Door weer & wind. . .

De wekker gaat om 06.30 uur af, op een zaterdag, na een week werken. De regen komt met bakken uit de hemel zetten. Het is de afgelopen nacht niet één minuut droog geweest. Ukkepuk hoor ik al van de trap af denderen en gilt ons in het voorbijgaan een goedemorgen toe. Hoe kan het toch dat dat joch geen moeite heeft met opstaan?

Als ik beneden kom heeft Uk zijn voetbalkleding al aan. Terwijl ik het ontbijt sta klaar te maken vraag ik aan vriendlief of hij er zeker van is dat de wedstrijd door gaat, op dit onchristelijke tijdstip met dit niet Deborah vriendelijke weer. Hij begint te lachen en zegt: “Lang leve de kunstgrasvelden!” Ik besluit wijselijk mijn mond te houden, eet mijn ontbijt en maak mij klaar voor een regenachtige ochtend langs het voetbalveld.

Uk daarentegen is niet meer te houden. Dit is de laatste wedstrijd voor de beker. Met de wedstrijden die reeds gespeeld zijn staan er drie clubs op de eerste plaats. Waaronder die van hem. Het is er op, of er onder vandaag!! Dat maakt het de moeite waard om je zeiknat te laten regenen en vervolgens een verkoudheid op te lopen. Mijn fototoestel had nergens last van. Met zijn eigen regenjas aan heb ik foto’s gemaakt van de wedstrijd. En wat voor wedstrijd. Ik vergat soms dat ik in het hol van de leeuw (de tegenstander) zat en zodra er een doelpunt gemaakt werd schreeuwde ik uit volle borst mee. De tegenstanders daarentegen deden het zelfde op hun beurt om mij vervolgens grijnzend aan te kijken…

De spelers scoorden het ene na het andere doelpunt terwijl ik het ene na het andere plaatje schoot. De kou deerde mij op dat moment niet. Hoewel mijn vingers na afloop gevoelloos waren en mijn bovenbenen tot aan mijn tenen drijfnat waren heb ik daar tijdens de wedstrijd niets van gevoeld. De spanning was om te snijden, zowel op als naast het veld.

De uiteindelijke score was 6-6. Dat betekende, op dat moment, een eerste plaats voor ons team! Het team dat eveneens kans maakte op een eerste plaats moest ook spelen. Direct na de wedstrijd werd er druk over en weer gebeld om te vragen wat het andere team gedaan had. Helaas waren de wedstrijden door het slechte weer en het ontbreken van kunstgrasvelden afgezegd. Over een aantal dagen weten we pas of we (de spelers uiteraard) de beker gewonnen hebben of een mooie tweede plaats hebben behaald.

Zie voor meer (voorbeeld)foto’s de facebookpagina of de website: Foto Hamar

24 gedachtes over “Door weer & wind. . .

 1. Duimen voor een eerste plaats…..maar een tweede is ook heel mooi!Je maakt echt prachtige foto’s!!Jammer van die regen….erger jij je toch zeker ook wel aan op de foto’s?

  • Een tweede plaats is ook zeker heel mooi, daar mogen ze ook erg trots op zijn 🙂
   Dank je wel!! Ik vind het erg jammer dat ze moesten spelen op kunstgras, want met dit weer zouden de slidings nog mooier op de foto staan wanneer ze op een modderig veld gemaakt zouden worden. De mooiste foto’s maak je natuurlijk met een strakblauwe lucht en een stralende zon. Maar actie foto’s in de regen heeft ook wel wat.

 2. Het zijn dit soort beschrijvingen van een horror zaterdagochtend die mij achteraf nog eens zo blij maken met het feit dat ik een niet voetballer in huis heb…

  • Dat had ik tot 1.5 jaar geleden ook. Ik vond het vreselijk. Tot ik begon met sportfotografie. Ik ben mij gaan verdiepen in het spelletje en de spelers. Soms ben ik nog eerder mijn bed uit dan Uk zelf (meestal in de zomer haha) omdat ik zin heb om foto’s te maken. Het team waarin hij nu zit is overigens ook een heel leuk sportief team met een top trainer die het voor de jongens nog leuker maakt door het beste uit hun zelf te halen en dat alles op een hele speelse manier.

 3. Heel herkenbaar, dit tafereel. Vorig weekend stond ik ook in de zeikregen. Dit weekend is mijn zoon bij zijn vader dus wat voetbal betreft heb ik mazzel ;- )
  Mooie foto, meid! Je ziet die druppels goed, en als je er op klikt kom je op je FBpagina. Leuk gedaan!
  Is één van die twee Uk?

 4. In ieder geval was het vroege opstaan niet voor niets. Dat door weer en wind doen ze bij American Football ook. Heb staan bibberen tijdens hoosregens, sneeuwbuien, hagel… Als ik er nu aan denk… brrrrr.

 5. Gelukkig hebben wij ook geen voetballers, maar wel judoka’s, die leveren ook prachtige plaatjes op. Je hebt de sfeer mooi verwoord en verbeeld 🙂

 6. Ik was ontzettend solidair met jou, want ik stond zaterdag ook in de stromende regen op het voetbalveld. Mijn dochter is dan wel bijna 19, maar mamsie moet toch echt wel bij de thuiswedstrijden komen kijken. Jammer genoeg heb ik geen regenjas voor mijn camera. Hmmm, toch maar eens op internet zoeken. Je foto is heel erg goed!!

 7. De regen geeft de foto wel meer karakter vind ik, maar snap dondersgoed dat je liever in je bed gebleven was 😉

  Je blogje deed me even terug denken aan de jaren dat ik zelf nog voetbalde, als ik het goed herinner teletekst pagina 653 ofzo en echt balen als het stortregende maar het voetbal wel doorging hahahahaha.

 8. toen ik nog voetbalde, had ik wel graag zo’n regenmatch. Je kon dan lekker lang glijden bij een tackle… 😉

  Mooie actiefoto, Deborah!
  Intussen al meer nieuws over de andere ploegen?

  • Ja het is weer eens wat anders, Ik geef zelf ook de voorkeur aan zon en blauwe lucht. Maar helaas heb ik het niet voor het zeggen 🙂 Ik heb een regenjas van ThinkTank. Best prijzig in aanschaf maar hij is erg handig. Je kunt hem nl bij meerdere bodys en objectieven gebruiken. Heeft een rits aan de onderkant waardoor hij makkelijk te bevestigen is, ook als de body al op statief staat. Verder is er ruimte om je handen vrij rond de camera te bewegen onder de regenjas zelf. Door het venster kun je ook je foto’s terug zien. Zelf gebruik ik dat niet zo veel aangezien alles beslaat. Dat is wel een nadeel.

   Verder ben ik er tevreden over. Ik heb hem al verschillende keren gebruikt. Voor een foto zul je even moeten googlen, of op de facebookpagina kijken 🙂

Reacties zijn gesloten.