Amerika, Moskou, Taiwan, Duitsland en zelfs Nederland.

 

In een eerder blog heb ik het onderwerp Postcrossing aangehaald. Ik had toen nog geen idee wat het in zou houden behalve kaartjes sturen naar onbekenden mensen ergens op de wereldbol. Ik heb in 2.5 maand al verschillende kaartjes, al dan niet voorzien van windmolens en klompen, verstuurd maar ook al aardig wat kaartjes mogen ontvangen. Ik heb de indruk dat er ergens iets is mis gegaan. Volgens het concept wordt je adres namelijk pas vrij gegeven als de ander jouw kaart geregistreerd heeft. Bij mij waren de rollen omgedraaid. Ik had negen kaarten verstuurd maar er al elf mogen ontvangen. Mij hoor je niet klagen. Ik mag de meest bijzondere postzegels bewonderen en de leuke Chinese teksten en tekens bestuderen die op de achterkant vermeld staan. Sommige mensen hebben zo’n priegelig handschrift dat ik er even voor moest gaan zitten eer het ontcijferd was. En één slimmerik had niet de juiste kaartcode genoteerd waardoor ik als een detective het internet af heb moeten struinen om er als nog achter te komen. De mooiste kaart heb ik echter uit Nederland zelf mogen ontvangen. Hij is 3D met een vogel op de voorkant.

Als je zelf een account hebt aangemaakt is het mogelijk om verschillende statistieken te raadplegen. Op het scherm verschijnen dan gekleurde diagrammen en lijntjes. Er verschijnt een kaart (zie foto) waarop aangegeven is vanwaar je kaartjes komen en waar naar toe jij je kaartjes hebt gestuurd. Voor de meer visueel ingestelde lezer 😉

Het is ook erg leuk om de kaarten in te scannen zodat mensen kunnen zien van wie jij welke kaart gekregen hebt en naar wie jij welke kaart gestuurd hebt. Mensen kunnen berichten achterlaten of je kaarten als favoriet bestempelen.

Mijn vriend vindt het allemaal maar onzin. “Je schrijft een kort verhaaltje naar een wild vreemd persoon ergens op de wereld en enige tijd later ontvang je zelf een kaart met dat zelfde verhaaltje van wederom een wild vreemd persoon”. Ik vind het fantastisch. Een kaart op de deurmat met een bijzondere postzegel en de groetjes van Wong Lee, Olga of Kirko om maar wat buitenlandse namen te noemen.

Een kaart verdwijnt bij mij niet zomaar in de kast. Hij blijft eerst nog een tijdje op de tafel of kast staan zodat de voor en achterkant keer op keer bewonderd kan worden. Ik wil ze graag bewaren maar weet nog niet zo goed waarin en hoe.

Zijn er nog meer postcrossende bloggers? Zo ja, wat doen jullie met de kaarten en hoe bewaar je ze?

 

 

11 gedachtes over “Amerika, Moskou, Taiwan, Duitsland en zelfs Nederland.

 1. Door jouw verhaal wordt ik ook wel een beetje enthousiast, vind het een leuk principe maar denk dat mijn vent het idd ook de grootst mogelijke onzin vind hahahaha

 2. Ik was al benieuwd hoe het met je kaartjes was. Die mannen snappen daar ook helemaal niks van. 🙂 Het is gewoon leuk om naar wildvreemde mensen een tekstje te sturen op een zorgvuldig uitgezochte kaart? En dan ook nog kaartjes terugkrijgen, lollig toch.

 3. Aan de ene kant vind ik het een heel leuk idee, omdat het mensen van over de hele wereld een stukje meer bij elkaar brengt. Aan de andere kant denk ik zoals je vriend: wat is nou het nut ervan?
  Toch lijkt het me heel spannend om een kaartje op de deurmat te zien vallen 😉

 4. De grote hype is er nu wel een beetje vanaf. Ik probeer niet meer om 5 kaartjes per week te sturen haha. Het is er nu 1 per keer 🙂

  @Appelig: Precies! Jij begrijpt het!

  @ Nicole: Je komt er vanzelf achter. Meld je aan en stuur een kaart!

  @ de rest: Bedankt voor de leuke reacties 😀

 5. Kan je ze niet in een soort van fotoalbum bewaren? Zo met een systeem waar je ze kan inschuiven, dan hoef je ze niet te plakken en kan je ze er steeds uithalen om de achterkant te bekijken 🙂

 6. @ Liann: gewoon doen 🙂

  @ Desi: Ben benieuwd wanneer je gaat beginnen. Ik zag op internet dat er sinds kort ook echte postcrossing postzegels bestaan.. (werd door een collega getipt 😉 ) Voor de buitenlandse postzegelverzamelaar… leuk woord voor wordfeud)

  @Justm3: Daar heb ik ook aangedacht. Het album wat ik hier thuis heb liggen is helaas te klein voor de vierkante kaartjes. Dus ik ga binnekort eens even langs de Hema om te kijken of ze gaan andere album hebben met grotere insteekvakjes.

 7. Ik wil daar ook best wel aan meedoen, maar ik heb nog wat twijfels in verband met de privacy…

Reacties zijn gesloten.