Wordfeud… Wie durft?

“Deb, waar is je I-phone? Haal direct wordfeud binnen want dat is zo leuk!” Riepen mijn nichtjes toen ze tegen elkaar aan het spelen waren. En ik: “ppff zeker weer één of ander spelletje waar mijn telefoon van vastloopt of de batterij binnen no-time leeg is.”

Maar ‘s avonds kon ik mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen, toog af naar de App Store en haalde het spelletje wordfeud binnen. Ik zat er niet ver naast. Mijn telefoon moet na het spelen van dit spel toch echt langer nadenken voor hij ook maar iets wil openen. Mijn batterij moet minstens twee keer op een dag opgeladen worden. Maar….. Wat is het VERSLAVEND.

Voor de mensen die het niet kennen: Wordfeud is de digitale versie van het spel scrabble. Het kan gespeeld worden op de Iphone (en andere smartphones) of I-pad. Voor mij een compleet nieuwe rage. Het is eigenlijk veel leuker dan in het echt. Je hebt hier namelijk 72 uur bedenktijd. Doe je binnen deze uren niets, dan verlies je automatisch. Je kunt met meerdere mensen tegelijk een potje scrabbelen. Tegen vrienden maar ook tegen volslagen onbekenden. Het is zelfs in meerdere talen mogelijk.

Zo begon ik op een zondagavond aan mijn nieuwe verslaving en speelde tegen vier verschillende mensen tegelijk. Het houdt mij al bijna een week bezig. En met mij natuurlijk ook mijn vriend. Die nog meer letterneuroot is dan ik. Als ik niet bezig ben met het zo tactisch mogelijk weg leggen van letters dan is hij het wel. Samen proberen we onze tegenstanders (mijn familie in dit geval) te slim af te zijn.

Zodra de tegenstander een nieuw woord heeft gemaakt geeft mijn telefoon een “pling”en weet ik dat het mijn beurt weer is. Omdat mijn nachtrust heilig is zet ik het geluid van mijn telefoon uit als ik ga slapen. Er wordt ‘s nachts dus niet gespeeld. Hoewel het soms best moeilijk is om in slaap te vallen met al die dansende letters voor je ogen.

Helaas zijn (nog) niet alle Nederlandse woorden opgenomen in het spel. Zo herkent hij ICT wel, maar IQ weer niet. Sommige namen zijn wel toegestaan en anderen weer niet. Maar dat mag de pret niet drukken..

Wie durft het tegen ons op te nemen? Laat je naam hier achter en ik voeg je toe!  🙂

 

17 gedachtes over “Wordfeud… Wie durft?

 1. Mijn vriend denkt dat ik eraan verslaafd ga raken (mijn moeder heeft het nu op haar ipad), maar nee hoor! Dus ik voeg je niet toe sorry haha (wil de weddenschap niet verliezen natuurlijk).

 2. Ik twijfel nog even, geloof dat ik nu al tijd te kort kom voor de dingen die ik wil doen 😉 Daarbij werkt dat spel ook op een HTC??

 3. @ Joyce: Het is er ook voor de HTC. En volgens mij nog gratis ook 🙂

  @ Nicole: Jammer de bammer…. Het is ook erg leuk. Ik hoop dat er zo ook een versie van andere spelletjes komt. Dit is best leuk tijd verdrijf hoor haha.

 4. Ik speel het sinds kort ook! Vind het wel irritant dat hij (nog) niet alle woorden pakt (en de meest vage lettercombinaties dan soms weer wel). Maar het is te verslavend, dus ik hou het ook maar even bij de partijtjes die ik nu heb lopen 🙂 Wil jou verslaving natuurlijk ook niet verder aanwakkeren 😉

 5. Het ligt hier nu ook even stil. Ik heb de indruk dat niemand meer durft hahaha.

  @ Anke: Inderdaad, wij lopen ook tegen het zelfde probleem aan. Hoe staat het met je score?? Bedankt voor je goede zorgen mbt mijn verslaving in ieder geval haha.

  @ Appelig: Ja, hier wordt al gesproken over het aanschaffen van een Ipad zodat het spelen wat makkelijker gaat. Hopelijk schuift ie het idee nog even voor zich uit.

  @ Danique: Ik moest er ook even inkomen. Maar als snel had ik in de gaten dat je de TW en de DW in de gaten moet houden voor meer punten. En… internet is uw grootste vriend als het om woorden maken gaat 🙂

 6. Haha, mijn vriendin speelt het. En mijn andere vriendin bleef haar maar waarschuwen: ‘Doe nou niet, er zijn zelfs afkickklinieken omdat er mensen te verslaafd zijn aan dit spelletje!’

 7. Pingback: Wordfeud Junior… « Deborah Hamar

 8. Pingback: Wist je dat… | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.