We’re back in business…

Wat begon met een analoge camera van mijn moeder, eindigde na verschillende fotocursussen in een eigen fotostudio aan huis. Het weekend stond vaak in het teken van de fotoshoots en vier jaar lang heb ik geregeld ouders met hun kroost, huisdier of kamerplant mogen verwelkomen. Maar ik zou ik niet zijn als het weer eens tijd werd voor wat anders.

Aan het begin van het jaar ging ik geregeld mee om voetbalfoto’s te maken bij de wedstrijd van de kleine. Dat zag er best aardig uit maar voor mijn gevoel kon het stukken beter. Ik moest erg wennen aan de snelheid en de beweging in tegenstelling tot de statische beelden die ik in de studio voor mijn lens had. Hoewel keuzes maken niet echt mijn ding is was in dit geval de keus wel snel gemaakt. Aan het begin van de zomer heb ik de fotostudio stil gelegd. Geen shoots op zaterdag of zondag, geen beeld bewerking en geen harige beesten meer in mijn huis. Zo had ik de tijd om mij verder te kunnen verdiepen in sportfotografie. Ik heb gewikt en gewogen en de voor en nadelen met mijzelf besproken. Want tja, de sporten die ik voor ogen heb zijn toch echt allemaal buiten… En ik ben nou eenmaal een mooi-weer-mens. Wat het voor mij er in de winter niet makkelijker op maakt. Maar uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt.

Van indoor gaan wij naar outdoor…

Aan het einde van de zomervakantie was ik er voor mijn gevoel aardig klaar voor. De nodige spulletjes waren inmiddels aangeschaft (Zie:  Uitbreiding   & Stoel VS nat achterwerk  ) Zelfs mijn camera en objectief zijn voorzien van een echte regenjas, want de winter in Nederland gaat nou eenmaal gepaard met hier en daar (en vooral plaatselijk) een bui! Ik wilde mijn nieuwe uitdaging aangaan en kon niet wachten tot het nieuwe sportseizoen zou beginnen.

Ook mijn website moest van portretfotografie omgezet worden naar sportfotografie. Met dank aan een goede vriend was dit binnen een avondje gepiept. De foto’s die ik maak worden na de gespeelde wedstrijd op mijn website geplaatst en mensen kunnen ze vervolgens bij bestellen. Ik weet dat ik er nog lang niet ben maar een begin is reeds gemaakt. Hopelijk doen zich veel kansen voor waardoor ik nog meer kan groeien. Wie weet wat de toekomst nog in petto heeft.

 

 -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

 www.fotohamar.nl

 -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

 

 

 

17 gedachtes over “We’re back in business…

 1. Deborah je bent zeker op de goede weg!! Wat een schitterende foto’s!! Persoonlijk hou ik er erg van als het onderwerp scherp is en de achtergrond vervaagd en dat zie ik veel van je foto’s terug. Ook zie je bij sommige foto’s echt de “beweging” in de foto; je hebt zeker talent (en voor schrijven trouwens ook, je schrijft echt op een hele prettig leesbare manier), ik denk zeker dat je een goede weg bent ingeslagen!!

  En wat betreft mijn 101 doelen blog; het gaat eigenlijk best goed met mijn doelen (behalve dan die m.b.t. de auto…hihi), het motiveerd me wel echt om bepaalde dingen te doen of bepaalde gewoonten aan te passen, dus in die zin gaat het best goed, maar met het bijhouden van de blog is het iets minder. Bijna dagelijks neem ik mezelf voor om de website nu echt eens bij te gaan werken maar op de een of andere manier komt het er dan toch niet van omdat ik dan weer teveel met andere dingen bezig ben of gewoonweg geen zin heb. Misschien mezelf toch maar eens het welbekende “schopje” gaan geven. 😉

  Succes nog verder met fotograferen!!

 2. Heb even je site bekeken maar dat ziet er profi uit zeg! Maar zijn er meerdere sporten die je wil gaan volgen? Of een pure focus op het voetbal?

 3. Ik kan alleen maar zeggen…. Dank jullie wel voor deze super leuke reacties 🙂
  Daar wordt ik erg vrolijk van en het werkt erg motiverend….

  @ Nicole (1) : suc6 met je 101 doelen. Ik ben er na een jaartje ongeveer mee gestopt. Lijstjes zijn wel echt mijn ding maar die doelen… Daar kwam ik niet echt verder mee. Ik vind het altijd erg knap om te zien dat mensen dit consequent afwerken.

  @ Ariadnesdraad: Alle eer gaat naar een vriend van mij. Ik zal het doorgeven aan hem 🙂

  @ Joyce: Er zijn inderdaad wel meerdere sporten die ik graag zou willen fotograferen. Hockey heb ik voor de zomervakantie gedaan. Maar zou dat graag ook vaker doen, evenals tennis, honkbal, cross met paarden (military), atletiek en wielrennen. Het stikt hier echter van de voetbalclubs dus dat is net iets makkelijker. Ook lijkt het mij erg gaaf om eens een turnwedstrijd of balletvoorstelling te fotograferen. Maar voor indoor heb ik een camera nodig die een hogeren iso waarden aan kan zonder ruis te vertonen. Dus ik moet nog even doorsparen.

  @ Nicole (2) en Laura: Ik heb er ook wel even over na moeten denken. Het vieze weer in Nederland is niet mijn ding. Daar komt bij dat alles er nou eenmaal mooier uitziet als het zonnetje schijnt. Maar ik heb deze gedachten omgezet naar iets positief en zie dit als: EEN NIEUWE UITDAGING!!

 4. Hoi Deb, leuke blog!! Super dat je deze nieuwe uitdaging bent aangegaan je foto’s spreken voor zich. Hopelijk gaat het lopen en wordt je uitgenodigd bij verschillende soorten sporten. Als je military gaat fotograferen ga ik graag mee om te helpen met spullen dragen 😉 Enne de complimenten zijn ontvangen, hihi. XxX

 5. Wat goed van je dat je dit durft! Een warme studio verruilen voor de najaarsbuien. Ik wens je veel succes met deze keuze en ook met je mooie, nieuwe site.

  Groetjes,
  José

  • Tja, als ik nu naar buiten kijk wordt ik er ook niet zo vrolijk van hoor haha. Maar het is zo leuk om te doen. Als ik eenmaal aan langs het veld zit merk ik de regen niet eens. 🙂
   Bedankt voor je leuke reactie.

Reacties zijn gesloten.