Uitvaartfotografie Hamar . . .

De bloggers die al een tijdje mee lezen weten dat ik vanaf begin dit jaar bezig ben geweest om, naast sport, een nieuwe tak van fotografie aan mijn portfolio toe te voegen. (zou je willen lezen hoe ik tot dit besluit ben gekomen? klik dan hier.) Dankzij uitvaartbegeleidsters Mevrouw H. Harmsma & Mevrouw B. van Duren van Harmsma Uitvaartverzorging kreeg ik de mogelijkheid mij te verdiepen in de uitvaartfotografie. Ik heb een aantal keer mee mogen lopen tijdens uitvaartdiensten om te kijken of het fotograferen voor, tijdens en na een uitvaart iets voor mij was. Uiteraard met toestemming van de families. Tevens kon ik zo mijn portfolio opbouwen en de families een tastbaar aandenken van de bewuste dag mee geven.

Vanaf het begin van dit jaar tot nu is er een hoop gebeurd. Het begon met het uitzoeken van mooie passende cd-doosjes. Toen deze gevonden en besteld waren moest ik gaan bedenken wat voor logo ik wilde hebben. Mijn oom wilde mij hier graag bij helpen en dankzij hem kreeg ik niet alleen een mooi logo maar kreeg mijn complete huisstijl vorm. Daar bleef het niet bij. Ik ging opzoek naar een drukkerij voor mijn visitekaartjes en een fotolab waar ik mijn portfolio album kon laten printen.

In het begin van de zomervakantie besloot ik het bouwen van mijn website uit handen te geven. Ik wilde graag de huisstijl doortrekken in de website zodat alles één geheel zou vormen. Klein, ingetogen en integer. Dit was voor de webbouwer geen probleem. Hij nam de cd met alle bestanden mee en toen alles besproken was ging hij aan de slag.

Met gepaste trots wil ik jullie laten weten dat ik vanaf vandaag online ben (*):

Uitvaartfotografie Hamar

Het voelt wel een beetje raar om trots te zijn op iets wat verbonden is met afscheid nemen van het leven, loslaten en verdriet. Maar dat ben ik wel. Het was een weloverwogen keuze om mij met uitvaartfotografie bezig te gaan houden. Iets dat zonder het overlijden van mijn ouders niet op mijn pad zou zijn gekomen.

Ik wil met mijn uitvaartreportages een tastbare herinnering geven aan mensen en/of families die daar behoefte aan hebben. Zodat ze later, in alle rust, deze moeilijke dag nog eens terug kunnen kijken, waar en wanneer ze dit zelf willen.

(*) Mijn website is discreet en met zorg samengesteld. Wees er op bedacht dat het openen van mijn portfolio emotionele beelden zou kunnen oproepen.

22 gedachtes over “Uitvaartfotografie Hamar . . .

 1. Wow, supermooi!
  Daar mag je terecht trots op zijn! Ik heb de foto’s op je site bekeken en die zijn ook heel mooi. Ik heb weinig kaas gegeten van fotografie, maar als ik dat zo zie straalt het rust en respect uit, heel mooi! Echt top wat je doet, en wat je al bereikt hebt; ik hoop dat het een succes voor je zal worden!

 2. Heel mooi geworden Deborah en je foto’s stralen inderdaad respect uit…écht supermooi.Heel veel succes!

 3. Heel mooi, Deborah. Mooi van eenvoud, hoewel eenvoud niet het juiste woord is. Integer, zoals Rianne zegt, dat is het.
  Prachtige foto’s ook.
  Ik wens je heel veel succes!

 4. Het is heel mooi geworden. Goed ook dat je de reden vertelt waarom je uitvaartfotografie bent gaan doen. De foto’s zijn ook prachtig, bij de handen met de rozenkrans moest ik meteen weer aan mijn oma denken.

 5. Je mag bijzonder trots zijn op uw keuze en op het resultaat van je website. Eigenlijk klinkt het raar om te zeggen over uitvaartfotografie ‘veel succes’ maar je snapt wel wat ik bedoel, het is je gegund dat veel mensen van uw diensten gaan gebruik maken om er indien nodig troost uit te putten.

  • De vormgeving is geheel aan mijn oom te danken. Hij heeft mij hier goed bij geholpen. En dat het iets aparts is, is een ding wat zeker is. Ik hoop dat het wat meer “gewoon” gaat worden in de loop van de tijd. Dat mensen het als “normaal” gaan ervaren.

 6. Respect! Als je zo een beladen onderwerp op deze manier kan benaderen: vind ik ontzettend knap 🙂 Veel geluk toegewenst met deze nieuwe tak!

 7. Pingback: My sweet little Toet Toet « Ariadnesdraad

 8. Ik kan het alleen maar met de anderen eens zijn; het is erg mooi geworden, goed verwoord, persoonlijk maar niet te. Dus daar mag je zeker trots op zijn! Vond het trouwens ook wel leuk om daar een fotootje van jouzelf tegen te komen 😉

  • haha ja dat fotootje…. Die gaat nog een keer aangepast worden. Voor nu staat hij er best, maar ik wil er graag één met wat meer uitstraling, wat meer omgeving en gevoel ipv een standaard studio portret. 🙂

Reacties zijn gesloten.