met een wandeling door het park. Daar ga ik mij deze week dus mee bezig houden. Ik voel mij sowieso een stuk beter als ik mij kan bewegen en dat zal ook wel bij dragen aan een sneller herstel.

Ik geef mijn lichaam nog even de tijd om zich te herstellen. Hopelijk is het niet nodig om opzoek te gaan naar het telefoonnummer van de huisarts. Ik kom daar niet zo vaak en dat wilde ik graag zo houden.

Zijn er misschien lezers die ervaring hebben met een hamstringblessure?

 

Wordt vervolgd…..

 

 

13 gedachtes over “Blessureleed…

 1. Hamstrings zijneen moeilijk geval ! Denk eraan blessure aan de hamstring zijn geen grappige gevallen ! Soms kunnen voetballers zes a acht maanden aan de kant staan. Ook Ollie heeft een verrekking gehad en weken aan de kant gestaan ! Het beste is … Jammer genoeg rust , veel behandelen met ijs , drukverband om doen en een kussen onder je been leggen voor dat ie hoger ligt ! En duimen maar !

 2. @ Laura: Inderdaad dat hoop ik ook. Bedankt voor je reactie.

  @ Tiny: Ik had er nog niet eerder aan gedacht dat het een vast zittende heup zou kunnen zijn. Het voelt ook niet als mijn heup, eerder de spier vanaf mijn zitbeen tot halverwege mijn bovenbeen. (maar dan aan de achterkant natuurlijk.)

 3. Ja alle ervaring van de wereld mee als ex voetbalster. Het is misschien niet wat je wil horen maar rust en zachte massage was bij mij het medicijn. De pest is alleen dat je die spier echt veel vaker gebruikt dan dat je zou denken. Ik hoop in ieder geval dat je snel weer opknapt!

 4. Nee dat is zeker niet wat ik wil horen Joyce haha. Ik heb het nu vier weken erg rustig aan gedaan. Maar net wat je al aangeeft, je gebruikt je been toch veel vaker dan je denkt 🙂 Ik ga nog steeds geregeld onder de rode lamp en heb vandaag wat oefeningen gedaan. Ik ben er achter dat ik hem met wandelen en rustig dribbelen eigenlijk niet eens voel. Maar met grotere of snellere passen weer wel.

 5. Heey Deborah,

  Ja dat zijn vervelemde blessures, en rust is het enige middel. Waarschijnlijk is het een scheurtje en dat moet met rust helen. idd wat hierboven al is aangegeven gebruik je die spiergroep meer dan we denken… beterschapjes dan maar….

 6. Pingback: Mag het ietsjes minder? « Deborah Hamar

 7. Pingback: 2011 VS 2012 « Deborah Hamar

 8. Pingback: Doelen bereiken… « Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.