Blijf je slapen?

“Hoeveel zeg je?” Van schrik spring ik van het bed terwijl vriendlief zich nog even op z’n gemak omdraait alsof ie niks gehoord heeft. “14.000€” zegt hij nogmaals. Ik staar de verkoper alleen maar aan. “Waarom?” gil ik hem bijna toe. “Met de hand gemaakt, uit Engeland, echt paardenhaar en schapenvacht en bla bla.” Meer hoor ik niet, ik zie alleen zijn mond bewegen. In nog geen 14.000 jaar dat ik dat ga uitgeven aan een bed. Vriendlief dacht er anders over. Niet alleen de verkoper had hem al bijna zover. Het bed, toegegeven het is echt een plaatje en zou zeker niet misstaan in onze slaapkamer, had hem nu al in zijn macht. Mochten we ons bedenken, er kon nog wat aan de prijs gedaan worden. “Ooh, dat dacht ik ook!!”

Inmiddels was dit al de vierde beddenwinkel waar we waren. Er is echt belachelijk veel keus. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Verkopers hebben hun eigen manier van uitleggen maar ze spreken elkaar soms ook een beetje tegen. Daar kunnen mijn hersens, die hier geen verstand van hebben, niet goed tegen. Dit kan wel met zus maar niet met zo. Op een bepaald bed kan alleen maar dat matras. Ligt niet fijn zegt U? Tja dan moet U een ander bed nemen! Toen een verkoper vertelde dat ie alleen zijn bedden met toppers verkocht was ik klaar met hem en zijn toko.

Beddenwinkel 5 was voor deze week de laatste die ik wilde bezoeken. Ook hier veel verschillende bedden met dito matrassen. Maar we lopen wel direct tegen het bed aan dat we beiden mooi vinden. Jammer genoeg met topper, iets wat ik niet wil. Dan verschijnt er een verkoper. Of hij kan helpen? We gooien al onze wensen voor zijn voeten en wijzen daarna naar dat bed. “Daar kan praktisch elk matras op!” Deelt hij ons mee. Lucky us. 

Hij neemt ons mee door de winkel en laat ons niet alleen diverse soorten matrassen testen, iets wat we al bij diverse winkels gedaan hadden maar nooit echt een goed advies kregen, en legt uit aan de hand van plaatjes, doorsneestukken matras, lichaamsbouw en onze slaaphouding waar we goed aan doen. Hij neemt werkelijk alle tijd voor ons.  

We testen de simpele standaard tot het duurdere segment. Dat is maar goed ook. Want het Tempur matras dat zo geprezen wordt ligt echt voor geen meter, ik zak erin weg als in drijfzand. We testen en testen nog meer. Tot we bij een matras aankomen waar ik heel blij van wordt. Het matras is voorzien van pocketveren, diverse soorten schuimlagen en afgewerkt met een firm toplaag. Het matras is zacht genoeg om in weg te zakken en tegelijk voel ik de stevigheid van het geheel. Hierop voel ik mij letterlijk gedragen. Ook nu krijgen we uitleg over de drukpunten, verdeling van gewicht en de verschillende zones. De stroom aan informatie is eindeloos. Net als zijn geduld met ons. 

Terwijl wij mogen “proefslapen” haalt de aardige man een bakkie koffie voor ons. “Nou hier hoef ik niet langer over na te denken. Dat bed, wijs ik hem en dan met dit matras.”Vriendlief is het er gelukkig helemaal mee eens. Ik doe geen consessies aan mijn slaapcomfort, behalve aan de prijs. En ook daar kon zelfs wat aan gedaan worden. 

16 gedachtes over “Blijf je slapen?

 1. Ik vind het altijd zo moeilijk, een bed, of een matras. Je ligt er 3 minuten op in de winkel, en dan? Het is en blijft een gok.
  Hoop dat die van jullie perfect blijkt te zijn!
  Een goed bed is goud waard.

  • Nou dat was het bij ons dus ook. Die paar minuten in de winkel zeggen niks.
   Nu hebben we een hele middag bij deze toko doorgebracht en deze voelde als de beste. We mogen hem binnenkort al verwachten. Ik kijk er naar uit 🤩 Zo belangrijk een goede nachtrust op een goed bed!

 2. Proefslapen is voor een bed nog belangrijker dan voor een huis! 😉 Fijn dat jullie goed advies hebben gekregen, en dat de verkoper alle tijd (en dus: aandacht) voor jullie wensen had. Dat heb je echt wel nodig in beddenland. Maar wat heb jij tegen een topmatras?

  • Nou vooral ook omdat men, goed bedoeld, elkaar ook steeds tegenspreekt was het erg fijn dat deze verkoper ons heeft kunnen overtuigen door het ons zelf te laten voelen en ervaren. Hij vroeg door en nog meer door.

   Een topper los op het bed gaat schuiven. Zie ik bij het bed van zoonlief ook. Zelfs met een extra antislipschuifmat eronder. Echt heel vervelend. Wij hebben verstelbare boxsprings. Nog meer geschuif. Een topper voelt vaak warmer aan. Wat we beide niet prettig vinden. En ik vind, dat wanneer ik een fortuin heb betaald voor een goed matras ik dat teniet doe door er een topper van een “paar euro” op te leggen. Het ziet er sjiek uit, dat zeker. Maar heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Zonde van je geld. Het leuke is dat alle verkopers, op die ene na, dit ook beaamd hebben 😂.

   • Ik snap het. Alleen het hele ‘schuif’-verhaal niet, maar dat komt dan denk ik omdat wij nooit een verstelbaar bed hebben gehad. De topmatras ligt plat, en blijft plat, op z’n plek, liggen.
    Maar super dat jullie zo’n goed advies hebben gekregen!

 3. Goed advies is het halve werk. Wij hadden ook een heel fijne verkoper met goed advies. Nu na 3 jaar zijn we niet meer zo tevreden als in het begin. De matrassen zijn zwaar en moeten we vaak draaien. Ander liggen we allebei naar het midden. Dat is heel gezellig, maar we geven elkaar wel eens per ongeluk een trap in onze slaap, haha.

 4. In een vorig leven heb ik zelf bedcomfort verkocht. Er worden heel wat verhalen afgevuurd op potentiële klanten. Allemaal wetenschappelijk onderbouwd wordt beweerd.
  Zelf zweer ik bij een boxspring.

 5. Wat een bedrag, zeg! Daar zou ik dus wakker van liggen. Ik heb overigens nog nooit een bed gekocht bij een speciale beddenzaak. Dat vind ik sowieso veel te duur. Fijn dat jullie geslaagd zijn. Welterusten alvast!

 6. Pingback: In 2022 was … | Deborah Hamar

Laat gerust een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.