Zien lopen, doet lopen. . . Geen meter.

Al drie weken hebben mijn voeten geen hardloopschoenen aan gehad. Heb ik niet hoeven kiezen tussen een korte of een lange broek. Een trui, vest of jasje. Hoewel ik toch een aantal keer flink gerend heb, dat dan weer wel. Helaas niet voor mijn eigen ontspanning of mijn eigen doel. Maar voor de baas, omdat het daar zo godsgruwelijk druk is, we te weinig personeel hebben, de automatisering zo dusdanig gemaakt is dat het langer duurt voor het werk gedaan is, of voor mijn klanten die ik niet wil laten wachten op hun bestellingen. Na het werk moet er thuis en op stal natuurlijk ook nog van alles gebeuren. Voor ik het weet is het alweer 21.30 uur, lig ik uitgeteld op de bank en beloof ik plechtig morgen een half uur vrij te maken voor mijn rondje rennen.

In het verleden heb ik mij voorgehouden dat ik meer energie krijg van het lopen. Ik dwong mij vaak te gaan ook al was ik moe. Inmiddels weet ik dat het eerste waar is maar het tweede zeker niet slim is. Ongelukjes en blessures liggen mij op de hoek van de straat op te wachten en slaan toe als ik even de andere kant op kijk. Maar zo moeilijk kan het toch niet zijn om een half uurtje vrij te maken voor het lopen? Blijkbaar wel in mijn agenda.

Hoewel ik niet helemaal stil heb gezeten. De afgelopen weken zijn we met het paard weer flink aan de bak geweest. En als er iets tijd vreet is het wel het paard. Met het mooie weer zijn we ook flinke stukken gaan wandelen. Op rijlaarsjes wel te verstaan. Ik kwam er snel genoeg achter dat dit geen handige keuze was. Maar ja, dan ben je al een eindje onderweg. Gevolg: pijnlijke hiel en scheenbeen. Hoewel dat laatste niet helemaal te wijten is aan het wandelen met rijlaarsjes.

Het hardlopen moet ik dus ook de komende paar dagen aan mijn neus voorbij laten gaan. Eerst de rust terug laten komen in lichaam en geest. Om vervolgens met goede moed en hernieuwde energie er tegenaan te kunnen gaan.

Om toch enigszins gemotiveerd te blijven lees ik graag het blad: Runners world. Leuke feiten, wist je datjes, trainingsschema’s en interviews. Sinds enige tijd heeft ook mijn nichtje, (die van de “light up” onderneming) een eigen blog. Haar doel: De Marathon van Rotterdam. Ze schrijft over haar trainingen en hoe ze haar doel wil gaan behalen. Maar ook de logjes van Rinus en Tiny  doen het goed. Hun enthousiasme voor het lopen zorgen er voor dat ik ook wil gaan en mijn hardloopdoel voor ogen houd.

Voor nu moet ik het even bij het lezen houden. Hopelijk volgende week weer een nieuwe start.

17 gedachtes over “Zien lopen, doet lopen. . . Geen meter.

 1. mijn ervaring met vermoeidheid is dat ik dan zeker niet moet gaan sporten, maar toegeven aan de vermoeidheid en lekker gaan slapen of hangen.

 2. Goede schoenen zijn erg belangrijk, ook tijdens het wandelen. Voor je het weet heb je een pijntje ergens in je voet waar je heel lang last van hebt (ik ben ervaringsdeskundige) en kun je het hardlopen ook vergeten. Sterkte met je herstel!

 3. Pingback: Meter 18 | 42195meters

 4. Ik snap je vermoeidheid! Nu ik sinds kort ook hele dagen op kantoor zit, heb ik er ook wel last van. Alleen kom ik de dag door met de gedachte dat ik me ’s avonds helemaal kan uitleven hihi. Het lopen met een groep maakt het voor mij ook wat minder vrijblijvend. Hopelijk keert je innerlijke rust snel terug 🙂

  xx

  Nog bedankt voor je linkje naar mijn blog

 5. Toch als je, al is het maar een half uurtje, gaat lopen dat voorkomt dat je jezelf voorbij holt. Kwestie van gewoon doen!!

 6. Hopen dat het snel terug komt. Ja, er aan toe geven kan en mag, maar niet te lang hoor, want voordat je het weet zijn er een aantal maanden voorbij. :O

 7. Hopelijk vind je snel de rust en de tijd om weer lekker te gaan hardlopen! Zelf heb ik na de vakantie het sporten weer met veel plezier opgepakt en voel me daardoor direct weer een stuk energieker…

 8. Een half uurtje rennen is fijn hoor … als het goed is krijg je daar idd weer energie van. Ik jog bijna altijd ’s ochtends, daarna heb ik energie genoeg voor de hele dag. Maar goed, als je al moe bent vóór het lopen, dan kun je er maar beter niet aan beginnen. Overigens blik ik ook regelmatig bij Rinus, ongelooflijk wat een energie die man heeft, zulke einden als hij loopt. Met tussendoor een weekje Kos, dat dan wel weer 😉

 9. Zelf ben ik ook terug begonnen met lopen, ongeveer 3x per week. Maar een tijdje geleden erg verkouden geworden, dat een heel tijdje heeft geduurd en daarmee is het lopen weer onderbroken. Nu moet ik weer terug gaan starten want anders komt het er niet van.

 10. Als je zelf aanvoelt dat je even een stapje terug moet doen is dat het beste. Gelukkig hou je je hardloopgevoelens warm! En wie weet, over een tijdje…

 11. Je kan maar 1 keer tijd spenderen he? Dus denk dat het zeker de juiste keuze is nu even aan je rust te denken. Hardlopen komt echt wel weer 🙂

 12. Inderdaad Regina en Joyce… Zo denk ik er nu ook even over. Ik heb wel weer erg veel zin, maar ben gewoon te moe en heb te veel hooi op mijn te kleine vorkje genomen de afgelopen weken.

Reacties zijn gesloten.