Vallen en opstaan…

In het leven is het (soms) vallen en opstaan. Dit begint natuurlijk al zodra je geboren wordt. En hoewel de meeste mensen snel leren zijn er altijd bij die nog heel vaak op hun plaat gaan. Letterlijk bedoel ik dan. Figuurlijk is een heel ander verhaal. Maar daar gaat dit blog (nu) niet over.

Uk heeft er een gewoonte van gemaakt om zo nu en dan een snoekduik naar de grond te maken. Zo staat ie er nog en hopla… Daar ligt ie. Natuurlijk niet zomaar als ie zijn nette kloffie aan heeft. Nee, dit doet hij het liefst tijdens de voetbalwedstrijd. Als ie de bal wil hebben, als zijn tegenstander hem laat tackelen of wanneer ie de “fotograaf” weer eens blij wil maken.

“Nu wil ik ook weten waarom je steeds zo aan het lachen bent.” Zegt Uk. Ik draai het scherm en toon hem een paar fantastische foto’s. “Je lacht mij gewoon uit!! Je mag blij zijn dat ik mij al die keren niet heb bezeerd!” Zegt hij verontwaardigd. “Ja… Sorry… Je bent ook zo leuk om naar te kijken… Zeker deze stuiterfoto’s.” Zeg ik tussen een hik en een lach door. “Het afgelopen seizoen heb ik je aardig vaak gefotografeerd terwijl je een landing aan het inzetten was.” “Maar we staan toevallig wel mooi tweede in de competitie!!” Zegt uk, Die daarmee al zijn valpartijen rechtvaardigt. Samen nemen we nog wat foto’s door. Gelukkig moet hij er zelf ook om lachen.

Hoe mooi is het om een fractie van een seconde, die eigenlijk te snel gaat voor het oog te kunnen bevriezen op de gevoelige plaat?! De gezichtsuitdrukking die verloren gaat in het spel. Het moment waarvan je als speler weet dat het komen gaat… Die actiemomenten vastleggen, daar doe ik het voor. Dat is mijn missie als ik langs de kant zit met mijn camera.

“Oh nee… Nu ben ik zeker het onderwerp van je volgende blog??” Vraagt Uk argwanend…

Hierbij, in willekeurige volgorde, de mooiste stuiterfoto’s van 2013/2014 gemaakt door Foto Hamar. Uiteraard werd dit mede mogelijk gemaakt door de fantastische spelertjes van verschillende voetbalclubs!!

Deze slideshow vereist JavaScript.

25 gedachtes over “Vallen en opstaan…

 1. Wat een vuur zit er in die kereltjes en wat een competitiestrijd hè? Tja, dat vallen hebben ze er wel voor over. En iemand anders wast de kleren wel weer 😉

 2. Mooi zo’n fanatieke zoon als valler. En elke keer ongeschonden weer opstaan? Klasse! En dat geldt zeker ook voor de foto’s.

 3. Machtig hoe jij die acties kon vastleggen! De gezichtsuitdrukkingen zijn ook geweldig. Heel duidelijk hoe die kereltjes zich inspannen. Ik heb een hekel aan voetbal (ken het eigenlijk alleen maar van zien op tv, dik tegen mijn goesting 😉 ) maar echt, van die foto’s heb ik genoten. Die uk van jouw, daar mag je met recht en reden trots op zijn. Vallen zonder erg en terwijl een super goed sportfotomodel zijn, ik doe het hem niet na 🙂

  • De gezichtsuitdrukkingen zijn inderdaad mooi. Sommige beelden gaan vaak te snel om te zien als je langs de kant staat.
   Trots zijn we zeker op hem. Uk doet het goed met voetballen. Wie weet wat het hem nog gaat brengen 😉 zijn carrière als sportfotomodel doet het in ieder geval goed haha.

 4. Het zijn echt mooie actiefoto’s, vind het altijd nog moeilijk hoor, moet eens meer gaan oefenen er mee. Heb wel ooit alle kinderen van de voetbal op de foto gezet. Begon met ze allemaal een actie te laten doen maar dat duurde me veel te lang allemaal, dus alleen de keepers mochten dat nog doen. Wel veel leuke foto’s waren er bij toen ook. Wel een hele klus (150 kinderen)

  • Lastig is het zeker. Ik heb er ook veel op moeten oefenen. Wat een grote klus!!
   Maar wel erg leuk om te doen. Hebben ze bij de club ook nog iets leuks met de foto’s gedaan, een fotomuur oid?

Reacties zijn gesloten.