Dat verzin je toch niet…

Oké, wie heeft dit bedacht en had daarna het lef om er patent op aan te vragen? Verzin dan iets met een sluiting. Zodat ik niet iedere zaterdag een wedstrijdje hoef te houden met het bolletje, het behouden van mijn rechterhand en het deurtje van de wasmachine.

Waar ik het over heb? Over die ronde plastic bolletjes of vierkante plastic bakjes zonder dekseltje of sluiting. Met een open bovenkant dus. Je kent ze toch wel? De bedoeling is dat je ze vult met vloeibaar wasmiddel en ze daarna bovenop de vuile was plaatst in de wasmachine.

Ik weet niet hoe het er bij jullie thuis aan toe gaat? Ieder weekend ga ik de uitdaging weer aan. (Zolang de voorraad nog niet op is…) Plaats het bolletje op de vuile was in de machine (die altijd voller gevuld is dan op de reclame, want ik was nu eenmaal niet wanneer ik maar een halve trommel vuile was heb) en sla dan in één vloeiende beweging met mijn linkerhand het deurtje dicht. In de hoop dat mijn rechterhand sneller uit de machine is dan het deurtje sluit en deze twee bewegingen ook nog sneller zijn dan het bolletje dat altijd van de vuile was af stuitert, in het ergste geval tussen het deurtje en je hand in zo over de vloer, en hierbij zijn doel misloopt… Toegegeven, de vloer heeft er in tijden niet zo schoon uitgezien sinds ik was met een wasbolletje!

Wat is nu juist het nut van dit bolletje? Het voorkomt dat een deel van de zeep ongebruikt de afvoer in verdwijnt. Het gaat bij mij dan niet de direct de afvoer in, maar het komt ook niet op de daarvoor bestemde plaats.

In één woord: kansloos!! Geef mij maar gewoon waspoeder. Makkelijk te doseren, het deurtje van de wasmachine blijft heel en ik hoef niet bang te zijn dat ik per abuis mijn eigen hand af hak…

27 gedachtes over “Dat verzin je toch niet…

 1. Hahaha! Hilarisch! Ik heb ook met regelmaat de hele bovenzijde van mijn hand onder het wasmiddel zitten. Veeg ik dan nog af met een mouw of een broekspijp uit de trommel (zo min mogelijk verspilling…..). Heel herkenbaar dit blog! Leuk!

 2. Dat heb ik nou als ik poeder gebruik ! Spoorzoeken op Klein Duimpjes wijze, zeg maar 🙂 Maar anders dan in de reclame doe ik het wasbolletje eerst in de trommel en dan de was er bovenop… Werkt goed (en gemakkelijker) !

 3. Ik heb die bolletjes nog nooit gebruikt. Vaak zijn ze er in de supermarkt al afgevallen. Er ziet niet voor niets een wasbakje in de wasmachine en als je het wasmiddel daarin doet, komt het ook gewoon bij de was terecht. 🙂

 4. Ik heb hier helemaal geen last van, de truuk is gewoon het bolletje zo in de machine, op de was te plaatsen dat hij stabiel “staat” (ook hier vaak volle wasmachines)

 5. Ik gebruik die bolletjes nooit, ik kieper die weg of koop er gewoon geen met een bolletje. Hup wasmiddel in het bakje of zo een netjes verpakt pakketje wasmiddel op het wasgoed. Problem solved.

 6. Ik gebruik ze dus wel,..en het werkt prima voor me,.Denk zowiezo dat er veel wasmiddel gewoon langs de afvoer verdwijnt,…..en poeder dat klontert zo,….niet?

 7. Ik gebruik ze wel, die bolletjes en heb soms hetzelfde probleem als jij. Volle machine, gauw het bolletje er nog bij proppen en deurtje dicht slaan. Maar soms komt het bolletje, voordat het deurtje dicht is, er gewoon weer uitrollen en ligt mijn vloer onder de vloeibare wasmiddel 😦
  Ik gebruik sowieso geen poeder, want dan tref ik klontjes tussen mijn wasgoed. Wat een huishoudelijke probleempjes kan je soms zo hebben hè? 😉

 8. Ik vind die bolletjes prima, gewoon voorzichtig op/tussen het wasgoed zetten. Poeder gebruik ik niet graag, vooral niet bij donkere was. Daar durft dat nog al eens sporen na te laten.

 9. Ik heb tegenwoordig vloeibaar wasmiddel maar toen ik nog bolletjes had zette ik het ding in het midden. Dus eerst een lading kleren, dan bolletje en dan weer kleding. Niet dat het me niet bekend voorkomt hoor, jouw stukje, o nee. Ik was ook regelmatig de wanhoop nabij… 😀

 10. Ik heb ze ook wel eens gebruikt. Een beetje heen en weer duwen bovenop de was met dat bolletje tot hij iets meer tussen het wasgoed zit, in een soort kuiltje. En dan vlug die deur dichtsmijten hahaha.

Reacties zijn gesloten.