Een zeer ruig spel…

Een zweetvoetenlucht kwam mij tegemoet om nog maar niet te spreken over de andere walmen die er hingen. Onzichtbaar plaatste ik een knijper op mijn neus. Yuk, hoe houden ze het hier uit? Al is het maar voor even!! Het smalle gangenstelsel maakte het er niet beter op. Ik zou er bijna claustrofobisch van worden. Er waren een hoop deuren die op dezelfde gang uitkwamen.  Gezien de stank zouden het wel eens de kleedkamers kunnen zijn. Uiteindelijk kwam ik bij de juiste kleedkamer en via via ook nog eens bij de juiste persoon. Op de twee vragen die ik stelde kreeg ik kort en bondig antwoord.

“Ja dat mag. Maar wel onder twee voorwaarden:
Een : Je zit daar op eigen risico!
Twee: Als ik zeg duik!! Dan twijfel je geen moment en duik je naar de grond!!”

Ik moest lachen om zijn militair-achtige voorkomen. Maar toen zijn militair-achtige blik mijn kant op priemde om te zien of ik hem wel begrepen had, sprong ik direct in de houding met mijn handen langs mijn lichaam. “Deal!!” Was mijn antwoord aan de coach. Ik glimlachte nog even vriendelijk naar hem waarop ik een knikje terug kreeg. Ik draaide mij op mijn hakken om en liep dezelfde zigzag route terug, maar dan ik versnelde pas.

Eenmaal buiten het gangenstelsel en de zweetlucht ver achter mij kon ik weer ademhalen. Ik hing mijn camera om mijn nek en liep naar de plaats waar ik zojuist toestemming voor had gevraagd. De dug-out van de Lions in Dordrecht. Ik mocht één van de jeugdteams fotograferen. Een compleet andere sport dan voetbal of hockey. Maar wel met heel veel snelheid en actie. En ik werd niet teleurgesteld.

Voor het behoud van mijn eigen tanden en mijn camera verloor ik de puck, en de coach die schuin achter mij stond, geen moment uit het oog. IJshockey is een brute sport. Er is geen plek voor mietjes en het gaat er ruig aan toe. De spelers brengen niet alleen de wedstrijd door op ijzers maar liggen ook geregeld languit op de grond of vliegen over elkaar heen. Al dan niet door een bodycheck van de tegenstander. Fantastisch om deze sport te mogen fotograferen. Na twee uur zat de tijd er op. De Lions hadden gewonnen. Hun eerste overwinning van het seizoen en Foto Hamar was er bij. Voor ik weg ging maakte ik nog een praatje met de coach. Nu de druk er af was bleek het een heel aardige vent te zijn. Ik ben zelfs uitgenodigd om nog eens terug te komen, wat ik zeker zal doen!!

IJshockeywedstrijd waarbij Groningen een bodychek maakt bij Dordrecht. Foto Hamar zal veilig in dug-out

21 gedachtes over “Een zeer ruig spel…

 1. Mooie actie foto.s. Werk je voor een krant of zo. Ik maak soms ook sportfoto s voor de krant maar ik vind het niet makkelijk. Nu is mijn hoofdwerk schrijven en niet fotograferen maar dan nog. heb van wielrennen wel een paar keer een mooie dot gemaakt. Ook alle pupillen van de voetbalvereniging eens,allemaal op de foto gezet wat een klus maar wel heel leuk om te doen .

  • Dank je wel.. Nee ik werk niet voor een krant.
   Hoewel mij dat wel erg leuk zou lijken. Ik werk voor mijzelf (en in opdracht uiteraard)
   Voor welke krant werk jij? De teksten verzorgen is ook heel erg leuk. Een eigen column oid lijkt mij ook leuk!!
   Het is inderdaad niet altijd even makkelijk om de actie goed vast gelegd te krijgen. Daarom is het extra leuk als het lukt en de foto’s mooi gevonden worden!!

   • Ik schrijf voor een regionale krant over van allerlei wat hier gebeurt in de regio van openingen tot jubilea en alles wat er tussen zit, alleen geen sportverslagen. En daarbij maak ik ook de foto’s, doe het al 17 jaar en het is nog steeds leuk om te doen, kom echt bij zoveel dingen en mensen blijft nog steeds boeiend.

 2. de raadgeving van de coach was niet slecht bedoeld, zo’n puk tegen je aangezicht had je enkele maanden fotografieloos gemaakt!

  😉

  Groetjes!

 3. Knappe foto ! Volgend jaar vragen ze je de foto’s van hun naaktkalender te trekken, want dat is blijkbaar een trend aan het worden bij die sportverenigingen 🙂 🙂

  • Dank je wel.. En dat laatste hoop ik niet Brubeck. Ik maak alleen actiefoto’s.. Dus als ze in hun nakie over de ijsbaan sjezen dan houd ik mij aanbevolen… Anders laat ik de beurt voorbij gaan haha.

   • In hun nakie over de ijsbaan laten sjezen lijkt me geen aantrekkelijk plan. Bovendien gevaarlijk voor de uitstekende delen … een naaktkalender lijkt me daarentegen wel weer een goed plan. Bijna naakt dan, we moeten nog wel kunnen raden wat er achter zo’n ijshockey-tok schuilt 😉

Reacties zijn gesloten.