Zien lopen, doet lopen (4). . . Een meevaller.

(Zie voor mijn andere loop activiteiten van de afgelopen weken deel  1 , 2 & 3)

Na mijn eerste zes kilometer gelopen te hebben had ik vervolgens last van mijn achillespees en besloot daarom de 2e poging te staken en te stoppen bij vijf. Ik was er niet minder door gemotiveerd maar baalde wel dubbel zo hard. Is het niet de hamstring die te pas en te onpas terug komt dan komt er wel weer een andere spier of pees om de hoek kijken die extra aandacht vraagt.

Ik wilde heel graag weer lopen maar wist ook dat dit niet slim zou zijn en besloot daarom een extra rustdag in te lassen. Dit heeft mijn lichaam goed gedaan. Want de dag erna stond ik fris en fruitig klaar voor een nieuwe poging. De zes kilometer stond op het programma. Mocht het onderweg niet lekker gaan dan had ik een route van drie en van vijf kilometer als tussenoplossing. Dit was gelukkig niet nodig. Ik had zelfs genoeg “adem” over aan het einde van de rit. Mijn tempo was dus goed. Nu alleen nog werken aan “de afstand in de beentjes krijgen”. Een kwestie van lopen. Zolang er geen gekken dingen zouden gebeuren zou ik de vijf en de zes kilometer af kunnen gaan wisselen.

Steeds dezelfde rondjes lopen is ook zo saai, dus besloot ik later in de week de “bruggenloop” te gaan doen. Een afstand van vijf kilometer over een grote brug, een bruggetje en een aardige tunnel. Goed voor de bovenbeen- en bilspieren en een andere omgeving is ook wel eens leuk. Het zonnetje stond hoog aan de hemel en de temperatuur loog er niet om. Mijn korte broek en van vriendlief nieuw gekregen hardloopshirt kwamen nu mooi van pas. Sporty Spice was er weer helemaal klaar voor. Hoe laat ik ook van huis vertrek, lopers en fietsers kom ik altijd tegen hier. Maar vandaag heerste er complete rust. Zelfs de overige weggebruikers waren maar mondjes maat aanwezig. Als ik niet beter zou weten zou ik denken dat het zondagmorgen 09.00 uur was.

Ik liep mijn inmiddels gebruikelijke snelheid en stopte halverwege om mijn spieren te rekken en strekken. Ik had niet erg veel last van de hitte afgezien van een verhit rood hoofd. Ik begon dus al aardig te wennen aan deze activiteit boven de 25 graden. Eerder deze week had ik een drinkgordel van mijn vriendin gekregen. Een riem waar vier kleine flesjes aanzitten en nog wat vakjes voor sleutels, telefoon en dat soort fratsen. Voor 5 kilometer niet echt nodig. Maar vandaag had ik toch wel spijt dat ik hem niet had omgedaan. Goede leer voor volgende keer en gewoon omdoen dus.

Terwijl ik de muziek nog een tandje hoger zet moet ik mijzelf inhouden om de tunnel niet uit de crossen. Hoe eerder boven, hoe beter. Dit voelen de bovenbenen wel. Maar als de grond onder mijn voeten weer vlak is verdwijnt het brandende gevoel al snel. Ik loop de brandweerkazerne voorbij evenals alle andere bedrijven die aan deze weg liggen. Voor ik het weet doemt de skatebaan naast mij op en heb ik mijn ronde er weer opzitten. Een stuk sneller dan verwacht en zonder pijn in de hamstring of achillespees. Heerlijk om zo te kunnen lopen.

Eenmaal thuis besef ik dat ik niet gestopt ben aan het begin van het park, wat de bedoeling was, maar er omheen gelopen ben zoals ik de voorgaande keren gedaan heb. Als ik eenmaal uitgedampt en gedoucht ben zoek ik op internet mijn gelopen route op. Ik zie tot mijn verbazing dat ik bijna 6.5 kilometer gelopen heb. De verste afstand tot nu toe inclusief twee bruggen en een tunnel. Deze meevaller stemt mij tevreden. Zo zou ik ze vaker willen lopen.

28 gedachtes over “Zien lopen, doet lopen (4). . . Een meevaller.

 1. Lekker! Als je die drinkgordel hebt geprobeerd, laat me weten hoe die bevalt! Ben heel benieuwd. Voor de afstanden die ik loop, vind ik het niet echt nodig, maar misschien in de toekomst.. Hoewel ik een sportarmband al een crime vind, loop het liefst met zo weinig mogelijk ‘zooi.’ Maarja. Das haast niet te doen als je ook muziek wilt luisteren en je snelheid wilt meten..:P

  • Ja ik zal je een berichtje sturen als ik hem eens goed en wel getest heb. Ik wilde hem ook graag hebben voor de afstanden langer dan 5 km. Ik loop nu al een aantal weken met alleen de Ipod in mn oren. Heerlijk is het. Ik vind het wel jammer dat ik achteraf niet kan zien hoelang en hoe snel ik gelopen heb. Ik ga dus snel mijn horloge laten maken of opzoek naar een nieuw setje.

  • Bedankt Ilse 🙂
   Ga jij ook weer beginnen met lopen? Of laat je dat aan je hubbie over? Ben sinds vorige week aan het lopen met collega. Ze moet bij het begin beginnen. Mocht je zin hebben om aan te sluiten…

 2. Super! Lopen is zalig hé. Wou dat ik het ook terug kon gaan doen (knie wilt niet mee). Is geleden van 2008. Heb toen een heel jaar 3 x / week gelopen …

  • Ik vind het heerlijk. Zeker als het goed en pijnloos gaat. Het geeft mij nieuwe energie en zorgt voor rust in mijn hoofd. Jammer dat je last hebt van je knie. Sport je verder nog wel?

 3. Wow, goed bezig zeg! Ik kom zelf niet verder dan mijn tuinhek, denk ik, dus ik kan hier alleen maar bewondering voor hebben 🙂

 4. Heerlijk als het lopen zo fijn gaat dat je niet eens door hebt dat je al had willen stoppen.. Misschien moet ik ook maar eens aan zo’n gordel beginnen..

Reacties zijn gesloten.