Playmobil is Ipad waard. . .

Toen vriendlief eenmaal door had wat Marktplaats inhield en vooral hoeveel geld je daarmee kon besparen was het hek van de dam. Toen Uk nog een ukje was en eigenlijk nog te klein was voor alles wat kleiner was dan Duplo, werd er flink ingekocht, voor later. Onder het motto: “Dat vond ik vroeger erg leuk, dus mijn kind gaat dit ook heel leuk vinden!” werd alles van Playmobil ingeslagen. Er werd geboden, gemaild en heen en weer gebeld tot men letterlijk groen en geel zag. De pakketjes bleven bij ons binnen stromen en de zolder werd voller en voller.

Uk werd iedere sinterklaas, kerst en met zijn verjaardag voorzien van een nieuw pakketje Playmobil. Je kon het zo gek niet verzinnen of Uk had het op zijn kamer staan. Soms was hij de twee kilometer NS rails met vijf treinen en wagonnetjes zat en werd het ingeruild voor piratenboten en ridderkastelen. Of het politiebureau en de Ark van Noach. Terwijl Uk groter en  ouder werd verloor hij beetje voor beetje zijn belangstelling voor al het speelgoed. De computer en voetbal werden zijn hobby’s en dat terwijl er boven op de vliering nog een aantal dozen met Playmobil stonden waar hij niets van afwist. Zo stond er nog een brandweerkazerne met alles er op en er aan, een F1 pakket en een luxe indianen- en ridder set compleet met tipi’s, paarden en kajaks.

Twee weken geleden besloot vriendlief de knoop door te hakken en zijn met liefde ingekochte collectie te koop aan te bieden. Omdat het wel erg veel werk was keek hij Uk en mij lief aan en zei dat de opbrengst naar een goed doel zou gaan, namelijk een nieuwe Ipad (of twee) en of wij misschien zouden willen helpen. Daar hadden Uk en ik wel oren naar.

Met zijn drietjes zijn we de hele zondag bezig geweest met het bij elkaar zoeken van de originele verpakkingen, bouwtekeningen en natuurlijk het Playmobil zelf. Uk was toch wel erg verknocht aan zijn kasteel en besloot deze samen met zijn drakenfort te houden. De rest mocht voor de verkoop van zijn kamer gehaald worden.

De fotostudio werd voor deze gelegenheid opgetuigd en alle bouwwerken werden één voor één vakkundig in elkaar gezet, gefotografeerd, (vakkundig)afgebroken en in dozen gestopt. Dit ging de hele week zo door. Iedere dag werd er iets op Marktplaats gezet. Iedere dag kwamen er nieuwe biedingen binnen en werd er Playmobil verkocht. Inmiddels kan ik geen Playmobilpoppetje of onderdeel meer zien. Maar… de bende in de studio, zolder en de kamer van Uk veranderde langzaam in een gestructureerde chaos. De vloer werd iedere dag een halve meter meer begaanbaar. De dozen stapelde zich op in de gang maar aan het einde van de tweede week was dit afgenomen tot een doosje of drie.

Hoewel nog niet alles gefotografeerd en verkocht is, was volgens vriendlief afgelopen vrijdag het targetbedrag bereikt. Toen ik thuis kwam werd mijn inspanning beloond met een Ipad mini. Ik had niet verwacht dat dit speelgoed nog steeds zo goed zou verkopen. Maar blij met mijn nieuwe aanwinst ben ik zeker. Nu nog een mooie hoesje uitzoeken.

Iemand nog interesse in een zwik gouden & zilveren ridders, een Engels fort of een Inca tempel?

25 gedachtes over “Playmobil is Ipad waard. . .

 1. Haha leuk! Volgens mij is dat de beste opruim-methode; verkopen om te kopen.
  Succes met het verkopen van de rest van het spul!

 2. Mijn zoon heeft bakken vol Lego en daarnaast nog wat gemaakte items her en der in zijn kamer staan. Hoewel hij inmiddels 12 jaar is en er nauwelijks nog mee speelt, mag het niet weg. Ik denk dat ik het maar bewaar voor eventuele kleinkinderen….

 3. Playmobil is speelgoed dat in blijft, het verbaasd me niet dat het goed verkocht. Heel leuk om door de verkoop iets nieuws te kopen, zelf ben ik niet zo ‘moedig’. Mijn excuus: voor de kleinkinderen….ooit 😉

 4. Wat leuk! Mooi dat je er toch nog iets uit hebt gekregen, haha! Ik vind Playmobil nog steeds heel grappig, dus ik kan begrijpen dat mensen het nu nog kopen.

 5. Wat leuk! Ik zou willen dat ik zo goed verkoop op marktplaats, mijn spullen zijn zonder verkocht te worden vandaag weer van de site verwijderd na de uiterste termijn : (

  • Dat is jammer. Wij hadden dit ook met een vd treinen. Toen we de titel van de advertentie hadden aangepast werdt hij beter gevonden en binnen een paar dagen was hij verkocht.

  • Ook Uk heeft er een mooie pad aan over gehouden dus spijt zal hij niet snel krijgen. Het Playmobil dat niet weg mocht staat overigens nog op zijn kamer. Sommige dingen vond hij nog te leuk.
   Ja hij bevalt mij prima. Net zo groot als mijn reader en een stuk lichter dan de normale pad.

 6. nee dank u, Deborah
  Ik heb Playmobil nooit zo interessant gevonden als Duplo en Lego

  Een mooie manier om aan iets nieuws te geraken! Onze zolder verbergt ook nog wat schatten… 😉

 7. Ja da’s een mooi iets, dat marktplaats. Ook hier te huize wordt er van alles op geplaatst, van koffers tot fietsen. Maar sommige dingen kun je zelfs aan de straatstenen niet kwijt haha! Ook nog veel lego en autootjes hier. Maar o wee, als we dit weg zouden doen. Dan krijgen we toch echt ruzie met onze puberzonen. Suc6 met de verkoop!

Reacties zijn gesloten.