Verbeelding brengt je overal…

De stoom kringelt van het water omhoog. Even ben ik in nevelen gehuld. Het streelt mijn gezicht en lost dan op in de buitenlucht. Het ruikt heerlijk naar een mengsel van eucalyptus en andere kruidige geuren. Ik haal diep adem en laat mij vervolgens onderdompelen in het warme water. Het uitzicht is buitengewoon prachtig. Een strakblauwe lucht en zonnenschijn.

Sneeuw en ijs hebben de bP1040414kopieomen omgetoverd tot een sprookjesachtig geheel. Zoiets zie je niet dagelijks. Je zou zeggen dat het vreselijk is om je nu buiten in een bad te begeven. Maar het water is heerlijk warm. Ik voel mij zelfs een beetje rozig van de inspanning van de afgelopen dagen, het warme water en de frisse buitenlucht.

P1040434kopie

Ik sluit mijn ogen en probeer nergens aan te denken. Het schijnt dat Boeddhistische monniken daar jaren voor moeten leren om in die “zen” stand te komen. Geen jaren van training voor mij. Daar heb ik het geduld en de tijd niet voor. Een enkele seconde lukt het om mijn gedachten over “niets” bij elkaar te houden en dus nergens aan te denken. Hier moet ik genoegen mee nemen. Ik word weer aangetrokken door het mooie landschap. Ik moet er naar kijken. Alles in mij opnemen. Kon ik het maar meenemen, terug naar Nederland. Er heerst complete rust. Om mij heen en in mijn hoofd. Geen stress, geen moeten, geen tijdsdruk, geen gerace tegen de klok of gehaast. Ik voel mij bijna één met mijn omgeving.

“Deb, mag dat raam nu alstublieft dicht? Mijn wimpers voelen aan als de haren van mijn tandenborstel!!” Met een ruk open ik mijn ogen. Terug in de werkelijkheid in plaats van Oostenrijk. Terug in het hier en nu,
en kijk naar een geïrriteerd gezicht van vriendlief die aan de overkant van mij in bad zit. Ik ben niet langer buiten tussen de met sneeuw en ijs bedekte bergen maar in onze eigen badkamer, met gedimde spotjes, vloerverwarming en uitzicht van maar twee meter eer ik de muur bereikt heb. Ik grijns hem toe terwijl ik het raam achter mij dicht doe. Gelukkig hebben we de vele foto’s en filmpjes van de wintersport nog…

**Foto’s gemaakt door mijn oom en tante tijdens ons weekje wintersport in Oostenrijk.

24 gedachtes over “Verbeelding brengt je overal…

  1. Mooi geschreven… Ik zou die foto nemen en een echte artiest inhuren en dan die foto op je badkamer muur laten schilderen…

  2. Mooi om je herinneringen zo om te zetten in het heden (zolang je maar bij de tijd blijft nu en dan is er niks mis 😉 )

  3. Dagdromen….. het fijnste wat er is 😀 En wees eerlijk die gedachten zijn fijner dan de realiteit momenteel buiten 😉

  4. Leuk geschreven maar mens, bij die temperaturen in bad met het raam open….ik verstijf al door het te lezen 🙂

  5. Heerlijk om zo weg te dromen en knap om een enkele seconde nergens aan te denken, doe ik je niet na. En hoewel wintersport niet mijn ding is, zijn de foto’s prachtig!

  6. Een mooie impressie van een nagenietsessie. Maar vriendlief begrijp ik ook. Dat is hartstikke koud aan je oren als je zo in het bad zit en er komt zo’n vorstvlaag.
    Als ik jou lees begin ik bijna zin te krijgen om iets in Oostenrijk of een ander winters land te boeken. 🙂

Reacties zijn gesloten.