Je ruikt in ieder geval niets meer…

“Moet dat zakje opgezogen worden?” “Ja, volgens de gebruiksaanwijzing wel.” “Maar dan raakt ie verstopt, dat past nooit!!” “Zet die stofzuiger nu maar aan, dan zien we wel wat er gebeurd.” Op bevel van vriendlief zet ik de stofzuiger aan en zuig het zakje met het witte poeder van de grond. De stofzuiger slurpt het op, maakt even een stikkend geluid om vervolgens op volle toeren verder te gaan. Zo, die zit. Kunnen we eindelijk het huis stofzuigen zonder muffe lucht. Ik trek “fikkie” achter mij aan door het huis en begin aan mijn klus.

“ZOOO PHOE .” Ik kijk geschrokken achterom en zie vriendlief nog net niet groen en geel worden. “Wat een lucht komt er uit dat ding…” Verontwaardigd kijk ik hem aan. “Wil je nu van die stofzuigergeurtjes af of niet?” Maar dan bereikt de bedwelmende geur van Lilly of the Valley ook mijn neusgaten. Niet alleen mijn neusharen voelen a la minuut verschroeit aan. Ook mijn reukvermogen neemt drastisch af. Nu begrijp ik waarom je nare stofzuigergeurtjes niet meer ruikt, je ruikt gewoon helemaal niets meer als je klaar bent met stofzuigen.

Zodra de kamer weer stofvrij is zetten we de deuren even tegen elkaar open. Frisse lucht gaat boven Lilly of the Valley.
Volgende keer nemen we lavendel… :mrgreen:

37 gedachtes over “Je ruikt in ieder geval niets meer…

 1. Spuit gewoon eens wat van je lievelingsparfum op de stofzuigerzak, gegarandeerd een paar weken een goed geurtje in huis na het zuigen !

 2. Ik vind die zakjes ook zo verschrikkelijk. Ik zuig altijd wat waspoeder op, ruikt heel het huis zo lekker fris naar je waspoeder.

  • Weer zo’n OH JA TUURLIJK, moment. Dat we hier niet zelf op gekomen zijn is een beetje jammer haha. Bedankt. Deze wordt ook mee genomen voor een volgende keer. Daar zal mijn neus in ieder geval erg blij mee zijn. Waspoeder is subtieler dan die zakjes van Brise.

 3. Lees net voor het eerst hier wat dingen op je blog, zoals ook je intro. Ook dit weer…heel herkenbaar geschreven 🙂

 4. Soms pak ik die Lill wel eens als luchtverfrisser op de wc en die wordt dan inderdaad frisser omdat we er dan nauwelijks meer komen ( en al helemaal niet blijven plakken )

 5. Ik stond laatst te twijfelen of ik het mee zou nemen. Blij dat ik het niet gedaan heb! Ga ook die bovenstaande tips eens proberen.

 6. Hahaha herkenbaar! De Lelietjes van Dalen zélf ruiken lekker, maar wanneer de geur verwerkt wordt in zeep o.i.d. ruikt het smerig, net zoals Jasmijn. Ik zuig inderdaad ook af en toe waspoeder op voor een fris luchtje, werkt uitstekend 🙂

 7. Ik had er weleens van gehoord maar nog nooit uitgeprobeerd en zo te lezen, is het ook niet zo’n succes. Dus ik hou het maar bij normaal stofzuigen…

 8. die synthetische geurtjes voor stofzuigers geven meestal niet wat je er van verwacht. Ik denk dat er bij de reacties al betere alternatieven te vinden zijn… 😉

 9. Aargh, dat klinkt als echt erg. Ik houd helemaal niet van dat soort kunstmatige luchtjes, maar van iets voor in de stofzuiger had ik nog niet eens gehoord.

 10. Ik heb dat ook nog gebruikt, citroengeur. Dat viel nog mee maar ofwel was ik snel aan die geur gewend geraakt want na twee stofzuigbeurten rook ik geen citroen meer of dat stickje was brol. Lavendel…vreselijke geur vind ik dat, ruikt naar ‘ouwe wijven’ (behalve levensechte lavendel, dat ruik ik wel graag).

 11. Mijn moeder had dat vroeger ook, rook ook gewoon muf op een andere manier ;-). Ik heb er ondertussen zo ene met een leeg-mij-in-de-vuilbak-trommel (geen dyson, iets goedkopers) en daar ben ik heel tevreden over. Bijna geen geur.

 12. Herkenbaar en hilarisch. Ik heb ook ooit zo’n zakje gekocht. Nou, nooooit meer. Je kunt beter na het stofzuigen even een wierookje opsteken.
  Heel leuk geschreven.

 13. Ik had er nog nooit van gehoord en zo te lezen ga ik het ook niet doen. Wat zit ik hier te liegen, ik stofzuig nooit, dat is voor de poetsvrouw. Mijn excuses.

 14. Ik heb laatst een luchtverfrisser gekocht die naar de oceaan moest doen denken. Toen ik het in de lucht gespoten had kon ik alleen maar aan bejaarden in huispakken en met paarse permanentjes denken. Denk ook niet dat het de bedoeling was van de fabrikant was dat ik juist deze associatie kreeg 🙂
  Hé, die waspoeder tip hierboven is een goede!

 15. Ik heb het ook eens met waspoeder geprobeerd. Kennelijk deed ik net iets teveel in de stofzuigerzak (2 koffiekopjes) maar het resultaat was verbijsterend. Alsof ik rode peper in mijn ogen wreef. Ben nog net niet blind geworden die dag maar het scheelde niet veel 😉

Reacties zijn gesloten.