Tag: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk & Bewonder…

De titel bestaat uit zeven heel verschillende woorden. Woorden die samen de titel vormen van het liedje, gezonden door Ramses Shaffy. Maar ook de titel van een tag, verzonnen door Ella en overgenomen door Sylvia Het zijn krachtige korte woorden die bij iedere lezer weer andere gevoelens en emoties zullen oproepen. Ook de invulling van de tag zal voor iedereen weer anders zijn. Daarom vond ik het leuk hem over te nemen.

Zing. Wanneer zing je? De hele dag door. Ik merk dat pas wanneer vriendlief mij vraagt op te houden met mijn valse geblèr of wanneer de papegaai mee gaat doen. En als die mee gaat doen is het hek van de dam…

Vecht. Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander. Ik ben geen vechtersbaas. De laatste keer dat ik gevochten heb is waarschijnlijk tegen mijzelf geweest. Ik vocht om mijn moeder te laten gaan. Ik had geen keus en moest mij er bij neerleggen. Dat was misschien wel het zwaarste gevecht met mijzelf dat ik tot nu toe in mijn leven geleverd heb.

Huil. Ben je snel geëmotioneerd? Ik ben over het algemeen wel een emotioneel persoon. Sommige verhalen en gebeurtenissen raken mij meer dan andere, dat wel. Maar ik kan ook “hard” en “zakelijk” zijn. Waarbij ik mijn emoties naast mij neer leg. Soms moet dit ook. Zeker in mijn werk als uitvaartfotograaf. Emoties tonen is prima, maar je bent daar wel met een zakelijk doel. Met privé aangelegenheden ligt dit net weer iets anders. Als ik  vermoeid ben of iets te veel hooi op mijn vork heb genomen dan kan ik bij wijze van spreken al janken als ze bij het weerbericht zeggen dat het gaat regenen haha.

Bid. Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in? Kort gezegd geloof ik in de kracht van het universum, het groter geheel. Het is onzichtbaar maar altijd om je heen. Ik denk dat bepaalde dingen in je leven gebeuren met een reden. Je leert er van, je moet er iets mee, het opent deuren of sluit ze juist. De kracht van de gedachten is ook zo iets. Niet altijd maar zeggen: “Ooit…” of “Had ik maar…” “Hij of zij wel en ik niet…” Dat wat jij aandacht geeft en voedt, zal groeien. Maar dat werkt wel twee kanten op, zowel positief als negatief. De universele energie is er voor iedereen, je hoeft het alleen maar te vragen. Een dame die daar vol passie over kan bloggen: Be Blissed…

Ik ben dagelijks bezig met het trainen van mijn intuïtie en mijn manier van denken. Dit doe ik oa door te mediteren,  stiltes in te lassen en heel gericht en bewust bezig te zijn zoals bijvoorbeeld met Reiki en Shambala. Verder heb ik geleerd te vertrouwen op het universum…

Lach. Wie maakt jou aan het lachen? Er is niet veel voor nodig om mij aan het lachen te maken. Over het algemeen ben ik vrij vrolijk. Ik kan erg lachen om mijn huisdieren die geregeld voor gekke fratsen zorgen. Als mijn zusje en ik samen zijn en om iets onbenulligs moeten lachen dan resulteert dit meestal in een lachstuip van een paar minuten met flinke buikpijn en kramp in de kaken tot gevolg. Ook met vriendlief kan ik soms lachen om niks en moeten we uiteindelijk weer lachen om elkaar.

Werk. Werk je om te leven of leef je om te werken? Ik werk om te kunnen leven. Daar komt bij dat ik het fijn vind om regelmaat en ritme in mijn leven te hebben. Een vaste job helpt daar toch wel bij. Hoewel ik het erg naar mijn zin heb zou ik het niet erg vinden om één of twee dagen minder te werken zodat ik mij meer op mijn eigen hobby’s en de fotografie zou kunnen richten.

Bewonder. Wie bewonder jij? En waarom? Mijn moeder omdat ze ons een opvoeding heeft kunnen geven waarin wij, ondanks haar krappe inkomen, nooit iets te kort kwamen. Ze cijferde zichzelf te vaak weg voor ons. Ze liet mij zien wat belangrijk was in het leven. Mijn vader, omdat hij zichzelf eveneens wegcijferde om ons een onbezorgde jeugd te geven. Dat hij ons hierdoor niet vaak zag en daar moeite mee had hoorde ik pas na zijn overlijden… Mijn ouders zijn er helaas niet meer. En daarom bewonder ik ze denk ik nog het meest. Ze hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. En daar ben ik trots op.

22 gedachtes over “Tag: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk & Bewonder…

 1. Ik heb het al eens gezegd, en nu wil ik het weer zeggen: ik vind je een mooi mens. We zitten met veel dingen die je noemt behoorlijk op 1 lijn. Wat heb je er een mooi stukje van gemaakt. X

 2. Ontzettend mooie invulling! Werk geeft idd een goede structuur en invulling aan het leven. Hoop dat je snel je fotografie wat kan gaan uitbreiden 🙂 En wauw wat een prachtige afsluiter in je bewonder antwoord!

  • Dank je wel Anita.
   Een van mijn hobby’s heb ik al mogen uitbreiden. Ik mag gaan gast-bloggen mbt de uitvaartfotografie. Dat is al heel gaaf. Nu de fotografie nog 🙂

  • Aaah dank je wel voor je mooie reactie.
   Loslaten is inderdaad niet makkelijk. Soms vraag ik mij af of echt loslaten wel kan. De pijn… die heb ik wel losgelaten. Maar het gemis ….

 3. ik denk dat je gevoelens opzij zetten niet altijd zo makkelijk gaat zoals je het hier schrijft.
  Mooie invulling van de tag, Deborah!

  • Dat gaat inderdaad niet altijd zo makkelijk als hierboven omschreven. Soms lopen de tranen over mijn wangen, maar moet ik wel nablijven denken bij wat ik op dat moment aan het doen ben.
   De emoties mogen komen, zodra ik klaar ben met mijn werk van dat moment. En als dat gebeurt is dat helemaal prima 🙂

 4. Mooi Deborah. Wat je schrijft over je ouders zou zo over die van mij kunnen gaan. Mijn mam is er gelukkig nog. Hoe niet vanzelfsprekend her is om zulke ouders te hebben werd mij pas veel later duidelijk.
  Ooit heb ik meegewerkt aan een fotoreportage gebaseerd op zing, vecht, huil…. ideetje?

  • We nemen heel vaak zoveel dingen voor lief. Of we beseffen het ons pas te vaak te laat….
   Wat een leuk idee om hier een fotoreportage van te maken. Thnx.

 5. Wat leuk, ja zingen heerlijk toch, hoop dat mijn nieuwe buurman er ook zo over denkt ;). En lachen inderdaad zo heerlijk op zijn tijd om niets de slappe lach krijgen…Verdrietig om al zo jong je moeder te verliezen, fijn dat je goede herinneringen hebt aan haar die zullen nooit verdwijnen.

 6. Mooi geschreven en mooi ingevuld, Deborah. En wat fijn dat je zulke mooie herinneringen hebt aan je ouders. Het zijn vast heel trotse ouders geweest!

  • Dank je wel.
   Hoewel ik de bevestiging nooit meer direct van ze kan krijgen weet ik zeker dat ze heel trots op zowel mijn zusje als mij zullen zijn als ze zien wat wij intussen alle twee bereikt en gedaan hebben.

 7. Wat fijn dat ik je blog weer gevonden heb! Ik dacht echt dat je was gestopt! Ik was trouwens ook blij met die link die je me laatst stuurde en nu ben ik meteen Be Blissed gaan volgen. Nee, toeval bestaat niet. Daar zal ik vast weer dingen lezen waar ik weer mee verder kan. Ik vind het knap het werk wat je doet. Zal niet altijd makkelijk zijn om het zakelijk te benaderen, maar het lijkt me prachtig werk om te doen.

  • Welkom terug zal ik dan maar zeggen 😄😄 leuk dat je er weer bent!

   Niks komt voor zijn tijd. Dus de linkjes die je nu volgt (gaat volgen) zullen zeker iets voor je betekenen 😊 had je ze eerder gezien dan had het waarschijnlijk niks voor je betekend.
   Succes met de mooie dingen die op je pad gaan komen.

 8. Pingback: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder TAG ⋆ Mama's Jungle

Reacties zijn gesloten.