Uitvaartfotografie deel II …

Nog steeds kan ik jullie de definitieve huisstijl, voor mijn nieuwe website met betrekking tot de uitvaartfotografie, niet laten zien. Maar we zijn al wel een heel eind op weg. Sterker nog, de stijl op zich is al klaar. Het zijn enkel nog wat kleine aanpassingen in de “zakelijke” gegevens op het briefpapier. Als dat gedaan is kunnen de visitekaartjes en het briefpapier gedrukt worden.

Naast het bedenken van een huisstijl was ik eerder dit jaar al op zoek gegaan naar mooie hoesjes om de cd’s in te kunnen overhandigen die een familie van mij krijgt zodra ik een fotoreportage voor ze heb gemaakt. De cd’s van de eerste reportages die ik, op basis van de “stage”, gemaakt had heb ik overhandigd in een standaard cd-jewel case. Weliswaar voorzien van een mooi fotohoesje. Maar toch, te simpel, te kaal en te kil. Als je zorg, tijd en aandacht aan een fotoreportage besteed mag het eindproduct ook overhandigd worden in een mooi afgewerkt doosje. En dus begon mijn zoektocht al naar mooie afgewerkte cd-doosjes toen ik mijn eerste reportage dit jaar had gehad.

Dat was nog niet zo makkelijk. Ik ging er vanuit dat de doosjes die ik voor ogen had kant-en-klaar besteld konden worden op het internet. Misschien met een aanpassing aan kleur of grootte. Maar ik kon geen enkel bedrijf vinden die aan mijn eis voldeed.

Wel vond ik een aantal bedrijven, die op basis van de wensen van de klant verschillende soorten dozen konden maken. Direct liep ik tegen het volgende probleem aan: een minimale afname van 500 tot 1000 stuks. Voor een eerste bestelling vond ik dat iets te veel van het goede om nog maar niet te spreken over de prijs.

Ik vond drie bedrijven die wel iets voor mij konden betekenen. Op basis van de prijs kwaliteit verhouding en de wijze waarop ze mij benaderd hadden naar aanleiding van een offerte aanvraag besloot ik te kiezen. Eén bedrijf liet na het opsturen van de offerte niets meer van zich horen en viel hierdoor af. De twee andere bedrijven belde mij twee tot drie dagen nadat ik de offerte inclusief een voorbeeld doosje ontvangen had al op met de vraag wat ik er van vond en of ik nog vragen had. Dit stemde mij tevreden. Ze wilde niet alleen een nieuwe klant binnen halen. Maar deden er ook echt moeite voor. Uiteindelijk koos ik voor Martinizing. De vrouw die mij had benaderd was erg enthousiast over mijn idee en kwam ook nog eens met andere ideetjes waar ik zelf nog niet aan gedacht had.

Uiteindelijk zijn het mooie zwarte doosjes geworden die aan één kant open te klappen zijn. De binnenkant is afgewerkt met een fluwelen tray zodat daar de cd “op” gedrukt kan worden. Het liefst had ik de fluwelen binnenkant in de kleur bordeaux rood gewild, maar deze was helaas niet te verkrijgen. Hoewel paars ook nog een optie was heb ik toch voor zwart gekozen. De doosjes zijn (nog) niet bedrukt met een tekst of mijn logo. Dat komt wel als we een aantal jaar verder zijn. Mocht het nodig zijn kan ik ze dus ook nog voor de sportfotografie gebruiken.

De doosjes zijn inmiddels ook al geleverd. Uitvaartfotografie Hamar begint nu beetje voor beetje vorm te krijgen.

De indeling voor de website, die ik echter simpel en overzichtelijk wil houden, heb ik voor een gedeelte ook al in mijn hoofd zitten. Alleen de tekst wil nog niet vlotten. Daar moet ik nu maar eens voor gaan zitten.

Wordt vervolgd… 

26 gedachtes over “Uitvaartfotografie deel II …

 1. Wat een supermooie doosjes…. Zou ook wel wat voor mij zijn mocht ik een keer een reportage moeten doen…. Ben trots op je Deb hoe je alles langzaamaan op poten begin te krijgen… Hoop dat je vele klantjes mag krijgen…

 2. Mooie doosjes hoor. Je kunt zien dat je er veel aandacht aan besteed. Respect!
  De tekst komt vanzelf wel. 🙂
  Succes!

 3. Mooi misschien kan ik nog wel wat voor je onderhandelen met de uitvaartonderneming?
  Mijn man is beheerder van een begraafplaats dus die kent ondernemers genoeg 🙂 Heb je zo`n doosje ook te koop? Veel vragen he hahaha

  • Zo’n aanbod sla ik natuurlijk niet af!! Ondanks dat we nog niet “up and running” zijn kan netwerken nooit kwaad! Dank je wel alvast!! Ik ga je mailen met wat info 🙂 Of ik de doosjes ook los verkoop? Daar had ik nog niet eerder aan gedacht. Hoeveel wil je er hebben? haha.

 4. Je houdt ons nog langer in spanning zie ik. Ik ben erg benieuwd naar je logo en website. De doosjes zijn in ieder geval een hele goeie eerste stap. Erg mooi!

  • Dank je wel. Nee, helaas heb ik dit nog niet zo vaak mogen doen. Omdat het nu nog op vrijwillige basis gebeurd (mensen betalen mij er nog niet voor) moet de uitvaartondernemer mij introduceren bij de familie. Je moet dus ook een beetje geluk hebben dat een familie jou, als “stagiaire “, er bij wil hebben. Ik kan mij heel goed voorstellen dat niet iedereen dit op prijs stelt. Om ervaring op te doen ben je weer afhankelijk van families die dit wel goed vinden. Het heeft dus ook wat tijd nodig. Maar ik heb het wel genoeg mogen doen om te weten dat ik er echt mee verder wil.

 5. Leuk om zulke belangrijke details uit te zoeken en regelen. Ik vind dat je het hele mooie, passende doosjes heb gevonden!

 6. Ik vind die doosjes perfect! Je hebt enorm veel gevoel voor detail, die tekst zal ook inorde komen 😉

  • Ik hoop de site over enkele weken live te hebben Yvonne & Hans 🙂
   De boekendief is een apart boek. Zeker gezien het “personage” dat verteld haha.

   @Bea: dank je wel.

 7. Ik denk dat je een zeer mooie, professionele keuze hebt gemaakt! Ik ben benieuwd naar je website. Succes met alles.

  grts, Lonneke

 8. Pingback: Uitvaartfotografie Hamar . . . | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.