Een nieuwe dag…

Het is kwart voor zes op een doordeweekse dag als mijn wekker af gaat. Een uur eerder dan normaal. Op de weekenden na is dit inmiddels al drie weken lang mijn ochtendroutine. Binnen vijf minuten ben ik omgekleed en zit ik in de auto op weg naar Poownie. Hij krijgt al een tijdje geen medicijnen meer en de stalhouder kan hem evengoed zijn ontbijt voorschotelen. Toch vind ik het fijn om bij hem te kijken, hoe hij de nacht is doorgekomen en hoe hij op zijn benen staat.

Er is geen verkeer op straat. De wereld is hier nog in diepe rust. De koele nachtlucht slaat op mijn gezicht als een verkwikkende douche. Het voelt zo anders dan 12 uur geleden. Alsof de nacht heeft afgerekend met de hectiek, chaos en drukte van de dag ervoor. Omdat het windstil is wordt de stilte om mij heen nog meer benadrukt. Er hangt een compleet andere energie in de lucht. Alle mogelijkheden staan open en nieuwe kansen dienen zich aan. Het is heerlijk om nu buiten te zijn.

De rit naar stal duurt niet langer dan tien minuten. Binnen die tijd zie ik de lucht razendsnel veranderen. De donkere nacht maakt plaats voor de dag. Een nieuw kleurenpalet is zichtbaar maar blijft niet lang hangen. De bomen op de dijk contrasteren mooi met de verschillende tinten blauw, roze en oranje op de achtergrond. Boven het weiland hangt nog een mysterieuze sluier van mist. Als ik mijn auto geparkeerd heb staat Poownie vanuit de paddock ook te kijken naar het licht dat zich steeds lijkt aan te passen. Ik ga op het hek zitten en sla mijn arm om zijn nek. Samen kijken we naar de zonsopkomst en verwelkomen we een nieuwe dag…

 ~

Zonsopkomst

 ~

Zonsopkomst

~

Zonsopkomst

25 gedachtes over “Een nieuwe dag…

 1. een mooi logje, Deborah
  Het zou zowaar zo romantisch zijn mocht Poownie geen paard maar een man zijn… 🙂

  Schitterende foto’s!

 2. Heerlijk geschreven! Alsof wij, lezers aan de kant stonden toe te kijken. Prachtige foto’s ook, de herfst is wat dat betreft toch een heel apart jaargetijde met vochtige ochtenden, dichte nevel en bladeren in allerlei kleuren 🙂

  • Dank je wel Desire 🙂
   De herfst is prachtig zolang de regen en het gure weer maar achter wegen blijven 😉 Geef mij maar dit soort ochtenden. Met luchten waarin alle kleuren van de regenboog vertegenwoordigd zijn.

  • Wat lief dat je er naar vraagt. Vorig weekend hadden hij even en kleine terug val. In de morgen heel stram en ook in de avond liep hij niet echt fijn. Maar de rest van de week ging het weer erg goed. Ook dit weekend kwam hij zelfs dravend op mij af en was er nagenoeg niks te zien. Het is dus echt twee stapjes naar voren en één weer terug. Maar ik heb goede hoop.

  • Heerlijk he!
   🙂 We hebben goede hoop wat zijn herstel betreft. Hoewel hij de afgelopen twee dagen weer wat stijf lief (gelukkig niet kreupel) Het weer zal misschien ook wel mee spelen.

 3. Pingback: Ons water… | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.