Clash of Clans…

“Kijk, ik val aan met mijn draak en ik ben aan het winnen.” “Mooi hoor!” Roep ik quasi nonchalant tijdens het voorbijlopen. “Hier, kijk dan?! Je kijkt niet eens!” Roept zoonlief terwijl hij met gevaar voor eigen Ipad het ding nog iets hoger in de lucht houdt zodat ik er niet omheen kan. Ik zie een tekenfilmachtige setting waar verschillende poppetjes heen en weer rennen en draken luchtballonnen kapot maken, of iets wat daar voor door moet gaan. Op dat moment maakte ik de grootste Ipad-fout van mijn leven door te vragen wat ie nu precies aan het doen was. Ik kreeg niet direct antwoord. Maar op slinkse wijze werd mijn Ipad mij ontfutseld en voor ik het wist blonk het icoontje van Clash of Clans ook op mijn beeldscherm.

Nu, een maand of twee later, volg ik de tovenaars op de voet en stuur mijn barbaren en boogschutters aan. Van zoonlief heb ik nog een aantal varkensruiters gekregen, daarmee moest ik de slag wel kunnen winnen. Het doel: de digitale wereld veroveren met toverspreuken, draken, luchtballonnen en P.E.C.C.A’.S (what’s in a name…) en dat met onze eigen “clan”. Ja ja, want die heeft zoonlief aangemaakt toen hij besloot mij eveneens verslaafd te maken aan één of ander spelletje. Onze clan wordt niet alleen bemand met beginnende puistenkoppen. Ook een aantal ouders dragen hun digitale steentje bij…

Maar voor het zover was moest ik eerst een dorp hebben. Zonder dorp geen clan. Zonder Clan geen Clash. Met de vingervlugheid van zoonlief werd die van mij in no-time opgezet, want ik begreep dat natuurlijk weer niet. Nu kon ik beginnen met het upgraden van alle onderdelen. Stadhuis, muren, verdedigingswerken, legerbasis maar ook de goudmijnen en de elixerpompen. Met deze laatste twee kun je weer troepen trainen en uiteindelijk dus je dorp upgraden.

Zoonlief kon ik natuurlijk niet steeds lastigvallen. Ik bedoel, zelfredzaamheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Dus raadpleegde ik het internet en Youtube. Er ging een wereld voor mij open. Nu snap ik al die uren die hij youtubbend heeft doorgebracht. Indelingen van dorpen, aanvalstactieken en technieken en andere tips vond ik daar terug. Ik neusde net zolang tot ik een indeling vond die mij aansprak. Na een uur pielenmuizen en slepen met muurtjes en kanonnen was ik het zat. Ik had vierkante ogen en barstende koppijn. Zoonlief stond mij al even gade te slaan en kwam niet meer bij van het lachen. Hij besloot in te grijpen en binnen vijf minuten was mijn dorp aangepast.

De weekenden die volgden zaten zoonlief en ik gebroederlijk op de bank met onze Ipads naast elkaar. We vergeleken onze clanaanvallen, deelden troepen en verzonnen nieuwe aanvalstactieken. Vriendlief was er een beetje klaar mee en zei dat we er nu wel mee mochten ophouden. Hierop volgden een sneer van Zoonlief. “Ze is heel goed hoor pap!! Ze valt aan, verdedigt en wint. Ik heb haar nodig in mijn “clan”!” Er volgden nog wat verontwaardigde blikken van de één naar de ander. Ik hield wijselijk mijn mond en moest hard op mijn tanden bijten om niet in een gigantische lachbui uit te barsten. “Sorry pap, deze slag heb je verloren. Maar ik speel nog even door. Ik hoorde namelijk zojuist dat ik hier goed in ben.” 😛

15 gedachtes over “Clash of Clans…

  1. Hahaha! Die zoonlief toch … goed hoor Deborah dat je zo met die digitale (spel)wereld meegaat. Zo blijf je als moeder een beetje bij de tijd 😉

  2. Aaah…zo verslavend die spelletjes. Mijn manneke was weer begonnen met een online-game, jaren terug ook een hele tijd samen gespeeld. En na anderhalve week hield ik het niet meer uit en ben, ja ja, ook weer begonnen. Heb er eigenlijk helemaaaaaaaaal geeeeen tijd voor, maar het is zo leuk. En ach ja, sinds gisteren noem ik het ‘zo-ontspan-je-tenminste-even-tussendoor’. hihi

  3. Deborah, ik prijs je dapperheid!!! 😀 Heel tof dat je dat samen met je zoon kunt, schept een band 😉 en toch….ik werd zenuwachtig terwijl ik aan het lezen was, ik haat namelijk zo’n spelletjes. De vingervlugheid van die jongelui, ik kan er met mijn verstand niet bij: hoe doen ze het!!….en jij doet het ook 😀 Ongelooflijk dapper, ik zeg het je 😀

  4. Wat gezellig lijkt me dat, samen op de bank ‘spelen’. Ik probeer niet (meer) verslaafd te raken aan (computer)spelletjes, ik ben straks verslaafd aan het draaien van potjes ben ik bang. 🙂

  5. Hahaha! Ik ben immuun voor computerspelletjes-verslaving. Ik heb alleen een Pou maar die heeft ook al maanden honger. Ik pas wel op dat Vriendje-lief je blog niet leest want voor je het weet heeft die zijn eigen clan…

Reacties zijn gesloten.