Weer niet…

Met twee heren in huis die verzot zijn op historische actie/fantasie films zoals King Arthur, Centurion, 300, The gladiator, Troy en Alexander, om er nu maar een paar te noemen, ontkom ik er in de weekenden niet aan. Tenzij ik mijn tijdverdrijf elders zoek dan in onze woonkamer word ik geregeld geconfronteerd met dit soort films of geluidsfragmenten. Zelf vind ik het ook erg mooie films en kijk er graag naar. Maar meerdere keren dezelfde film kijken vind ik zonde van mijn tijd. In tegenstelling tot Uk, die daar totaal geen moeite mee heeft. Dit geldt overigens ook voor boeken. Eenmaal een boek gelezen zal ik dit niet snel nog een keer lezen er zijn namelijk zoveel mooie en goede verhalen.

Maar voor de film the Gladiator wilde ik wel een uitzondering maken, naast een mooi verhaal is de hoofdrolspeler overigens ook niet verkeerd, Russell Crowe. Voor de mensen die niet weten waar de film over gaat: (spoiler)

Keizer Marcus Aurelius beschouwt zijn beste generaal Maximus als een zoon. Wanneer Marcus’ jaloerse zoon Commodus hoort dat zijn vader niet hem maar Maximus als troonopvolger wil aanstellen vermoordt hij zijn vader en geeft hij opdracht Maximus te executeren. Deze weet aan de dood te ontsnappen, maar wordt verkocht als slaaf. In de gladiatorschool van Proximo ontwikkelt hij zich tot een ware vechtmachine, die zich keer op keer staande weet te houden in het Colosseum. Om alsnog wraak te kunnen nemen moet hij de sympathie van het Romeinse volk winnen. Zij is namelijk het enige dat machtiger is dan Commodus, de nieuwe keizer.

Ik herinnerde mij dat de week voor ik ziek werd deze film op tv te zien was . Vriendlief had hem opgenomen om hem later in de week te kunnen zien. Bij gebrek aan energie en puf struinde ik de harde schijf af, waar ik de film vond. Ik settelde mij op de bank met mijn thee en fleeceplaid. De film had ik inmiddels twee keer gezien. Tot twee keer toe hoopte ik op een ander eind. Een mooier eind. Een fijner eind. Nu keek ik hem voor de derde keer. Ik had de hoop nog niet opgegeven. Wie weet was dit wel the extended version, een herschreven script, wat dan ook… Maar nee, ook nu was het einde van de film weer om te janken!!

Kijken jullie films meerdere keren?
Welke film moet ik volgens jullie echt gezien hebben?

35 gedachtes over “Weer niet…

 1. Nell, met Jodie Foster in een hoofdrol of Le fabuleux destin d’Amelie Poulin…Overigens denk ik dat ik dezelfde filmsmaak heb als jouw huisgenoten :-)Kan ze wel meerdere keren bekijken, als er een tijdje overheen gaat, vergeet ik toch weer wat details …

 2. Mijn favoriete films kijk ik zeker wel meerdere keren.. 🙂
  Mijn all time fav heb ik denk ik al meer dan 20 keer gezien ❤

 3. Mijn favoriete ‘zwijmelfilm’ is The Notebook. Prachtig verhaal over een man die zijn vrouw (die lijdt aan Altzheimer) haar dagboek keer op keer voorleest in de hoop dat ze weer even ‘terugkomt’ om zich hem en hun liefde te herinneren.
  Meet Joe Black vanwege het mooie verhaal en Brad Pitt natuurlijk.
  En The Polar Express. De ultieme kerstfilm die ik ieder jaar op 1e of 2e Kerstdag met mijn zoon kijk.

  • Oh, the Notebook staat zeker ook op mijn lijstje. Heb hem nog nooit gezien maar al veel over gehoord. (is daar niet ook een boek van? ) Het is een echte jankfilm die ik dan ook het beste helemaal alleen kan kijken zodat ik mij ongegeneerd kan laten gaan hahaha.

 4. Ik houd er wel van om boeken te herlezen of om films nog eens te zien. Ik geniet vooral van Engels Drama zoals Pride and Prejudice, Love Actually en Jane Eyre. Op dit moment ben ik heel erg in de ban van Agatha Christie en dan vooral van Miss Marple.
  Ik hoop dat je je weer een beetje beter voelt.

 5. Ik kijk sommige films idd vaker. Ik ben bijv. helemaal verzot op de Scarlet Pimpernel (met Anthony Andrews), heb ik gisteren toevallig weer ‘ns gekeken. En op “Love Actually”, zo’n lekkere film hè. En De Naam van de Roos, onze eerste film samen. En alle Twilight films (ja sorry, het is niet anders). En ga zo maar door. Maarre, hoe is het nu met je? Voel je je alweer iets beter?? Alsnog beterschap!!!

 6. Boeken herlees ik ook niet snel, maar (sommige) films kijk ik wel vaker. Het liefst van die simpele feelgood films met een happy end, daarna heb ik het gevoel dat ik de wereld ook weer aan kan, hahaha. En ik ben fan van dans/zangfilms a la Save the Last Dance en Fame, dus die kan ik ook heel vaak kijken 🙂

 7. jééééééé, een post over film!!!!!! (ben een beetje filmfreak :-))
  ik bekijk sommige films 20-25 maal!
  om in hetzelfde genre te blijven: Kingdom of Heaven(de blu ray-versie, extended: een uur langer); Braveheart; The Eagle (kan als een vervolg op Centurion gezien worden); Ironclad….
  als je een deftige lijst wil vraag maar hé 🙂

  • Kingdom of H. Is hier ook groot favoriet. Zeker bij Uk. Maar de bluray hebben we niet. leuk, een uur langer film 🙂 Heb de boeken ook allemaal gelezen. Op deel vier na. Prachtige film maar de boeken zijn mooier 🙂 tot nu toe winnen de boeken het nog steeds vd films. De enige film die ik gelijkwaardig vond aan het boek was: Pride and Prejudice.

   The Eagle ga ik op mijn lijstje zetten. Bedankt voor de tips!!

   • de laatste verfilming van Great Expectations (met Gilian Anderson) vond ik ook evenwaardig als het boek, de film Wilt vind ik zelfs beter dan het boek. film en boek van de Naam van de Roos vond ik verschillend, en ook even goed. maar ik moet je volledig gelijk geven, het zijn echt wel de uitzonderingen die de regel bevestigen! en ik hou ook van Pride en Prejudice, ‘k heb een boontje voor KK :-). en een verfilming kan nuttig zijn om een boek te leren kennen heb ik ondervonden.
    groetjes

 8. Ik heb Mama Mia 13 keer in de biscoop gezien, alle Disneyfilms een keer of 100 thuis, maar ik ga verder geen films aanbevelen… 😉

 9. Ik lees nooit een boek twee keer en twee keer naar een film kijken gebeurt ook maar zelden. Al zo en zo moet mijn man me altijd een beetje overhalen om film te komen kijken omdat ik er niet zo het geduld voor heb.Maar meestal kijk ik ieder weekend wel 1 of 2 films, al met al.

 10. Boeken lees ik maar 1 keer, voor films maak ik nog weleens een uitzondering maar dat gebeurt niet echt vaak. Favoriete film op dit moment? Nou, Intouchables, gevolgd door Skyfall…

 11. ik kan me niet voorstellen dat ik ooit een film 3 keer zag, en deze die ik misschien wel 2 keer zag zijn op één hand te tellen

 12. Ik kijk ook meerdere keren naar films. Flatliners is o.a. één van mijn favorieten, Regarding Henry, The Fisher King en zo kan ik nog wel even doorgaan. Boeken lees ik ook wel meerdere keren als ik ze goed vind.

 13. Ik heb laatst Groundhogday voor de zoveelste keer gezien. Het blijft gewoon een ontzettend grappige film. Remains of the day is een hele mooie film. O, Perfume is ook erg goed en Lemony snicket’s a series of unfortunate events ook.
  Ik kijk films meestal niet vaak meerdere keren.

 14. Bennie Stout…zo leuk;).Ik ben geen filmfan zie je wel;).Films moeten vooral niet te lang duren bij mij en gelijk leuk zijn anders haak ik af.Heb ik allemaal geen tijd voor hoor…………..

 15. How to make an American quilt. Hachiko. Wall-E (ja vind ik super, zelfs als volwassene) – Dé Bridget Jones kan ik vaak zien. Boeken die lees ik liefst van allemaal als het true stories zijn! Ik lees ook regelmatig over “wat na de dood”, maar dat is natuurlijk persoonlijk!

 16. Boeken lees ik één maal, zoals je zegt: er is zoveel te lezen. Met films hetzelfde: 1 keer behalve…hou je vast: the sound of music. Als ik die al geen 20 keer heb gezien dan zal het niet veel schelen 🙂 Die tonen ze altijd op tv tijdens de kerstperiode, het is zowat traditie geworden om er naar te kijken 🙂

 17. Films die ik meerdere malen kijk zijn er te veel en nee ik ga niet zeggen welke daar schaam ik me te erg voor hahaha. Als ik denk aan een echte tranentrekker dan heb ik er 2: PS, I love you en heel erg, het begin van UP (kan me zo raken….)

 18. Mijn lievelingsfilm blijft Nottin Hill, met Hugh Grant en Julia Robberts. Zoveel humor, heerlijk. Om even heerlijk te janken kijk ik Mar Adentro (the sea inside). Een spaanse film over een man die vanaf zijn nek verlamd is en op zoek gaat naar iemand die hem wil helpen bij zijn zelfdoding. Een ontroerende film die je kijk op dit onderwerp misschien wel helemaal veranderd. Prachtige beelden, geweldige muziek. In je eentje kijken in een donkere kamer met je koptelefoon op en bleren maar!! Voor een goede spannende film zou ik Flightplan kijken met Jodie Foster. Een psychologische thriller. Net zoals Silence of the lambs trouwens. Voor een echt ontroerende film zou ik je La vita e Bella aanraden. Zo lief hoe die vader zijn zoon door de tijd in het concentratiekamp heen lootst. Oei en a boy in striped pyama’s past ook in dit genre, alleen de afloop is wel janken. En a Butterfly on the wheel zou iedereen die in de zorg werkt verplicht moeten zien. Een prachtige film die je kijk op bejegening van clienten vast veranderd. Het zet je op z’n minst aan het denken.
  Films zat. Ik heb hierboven ook nog wat ideetjes opgedaan. Leuk!!

 19. Ik ben een ontzettende herbekijker van films. Bij ons zijn dvd’s geen onnozele aankoop, want sommigen zag ik echt al 20 keer. Ik blijf fan van de Jane Austen verfilmingen, maar ik hou ook van Britse romcom. De topper blijft Bridget Jones Diary en qua kostuumfilms A room with a view (al van in de jaren ’80 – kostuumdrama met humor).
  Gladiator heb ik gezien op aanraden van mijn 14-jarige. Ik heb mij een oog uitgebleit op het einde…

 20. Ik ben het hier deels mee eens. Ik vond de film echt goed, en wilde het best nog een keer zien. Alleen de spanning die je vasthoudt om de film nog eens te zien is meer dat je wacht tot het moment dat Crowe zijn helm afdoet in de arena. Dat moment was echt super. Maar om voor een moment een film meerdere keren terug te zien, vind ik ook zonde van de tijd.

Reacties zijn gesloten.