Hier word ik vrolijk van…

Nu het al een aantal dagen vies, smerig en nat weer is buiten krijg ik steeds meer zin om de gordijnen dicht te doen, mijn bedje in te kruipen en te beginnen aan mijn winterslaap. Mijn gemoedstoestand staat namelijk in directe verbinding met de barometer. Maar helaas. De winterslaap moet wachten tot de zomervakantie. Het smerige weer trotseer ik dagelijks met opgeheven hoofd (de eerste tien minuten als ik in de auto zit, op weg naar poownie…) om daarna diep weg te kruipen in mijn vijf lagen kleding! Door je te omringen met dingen die je leuk vind en dingen die je vrolijk maken ga je je vanzelf ook vrolijk voelen. Tenminste, zo werkt dat bij mij. Dus hieronder volgt een soort van happy list. Dingen en gebeurtenissen die mijn humeur een stukje opschroeven:

~     Een mooie blauwe lucht. Het maakt mij niet uit of ik moet werken of vrij ben. Als de lucht  blauw is en het zonnetje zich laat zien dan oogt alles altijd vriendelijker;

~     De lente die er aan gaat komen. Hij lijkt nog ver weg met al dat smerige weer. Maar het bewijs is geleverd nu het in de morgen weer vroeger licht is en het langer duurt voor de lampen in de straat weer aangaan;

~     Poownie die, dankzij het uitblijven van de winter, zijn wintervacht beetje voor beetje aan het verliezen is. Nu hebben we weer een reden om flink te poetsen. Verbazend om te zien dat hij onder die smerige vacht echt nog wit is. Het liefst rij ik hem door de wasstraat maar dat heeft met zoveel regen toch geen nut;

~     Het gesprek dat ik met een grote uitvaartbegeleider (bij ons in de regio) gehad heb met betrekking tot de uitvaartfotografie. We hebben gepraat over onze passie. Hij over zijn werk als ondernemer in de uitvaart en ik als fotograaf. Er zijn mooie ideeën besproken. Nu kijken of, en hoe, we hier invulling aan kunnen gaan geven… Dit verhaal krijgt dus nog een “wordt vervolgd…”

~     Voor het eerst in zeven jaar tijd krijgt Foto Hamar (sportfotografie) haar eigen logo. Zodra het af is gaat ook de website een complete metamorfose ondergaan. Toegankelijker, professioneler en meer van deze tijd;

~     De naderende wintersportvakantie met familie en vrienden. We zijn net terug maar gaan graag nog een keer, wat vervelend nu!!

~     Het weekendje weg naar Brugge met vriendlief dat reeds gepland is, evenals onze zomervakantie;

~     Na een half jaar wikken en wegen heb ik eindelijk een keuze gemaakt en mij opgegeven voor een cursus bij Mieke Zomer op de Zomerhof;

~     Hoewel ik mijzelf streng had toegesproken om direct in het nieuwe jaar weer te gaan hardlopen heb ik dat even een maandje opgeschoven. In het blad “Runners world” las ik namelijk dat de meeste blessures in de maand januari ontstaan. Dat wilde ik graag voorkomen (of had ik gewoon geen zin en tijd??). We zijn inmiddels voorzichtig aan begonnen en de eerste kilometers staan weer geregistreerd;

~     De tijd en de rust vinden om lekker te lezen en helemaal op te gaan in het verhaal. Heerlijk om zo boeken te verslinden;

~     De eerste sporttoernooien van dit jaar staan al gepland. Foto Hamar is te vinden op het Jaap vd Wiel toernooi in Dordrecht en twee hockeytoernooien bij GHC Rapid in Gorinchem. Daar gaan hopelijk nog wat toernooien aan toegevoegd worden;

Alleen al het teruglezen van bovenstaande maakt mij vrolijk. Ik krijg zin om nieuwe dingen op te pakken. Mijn kilometertjes te lopen. Vakantieverslagen door te nemen en fotoalbums in elkaar te zetten.

Wat voor effect heeft het vieze weer op jouw humeur?
En wat doe jij om vrolijk te worden?

38 gedachtes over “Hier word ik vrolijk van…

 1. Ik kan er inderdaad maar moeilijk vrolijk van worden. Maar de gordijnen dicht doen helpt al enorm! Wij hebben ook de voorjaarsvakantie en grote vakantie al gepland en geboekt. Daar word ik dan wel een beetje vrolijk van. Ik ben benieuwd naar je logo en de activiteiten met uitvaartfotografie, goed bezig!

  • Ben benieuwd naar jullie vakantie. Komt er nadien een blog over?? 🙂
   Ben zelf ook benieuwd hoe het logo er uiteindelijk uit komt te zien. Blijft nog even spannend 🙂

 2. Dit weer heeft op mij een vertragend effect. Moeilijk aan te zwengelen zeg maar. Maar dit is ideaal weer voor de samenstelling van blogjes en voor het doen van alle klusjes die anders toch steeds weer blijven liggen. En als ik dat lijstje een beetje kan inkorten doet het elastiekje van mijn goeie hum weer aan turnles ….:-)

 3. Nu ik wat thuis ben om te rusten deert dat weer me niet. Ik slaap veel en dan vind ik het aangenaam om de regen tegen het raam te horen slagen.

 4. Zondagochtend omstreeks 11.55 uur … *kijkt uit het raam* … de wind waait hard en de regen klettert tegen het raam. Gelukkig ben ik net, toen het nog droog was, al wezen hardlopen.
  Nu toe aan mijn bakkie koffie met een appelkoek, dat biedt troost 🙂
  En verder doet een bezoekje aan de sauna ook wonderen.
  Maar die cursus bij Mieke Zomer op de Zomerhof, dat gaat over fotografie?

  • Ja dat hardlopen schiet er voor mij nu dus ook een beetje bij in als ik thuis kom en de regen komt met bakken uit de hemel of wanneer je van de straat weg geblazen wordt.
   Ik moet het van de weekenden hebben dat het wat beter weer is, of de dagen dat ik vroeger klaar ben met werken. Dan ga ik direct vanuit het werk.
   De cursus gaat niet over fotografie maar over (oa) communiceren.. (en dan met name met dieren…)

 5. Ik heb een hekel aan die rukwinden die maar blijven duren maar om er zo min mogelijk aandacht aan te schenken zaai ik groenten (en bid dat de vries niet zal komen als die planten (waar momenteel nog geen sprake van is) buiten moeten gezet worden), doe ik opzoekwerk over moestuinieren, sla ik aan het bakken, lees ik blogjes en boeken of kruip ik eens onder de zonnebank om mij te herinneren aan hoe het voelt om de zon op je lijf te hebben 🙂

 6. Ja, zo kom je de wintermaanden wel door. Ik heb het ook dat het helpt wanneer ik me in een paar goede boeken kan verdiepen. En sporten helpt ook, maar nu ben ik helaas uitgeschakeld door de griep. Maar alleen al de gedachte dat we weer richting het voorjaar gaan, maakt me al vrolijk!

 7. erg humeurig word ik niet van dat regenweer, ik vind het alleen jammer dat ik zo weinig kan fietsen dan.
  Intussen hou ik me wel bezig binnenshuis… 😉

  • Ja dat is inderdaad jammer wanneer je een buitensport hebt en het dan zulk vies weer is.
   Hier in de polder zie ik nog wel eens wat groepen fietsers voorbij komen. Helemaal ingepakt tegen de regen.

 8. Leuke lihjst met blij-maak-dingen. Ik kan me in sommige vinden, maar anderen zeggen me niks. Ik ga mijn eigen gang, en dat valt lang niet mee, ook al ben je alleen.

  • Dat lijkt mij ook lastig Corry om na zo’n lange tijd samen te zijn geweest, nu de dingen alleen te moeten doen. Familie en vrienden kunnen een hoop troost geven. Maar toch is dat niet hetzelfde.

 9. Lekker, zo’n lijstje. Dat het langer licht blijft vind ik ook zo heerlijk. Vandaag voor het eerst na mijn werk naar huis gefietst zonder licht. Het kon weer!

 10. Ja ik kan me helemaal vinden, heb er ook zo’n hekel aan. Vanmiddag in de stad met regen en vies en nat en stil……..brrr maar heb mezelf verwend met een paar leuke beeldjes.
  En ik ga tegenwoordig heel veel fietsen, het is heel vaak tussendoor wel even droog om te gaan, een lekkere cappuccino bij de Hema, soms nog wat foto’s maken onderweg. Langer licht, heerlijk en tussendoor de zon gewoon maar van genieten. Maar kom maar op echte lente hoor.

  • We hebben een wintersport geboekt in Oostenrijk. Gaan een weekje naar Center Parks en weekendje naar Brugge. En willen eigenlijk ook nog een weekje zon in Turkije of Egypte mee pakken. Waar gaat de reis voor jou heen?

 11. Nadat ik me moeizaam jarenlang door de herfst en winter heen worstelde kocht ik 2 jaar geleden een blauwe lamp. Het helpt! (Mij wel in elk geval). Elke dag 40 minuten onder dat ding en hop: je hebt je hersens op een dwaalspoor gebracht – ze denken dat het zomer is. Heb nu bijna constant een zomers gevoel. (Dat laatste is wat overdreven maar het gaat om het idee :-D)

 12. Het smerige weer trotseren met een auto… hahaha. Ik mag het steeds aan den lijve ondervinden op de fiets, dat is pas afzien. In de stromende regen met 2 volle boodschappentassen aan je stuur en de fietstassen volgestouwd. Nauwelijks meer een bocht kunnen maken omdat je bijna niet meer kunt sturen, terwijl het water in je schoenen staat, dat soort werk. 😉
  Het weer werkt niet snel op mijn gemoedstoestand, behalve als ik er doorheen moet. 🙂

  • Oh ja… Wat ben ik blij dat ik dat niet meer hoef. Alles op de fiets.
   Kan mij zo goed voorstellen hoe je je moet voelen. Heb jarenlang alles op de fiets gedaan. Door weer en wind. Daar werd ik niet altijd vrolijk van haha.

Reacties zijn gesloten.