Het is ongelooflijk. . .

Dan gaat opeens je telefoon als je lekker aan het werk bent. Je hoort hem afgaan en zoekt in een overvolle tas naar het ellendige ding. Nog voor het deuntje ophoudt en ie overgaat op de voicemail, die ik ook al tig keer heb uitgezet maar op onverklaarbare wijze steeds weer aan gaat, kiep ik de inhoudt van mijn tas op mijn bureau. Als laatste valt daar dan eindelijk mijn telefoon op mijn bureau. Ik graai hem van de stapel en neem op. Het is vriendlief die al bijna de verbinding wilde verbreken.

Zonder tijd te verspillen vraagt hij: “Ons strijkijzer was toch stuk?!” De vraag was blijkbaar retorisch bedoeld aangezien ik geen tijd krijg om antwoord te geven. Vriendlief ratelt verder: “Ik sta nu in de Blokker en ze hebben hier echt een pracht van een aanbieding. Ik wil zeggen: “Die van ons is nog niet stuk, die doet het prima! Je gaat toch niet iets kopen alleen omdat het in de aanbieding is? Toegegeven dat ik nooit meer kleding voor de volle prijs heb gekocht sinds wij samen wonen. Maar ook nu kom ik er niet tussen en gaat hij verder met zijn betoog: “Ik heb al verschillende modellen vergeleken en met de medewerkster gesproken. Het is echt een heel goed apparaat, strijken gaat sneller en nog makkelijker.” Dus zeg ik nog voor hij verder kan gaan dat hij dat ding dan maar moet kopen.

Eenmaal thuis staat er een grote doos van Tefal op tafel. Ik ben nogal sceptische wat nieuwe en onzinnig dure apparaten betreft. Mijn vriend ziet mijn gezicht en weet wat ik denk. Om de kosten voor dit apparaat goed te praten begint hij met een opsomming van alle positieve eigenschappen:

 • Hij heeft een veel groter waterreservoir, waarmee je wel 2.5 uur achter elkaar strijkplezier kunt hebben zonder bij vullen;
 • Hij ontkalkt zichzelf, kijk maar naar dit knopje. Hij toont mij een rode knop aan de zijkant van het apparaat;
 • Hij is in twee minuten op temperatuur, is zuiniger en dus beter voor het milieu;
 • De stoom komt met vijf, en iets meer, bar uit het apparaat waardoor je of tegen het plafon geplakt zit na het indrukken van het knopje, of waarmee je door de strijkplank kunt stomen. Dat is iets wat we even uit moeten proberen…

Hij haalt hem uit de verpakking en laat trots zijn nieuwe aankoop zien: Een Tefal Stoomstrijkijzer.

Vriendlief strijkt niet, dat is een onderdeel van mijn takenpakket. Wat lief dat hij dan toch meedenkt wat deze aanbieding betreft, maar nog steeds was ik niet overtuigd. Hoe kan dit lompe grote ding, dat niet eens draadloos is, nu beter zijn dan ons eigen oude vertrouwde stoomstrijkijzer? Na het eten toog ik naar onze “inloop” kast om hem te testen. Een broek, een shirtje en een blouse. Ze werden allemaal getest onder het toeziend oog van vriendlief. Die met een grijnzend gezicht mijn mening stond af te wachten. Ik wilde niet direct toegeven dat het inderdaad een stuk sneller ging. Dus zeg ik maar: “Het is even wennen”. Als ik alleen achter blijf besluit ik de rest van de stapel direct maar onder handen te nemen. Hij geeft iets meer herrie bij het produceren van de stoom, maar dat weegt niet op tegen de snelheid en het gemak waarmee ik de kleding wegstreek. Dit was echt ongelooflijk. Zo snel heb ik nog nooit gestreken. Met zoveel gemak, één druk op de knop en mijn shirtjes waren zowel van voor als van achter kreukvrij. De stapel waar ik normaal een avond over sta te ploeteren had ik nu in de helft van de tijd weggestreken.

Bij deze dus een dikke duim voor Tefal en hun top strijkijzer, de Blokker voor deze mooie aanbieding en natuurlijk voor vriendlief die zich door mij niet heeft laten ompraten het niet te doen maar hem toch gewoon gekocht heeft!!

Voor de dames (en heren) onder ons die strijken vreselijk vinden maar er niet onderuit komen kan ik hem alleen maar aanraden!! Ze hebben bij Tefal nu een mooie 90 dagen op proef actie.

31 gedachtes over “Het is ongelooflijk. . .

 1. Ik geloof je;)maar ik strijk al jaren niet meer.Nat op de strijkplank leggen en van binnen naar buiten met je handen glad strijken en net zo goed als mijn strijkwerk met strijkijzer………..

  • Haha ja dat is ook een optie. Maar met zoveel was zou ik al snel de blaren op mijn handen hebben staan. Nat ophangen is mij ook al eens verteld. De blousjes die wij dragen blijven toch vol kreukels… Gelukkig vind ik strijken geen rot klus in tegenstelling tot ramen zemen oid 🙂

 2. Ik strijk alleen als ik iets gestreken moet hebben, sommige mensen doen dan direct als het uit de was komt. Dat is mij toch echt te veel werk.

 3. Mooi ding. Pakkende review, je zou er betaald voor moeten krijgen!
  Maar eh…wat kost ‘ie? Of mag ik dat niet vragen? :-S

 4. het lijkt wel een echt vrouwenlogje dit… 😛
  Hier thuis strijkt vrouwlief al jaren met zo’n gesofistikeerd strijkding, ik hoor haar zelden klagen…

  Groetjes!

 5. Schitterend, dat Vriendlief aan je (strijk)comfort denkt 🙂 Maar dit gezegd zijnde blijft het een feit,dat ik er niet warm voor loop, voor dat karwei dat strijken heet …

 6. Hahahahaha dat zijn van die dingen die ik nooit begrepen heb, dat er mensen zijn die hele stapels kleding wegstrijken. Wees toch eens eerlijk: is toch veel handiger 3 stukjes kleding voor de volgende ochtend te strijken? Anyways klinkt als een goed ding, ‘helaas’ heb ik nog een goed werkend ijzertje en zeker geen man die er 1 voor me koopt 😉

  • Dat heb ik inderdaad ook een tijdje gedaan. Maar het probleem is dat ik het heel vaak niet eens ben met mijn kledingkeuze van de vorige dag. En dus sta ik smorgens weer te strijken (of voor vriendlief) Om dat te voorkomen heb ik besloten om één tot twee keer in de week de stapel zoveel mogelijk weg te strijken.

 7. De dag dat mijn vriend me belt over de ideale strijkbout weet ik niet hoe ik zou reageren! Fijn dat hij het zo lekker doet 🙂 Ik ben geen fan van strijken, maar een nieuwe aanschaffen terwijl de oude het nog prima doet, gaat me ook te ver.. Dus strijken we nog even ouderwets door 😉

 8. Wat attent van je vriend, je zou niet zo zelfzuchtig moeten zijn en het hem ook eens laten proberen. 😉

  Mijn mobiel hoorde ik net helemaal niet, dat komt omdat ik thuis ben en mijn mobiel op mijn werk. 😦

 9. Lijkt me een fijn ding, maar ik vind hem wel prijzig. En daar ik een keer in de zoveel tijd de strijkbout laat vallen, weet ik niet zeker of het wel een goede keuze voor mij zou zijn. Ik heb trouwens niet echt een hekel aan strijken, want ik zit altijd een leuke dvd op, of kijk een programma op tv. Voordat ik het weet heb ik een stapel weggestreken.

 10. Mijn vader reageert soms zo op Tell Sell reclames. Heeft ‘ie weer wat gezien wat echt zó ontzettend nuttig is, hahaha. Gelukkig koopt hij het dan niet direct. En over strijken, tja, dat doe ik gewoon niet :p Ben ik toch echt te lui voor, haha. Maar draag ook weinig spul wat écht kreukvrij gemaakt moet worden, dus ik “strijk” hooguit wat dingen met m’n handen 😉

 11. Ik heb een hekel aan strijken maar neem toch één maal in de week een propvolle wasmand onder handen. Mss zou ik ook enkel moeten strijken wat ik nodig heb, om het wat aangenamer te maken…of zo een strijkijzer kopen 😉

 12. Oh dat is wel het laatste waar ik mijn man mee thuis zie komen! Haha… Ik moet wel echt een nieuwe strijkbout en plank.. ik hou je review in gedachten!

 13. Ik strijk alleen het hoognodige en probeer het voor de rest zoveel mogelijk te voorkomen door het nat op te hangen op een hanger. Maar wel lief van je vriend dat hij je ‘werk’ lichter probeert te maken!

 14. Ik dacht het al te zien op de foto’s: wat is je kleding kreukloos! Grapje! Ik ga eens proberen of ik mijn vriend eens mee de Blokker in kan krijgen… 😉

 15. haha-wat een leuk verhaal… strijken is absoluut niet mijn lievelingsbezigheid… en ik doe het dan ook maar zelden, maar na dit verhaal zou je er gewoon weer zin in krijgen…Agnès

 16. Ik haat strijken. Kan er niks anders van maken. Strijken is de meest overratete bezigheid in het huishouden. Ik doe ’t dan ook nooit (nou ja, ca. 1x in de anderhalve maand, als man jammert dat hij niks meer om aan te trekken heeft). Ik trek mijn kleren gewoon weer aan en hoppa, superglad getrokken.

Reacties zijn gesloten.