Dit wist je niet hé…

 • Ik houd mijn partjes mandarijn altijd tegen het licht. Ik vind pitjes in mijn eten vreselijk. En word daarom liever niet verrast als ik geniet van een stuk fruit waar ik mijn vingers even daarvoor, voor heb vuil moeten maken.
 • Mijn bed moet volgens mij eigen regels worden opgemaakt. Dat betekend dat het dekbed gladgetrokken in de hoes moet zitten. Geen dubbelgevouwen of lege hoekjes boven in of aan de zijkanten. Het voeteneinde moet goed ingestopt zijn zodat ik ‘s nachts niet wakker wordt van koude voeten, of de kans krijg het dekbed tot ver over mijn oren op te trekken. Het is maar goed dat wij alle twee een eigen dekbed hebben aangezien vriendlief het vreselijk vind om met “dubbelgevouwen” tenen in bed te moeten liggen.
 • Ik moet altijd bezig zijn. Het liefst met zoveel mogelijk dingen tegelijk. Ik kan erg rusteloos en vervolgens lusteloos worden als ik een paar dagen vrij heb en dan niks om handen heb. Zonnen en slapen, waar ik geen genoeg van kan krijgen, vallen overigens niet onder de categorie “niks doen”.
 • Bovenstaande moet dan wel weer in balans zijn. Sommige vinden mij anders te druk worden omdat ik van activiteit naar activiteit stuiter. Ik ben daarom altijd bezig met het zoeken naar een mooi evenwicht tussen al mijn bezigheden. Wat uiteraard ook weer een bezigheid op zich is.
 • Hoewel ik van uitslapen houd, ben ik wel een echt ochtendmens. Dit tot groot ongenoegen van vriendlief en een enkele collega. Zodra de wekker gaat ben ik wakker en ga ik het liefst direct aan de slag met wat er allemaal voor die dag op het programma staat.
 • Het liefst slaap ik een hele nacht door. Maar als ik dan perse wakker moet worden vind ik het erg prettig om op de wekker te zien dat ik nog een paar uur mag slapen voor hij afgaat. Tegen de tijd dat het avond is heb ik mijn meeste kruit al wel verschoten. Na 21.00 uur ben ik over het algemeen niks meer waard.
 • In 2014 ben ik niet een keer ziek geweest. En ook het vreselijke virus van afgelopen winter heb ik overgeslagen.
 • Ik heb sinds vorig jaar zomer leren werken met energie en werk daar nog steeds mee. Omdat ik zoveel moois heb mogen ervaren, kan ik er niet meer omheen. Er is veel meer tussen hemel en aarde dan wij met het blote oog kunnen waarnemen. Mijn ervaring: je hoeft geen paragnost te zijn om dit te kunnen!! Jij kan dit namelijk ook!! Ik was erg benieuwd wat ik hier nog meer mee kon. Ik ben mij gaan verdiepen in Reiki/Shambhala en ben inmiddels in het bezit van de eerste graad.
 • Ik ben gek op schone was dat hangt te drogen. Het liefst hang ik het hele huis vol met lakens en handdoeken. De geur die daar vanaf komt doet mij denken aan een zonnige lentedag waarop we alleen maar leuke dingen gaan doen. Dat maakt mij vrolijk.
 • Sportief bezig zijn in de buitenlucht… Beseffen dat het eigenlijk best fris is maar dat je handen en voeten lekker warm zijn en je de frisse lucht langs je gezicht voelt strijken. En je dus nergens last van hebt. Heerlijk!!
 • In 2014 hebben wij het record BBQen verbroken. Maar 2015 is nog niet zo oud en met onze nieuwe Weber moet dat dus helemaal goed gaan komen. Zoals mijn oom altijd zegt: Weer of geen weer, het is altijd “weber-weer”…
 • En om af te sluiten: Ik vind het iedere keer weer erg leuk om jullie reacties op mijn blog terug te lezen!! Het is leuk om te weten dat andere bloggers de moeite nemen om je schrijfsels te lezen en dat men er nog een mening over heeft ook!! Thnx!!

33 gedachtes over “Dit wist je niet hé…

 1. Nou kan me sommige dingen wel vinden> Alleen mandarijntjes eet ik zo en die komen er wel weer uit de pitten (of in mijn handen of via een andere weg 😉 ) Buitenlucht en lakens heerlijk. Alleen hoeft niet zo netjes op bed. En ben een avond/nachtmens. Maar dat gevoel van 4 uur wakker worden en nog zoveel uren te gaan dat ken ik ook wel. Heerlijk gevoel is dat.

 2. Leuk hoor, die eigen-aardigheden 🙂 ik hou van langzaam wakker worden, dat het nog stil is in huis en dan uitgebreid de krant lezen, zodra het kan de deur open en met een mok koffie de tuin in…..

 3. Wat een leuk blog 🙂 . Hier en daar iets wat ook op mij van toepassing is. Pitten vind ik ook vreselijk maar in mandarijnen vind ik dat niet zo erg. In druiven, kersen en watermeloen vind ik het om de krul van te krijgen. Dat fruit eet ik daarom niet of nauwelijks 😀

  • Aaah ja watermeloen. Daar doe ik altijd moeite voor om het stukje te vinden waar ze het minste inzitten haha. Het is dat het zo lekker is, anders zou ik dit stukje fruit aan mij voorbij laten gaan.

 4. Nee, dat wist ik inderdaad allemaal niet van jou, leuk om te lezen! En herkenbaar allemaal ook. Heerlijk die schone was, en nog heerlijker als deze buiten hangt te drogen. Maarre het slapen … als ik ’s nachts wakker wordt en op de wekker kijk (om 04.00 uur of zo), dan slaap ik never nooit niet meer *zucht*

 5. Haha ik heb dat ook: ik houd zo van uitslapen, maar eigenlijk ben ik een ochtendmens. Ik vind het maar een rare combi. 😉 Leuk om te lezen!

 6. Dat van die Reiki en shambala wist ik niet. Super interessant. In de Reiki heb ik ook een eerste graadsinwijding gekregen, maar ik denk dat ik dat nog even over doe. Werken met energie is inderdaad gewoon weg gelegd voor iedereen.

  Kijk, ik vind het leuk om dit van jou te weten 😀

 7. wat interessant dat je verteld over je ervaring met reiki! ik wist niet dat mensen dat ook konden leren, maar dacht altijd dat het puur een gave was als je dingen aanvoelde. Heel interessant! Bedankt voor het delen 🙂
  xx Julia ~Creativenails4fun~

  • Hoi Julia. Welkom op mijn blog.
   Je kunt zo veel met energie en met je eigen gedachten. Veel mensen weten dit niet of vinden het te zweverig. Maar als het echt je interesse heeft moet je hier eens op googelen. Het is erg leuk om hier mee te werken. Je wordt veel bewuster van alles. Maar vooral van jezelf.

  • Thnx Nicky. Tot nu toe gaat het super met Poownie. We hebben er al aardig wat wandelingen opzitten. We zijn zelfs alweer begonnen met wat buitenritjes. 😀

Reacties zijn gesloten.