How to become a millionaire #1…

Begin 2021…

Cijfers en procenten is niet iets waar ik warm voor loop. Ik draai vaak getallen om, zie punten voor komma’s aan en breek mijn tong bij het uitspreken van grotere getallen dan 10.000. Mijn wiskunde docent was maar wat blij dat ik dit vak liet vallen. Ik was een hopeloos geval waar bijles 0,0 effect heeft gehad. Beleggen is daarom niet iets wat zomaar heel spontaan bij mij zou zijn opgekomen. Het is dat zoonlief al een paar jaar roept dat ie miljonair wil worden. Ik gil net zo hard met hem mee. Er gebeurd alleen niet zo veel. Dat komt omdat ik het volgens hem verkeerd doe. 

Ik somde verschillende manieren van rijk worden op. Maar hij schoof deze moeiteloos van tafel. Je moet namelijk je geld voor je laten werken, ik plaats van werken voor je geld!! Als je weet hoe je dat moet doen, dan heb je zoveel meer vrije tijd over voor de leukere dingen in het leven. Zoals al je zuurverdiende gecompounde interest en werkende geld weer uitgeven op de Bahama’s of zo. 

Beleggen dat is het volgens hem dus helemaal!! Samen met een paar vrienden is hij er in gedoken mij met grote vraagtekens achterlatend. Ik had geen flauw benul waar ze het allemaal over hadden. Maar het klonk heel aantrekkelijk. Laat ik voorop stellen dat ik mij geen illusies maak. Mijn salaris ontvangen vind ik erg fijn maar werken is voor mij zoveel meer dan alleen geld verdienen. En als beleggen zo makkelijk is dan waren er geen voedselbanken meer nodig. 

Dus besloot ik internet af te struinen, op zoek naar informatie. Wat is beleggen? Wat zijn aandelen en cryptomunten? En wat the fuck is compound interest?? En dat lieve lezers was het begin van iets wat in 2021 een groot deel van mijn tijd in beslag nam. Daarover later meer. Wat beleggen en investeren betreft heb ik echt onder een steen geleefd. Cijfers, berekeningen, geld uitgeven en in een zucht ook weer kwijt kunnen raken, dat laatste gebeurd bij heel veel mensen, daar word ik op zijn zachtst gezegd een beetje zenuwachtig van. Moest ik mij hier wel mee bezig houden? 

Toch wilde ik weten hoe dit allemaal in zijn werk ging. Zoonlief had iets aangeboord zonder te weten wat. Mijn nieuwsgierigheid was nu gewekt en die kan ik alleen maar stillen door hem te voeden met informatie. Er staat zo vreselijk veel op internet dat even omslachtig als onbegrijpelijk, en voor mij zelfs ondoorgrondelijk, geschreven is. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Volgens zoonlief gewoon op Youtube. Daar staat alles. Zelfs hoe je miljonair kunt worden. 

Ik moest er dan ook even naar zoeken maar vond een aantal youtubers met een mooi begrijpelijk platform. Alles in Jip en Janneke taal. Daar houd ik van. Mijn speurtocht werd verder voortgezet en ik kwam via de een bij de ander. Een paar weken lang was ik helemaal in de ban van deze wereld. Voor mijn gevoel een parallelle universum die ik nooit heb gezien maar er altijd al is geweest.  

Zoonlief vond het nu wel tijd worden om niet alleen informatie te vergaren maar ook een stap verder te gaan. Het openen van een rekening bij een broker. Ik was nog wat sceptisch, want mijn zuurverdiende dukaten geef ik niet zomaar uit…

Wordt vervolgd…

20 gedachtes over “How to become a millionaire #1…

 1. Joh, je maakt het wel spannend! Ik lees hierin dat je zoon een pure Manifestor is… (Human Design – zoek maar eens op!) Ben erg benieuwd naar het vervolg. Zelf moet ik er niet aan denken miljonair te worden…

  • Waar beleggen zij dan in? Ik heb ooit eens belegd in ABN AMRO, AHOLD en Unilever. Dat ging bij anderen ook als een trein. Maar: toen kwam de financiële crisis 😔 gelukkig zat ik er nog niet al te lang in

 2. Natuurlijk moest ik ff spieken wat voor functie een broker heeft .. ja hij speelt een belangrijke rol ..
  Met invensteren en obligaties .. ik heb daar wel moeite mee , en misschien te oud om dat ik daar niet mee opgegroeid ben ..
  Maar men zegt wie niet waagt die niet wint
  Hopelijk kan ik een van jullie in de toekomst
  Feliciteren !!
  Maar denk goed na …🥴

 3. Spannend, ben benieuwd naar het vervolg. Ik heb zelf een klein beetje crypto als ‘speelgeld’, in beleggen heb ik me verder nog niet verdiept.

 4. Ik ben benieuwd wat je vervolg is van je zoektocht. Beleggen is vaak voor lange termijn.

 5. Oh leuk dit zeg zo’n wordt vervolgd column! Ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat. De titel van je column is ook zoooooo lekker. Alsof je al stinkend rijk bent geworden 😂😂😂

 6. Ik heb ook best problemen met cijfers omdat ik bij het schrijven de cijfers omdraai. Schrijf ik bijvoorbeeld 46 dan schrijf ik eerst de 6 en dan de 4. Dus moet ik heel attent zijn bij het intypen van cijfers.

 7. Interessant zeg, ik ben benieuwd naar het vervolg en of je ook daadwerkelijk de stap zet om ergens te beleggen o.i.d. Ik heb alleen wat crypto, maar heb er eigenlijk geen enkel verstand van dus ik doe er ook heel weinig mee.

 8. Ik heb zelf een tijdje in de financiële wereld gewerkt. Beleggen is vooral interessant als je instapt bij lage waarde met de verwachting dat het hoger wordt. Het vraagt veel geduld en vertrouwen. Ik raad het vooral aan met geld wat je ‘over’ hebt en waarbij je het aankan om te verliezen.

 9. Lastig. Ik vind dat je beleggen alleen moet doen met geld dat je ‘over’ hebt en dat heb ik niet. Crypto en dergelijke zijn dingen waar mijn neefje wel mee bezig is, maar ik vind het te ingewikkeld en spannend eerlijk gezegd. Ik ben wel aan het ‘mijnen’ overigens, maar als je verder vraagt heb ik eigenlijk geen idee waarom ik het doe en wat het effect is. Lekker handig.

 10. Ik ben er helemaal niet in thuis en ik vind het allemaal een risico. Ik ben meer van de zekerheid haha

Reacties zijn gesloten.