Kort door de bocht…

Wat krijg je als een andere automobilist zijn auto te kort door de bocht stuurt en hierdoor dus op jouw weghelft terecht komt? Juist, een Beetle met schade. Arme, arme BJ (mijn auto heeft een naam: Beetle Juice, afgekort BJ. Waarom? Omdat hij er nou eenmaal Beetle Juicerig uitziet met zijn appelgroene kleur). Hij liep een flinke schaafwond op aan de zijkant van zijn neus. Zijn wieldop lag aan gruzelementen en de rechter spiegel wordt inmiddels synchroon versteld bij het afstellen van de linker spiegel. Wat heeft de andere bestuurder hier van geleerd? Geen cd-hoesjes, telefoon of wat dan ook bekijken als ie door een bocht gaat. Beter helemaal nergens anders naar kijken dan alleen de weg met zijn gebruikers. Want nu zitten BJ en ik met de gebakken peren.

Nog steeds overigens. Want bovenstaande heeft plaats gevonden op een lenteavond eind maart. En nu, 12 mei, is het nog steeds niet verholpen. Natuurlijk hebben we samen netjes het schadeformulieren ingevuld. De beste man was zelf ook ontdaan door deze niet doordachte minder slimme actie van hem. Ook zijn auto, die een heel stuk nieuwer was dan BJ, had een aantal flinke krassen opgelopen.

Afgelopen week was ik het wachten op de verzekering (het zijn altijd dezelfde waar je op moet wachten, zelfs de belastingdienst is nog sneller) zat en ben ik gaan bellen. Toen bleek dat ze nog wat gegevens van ons nodig hadden. Misschien een domme opmerking van mijn kant uit, maar waarom sturen ze dan geen brief, mailtje of plegen ze geen telefoontje om ons daarvan op de hoogte te stellen? Het schadeformulier met onze gegevens was reeds in hun bezit. Inmiddels rijden wij al 1.5 maand “beschadigd” rond.

Het bleek dat ik zelf de schade mocht laten opnemen bij een garage naar keuze. Als het nodig is (lees: bij twijfel of bij een taxatie hoger dan een XX aantal euro) stuurt de verzekeringsmaatschappij een schade expert langs om als nog de schade te laten taxeren.(Ik heb niet zo veel, zeg maar gerust geen, ervaring met schades afhandelen!) Op zich niet verkeerd dat ze vertrouwen op je eerlijkheid. Maar ik blijf er bij, dit hadden ze best iets eerder mogen melden. Dus volgende week staat BJ bij de “dokter” om erachter te komen wat de schade precies moet opleveren. Waarschijnlijk zullen ze zeggen dat zijn bumper overgespoten moet worden.

BJ is iets ouder dan 11 jaar. Had een mooie egale Granny Smith achtige kleur toen hij uit de fabriek kwam rollen (in zijn “paspoort” staat cybergroen, wie deze kleurnaam begrijpt mag het mij uitleggen…) Inmiddels is mijn favorieten auto voorzien van meerdere tinten groen. Dat heb je nou eenmaal als je ouder wordt. Je wordt wat valer hier en daar. Een bumper over laten spuiten maakt hem een toverbal, in alle tinten groen die denkbaar zijn. Ik heb overwogen om hem helemaal over te laten spuiten maar gezien zijn leeftijd is dit niet rendabel meer.

Mijn tante kwam met het idee om hem alvast in te ruilen voor een nieuwere versie in de kleur beige en dan direct de cabrio uitvoering. Hoewel ik die ook echt heel graag wil en dus ook  al enige tijd aan het sparen ben, wil ik nog niet van BJ af. Het voelt zo, hoe zal ik het zeggen… Ondankbaar… Ik ben nog zo verknocht aan mijn rondvormige auto’tje en wordt nog steeds erg blij als ik de deur uit ga en hem daar zie staan op de parkeerplaats.

Voorlopig sparen we nog even door en hopen we geen andere brokkenpiloten op de weg meer tegen te komen zodat ik nog wat langer van mijn BJ kan genieten.

18 gedachtes over “Kort door de bocht…

 1. Dit is schrikken en flink balen. Waarschijnlijk word het dan toch een toverbal? Ik kan me wel voorstellen dat je even niet van BJ af wilt. Zo vertrouwd en vooral als je er nog steeds happy van wordt.

  Hoop dat het snel afgehandeld kan worden. Schandalig eigenlijk dat ze niets hebben laten horen, met de stappen die je kan ondernemen. Maar aan de andere kant het blijft een verzekeringsmaatschappij.

  Groetjes Debby

 2. Als mijn auto beschadigd is, is het net of mijn kind ziek is. Je hecht toch aan je auto. Errug hè?
  Mijn man en ik hebben een camperbusje. We hebben haar Bessie genoemd hihi…

 3. Ik heb ook een traan gelaten toen mijn Japanner het 5 jaar te vroeg naar mijn zin liet afweten. Ondertussen rijd ik nu een maand met de Fransman, ‘k moet zeggen mijn liefde groeit met de dag. Dat doet er me aan denken dat ik hem wel eens een badje zou mogen geven …

 4. Wat een sukkel zeg. Ik zie ook vaak chauffeurs die veel te ver over de streep heen komen. ik heb al eens gezegd dat er een laserstraal moet lopen op die lijn, dan had alleen hij schade gehad.
  Moeilijk hoor om afscheid te nemen van je karretje. Ik heb dat ook een keer gehad bij mijn Toyota Starlet. Nadat er tot tweemaal toe iemand achterop knalde, kon het niet langer. Huilen dat ik deed bij het inleveren. Dat was overigens snel weer over want mijn nieuwe auto reed natuurlijk ook geweldig. Ik heb me nu voorgenomen me niet meer zo te hechten aan de auto door ´m geen naam meer te geven. ; )

 5. Je schreef het al eerder ja, maar vervelend dat je ook echt schade had! Echt een domme actie van die man! Helaas is het zo gebeurd eer je er erg in hebt.
  Nog vervelender is de verzekering die er dan zo lang over doet om het af te handelen, en inderdaad niet het fatsoen heeft iets te laten horen.
  En wat een leuke auto!! Grappig die beetles. Cabrio versie is ook erg leuk! Maar ik snap ook hoe lastig het is om afstand te doen van de oude auto. De mijne is ook langzamerhand aan vervanging toe, maar ik kan er ook maar geen afscheid van nemen haha. (en ik heb hem geen naam gegeven!)

 6. Om op te eten vind ik Granny Smith niks, maar de kleur daarentegen…. Knap karretje, kan me best voorstellen dat je nog niet van ‘m af wil. Succes met dit schadegevaldinges !

 7. vervelend toch, als je maar moet blijven wachten op een teken van de verzekering. Lijkt me geen reclame voor je verzekeraar hoor, Deborah.
  Ik hoop dat je cybergroene BJ snel weer schaafwondenvrij is!

 8. Dat heb je als je een auto een naam geeft, dan wordt het net een huisdier. Ik durfde de laatste jaren zelfs niet aan een nieuwe auto dénken want dan zou ik mijn oude trouwe autootje in de steek laten.
  Heel mooi, die kevertjes.

 9. Mooie auto, wel balen van de schade, zal wel flink schrikken zijn geweest. Verder herkenbaar beschreven hoor, ik hecht me ook aan mijn auto’s…

 10. Potverdikke, als jij oplet op de baan is er dan een klungel die het niet doet. Tja, niemand is vrij van het veroorzaken van een ongeval maar niet met andere zaken bezig zijn als je aan het rijden bent zou al veel schelen. Zonde van BJ (ik vind het een schatje) maar hij zal genezen 🙂 Verzekeringen….die zijn snel om te incasseren.

 11. Oooo wat een snoepie van een auto! Vind deze en de voorganger, Kever, echt zo leuk.

  Oooo verzekeringsmaatschappijen….. wat een raar gedoe ja om het niet even aan te kaarten bij jullie…

 12. Het lijkt mij ook een hele zever zo met de verzekeringen..

  Wel een leuke auto! Mijn auto is ‘arctic green’, ik vraag me af wie al die namen verzint 😀

 13. Pingback: King Toet… « Deborah Hamar

 14. Pingback: Tikkie, jij bent um… « Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.