Euh… Oh ja…

Terwijl zoonlief twee seconden geleden de bank voor zijn bed verruild heeft en ik op het punt sta om languit op de bank te ploffen, met een boek in mijn ene hand en een heerlijk bakkie thee in mijn andere hand, gaat de deur weer open. Met een grijns kijkt hij mij aan. En dat is niet de grijns waarmee hij mij een grapje komt vertellen. Dit is de grijns waarmee hij hoopt respijt te krijgen voor iets wat hij niet gedaan heeft…

“En daar kom je nu mee??” Zeg ik met wenkbrauwen die zover zijn opgetrokken dat ze bijna mijn haar grens raken. “Ja, als ik er eerder aan had gedacht had ik het wel eerder gemaakt!!” Zegt mijn steeds bijdehanter wordende puberzoon. Daar zat natuurlijk een kern van waarheid in. Als hij deze niet een soort van, beetje, verdraaid heeft. Ik kijk hem nog even een volle seconde of drie doordringend aan. Maar geef dan toe. Samen gaan we aan tafel zitten. De laptop wordt opgestart en uit zijn tas verschijnen verschillende printjes, folders, kladbriefjes en andere vodjes die door moeten gaan voor een werkstuk in spe. “Jij hebt echt geluk dat werkstukken maken mijn favoriete bezigheid was toen ik nog op school zat!” Zeg ik. “Nou gelukkig wel. Dan heeft iemand van ons het vanavond nog naar zijn in!” Krijg ik gekscherend terug.

Terwijl hij oplepelde waar zijn werkstuk uit moest bestaan vlogen mijn vingers over het toetsenbord om een indeling te maken waar Mijnheer de Directeur tevreden mee was. Vervolgens wisselden wij van plek. Ik zocht op mijn pc de informatie op om mijzelf in te lezen in het onderwerp en hij begon aan de inhoud van de tekst. Zwijgend zaten we naast elkaar en de klok tikte gestaag door. Ik bedacht mij nog dat er wel veel uit de kast getrokken werd om iets later naar bed te mogen. Ondertussen zocht ik alvast wat mooie platen op die hij kon gebruiken om zijn werkstuk wat meer uitstraling te geven. Gaf ik uitleg over Word en het plaatsen van foto’s en grafiekjes. En hij legde mij weer uit waarom hij gekozen had voor juist dit onderwerp en wat hij er van geleerd had.

2,5 uur later strompelende zoonlief eindelijk naar boven om te gaan slapen. Zelf kwelde ik mijn ogen nog wat langer door het document alvast te printen. Ik wilde het risico niet lopen om ‘s morgens vroeg nog ruzie te moeten maken met de printer wanneer deze plots niet zou willen mee werken. Inmiddels weet ik alles van ijshockey. Nu alleen mijn cijfer nog…

21 gedachtes over “Euh… Oh ja…

  1. Oeh..’Dan heeft iemand van ons het vanavond nog naar zijn zin!’…Had je hem niet stiekum een mep willen verkopen? hahaha

  2. Wauw je zoon mag wel een heel lekkere taart voor je kopen als dat hoge cijfer straks binnen is! En eigenlijk ook als het een laag cijfer is 😉

  3. Ah! Herkenbaar! Al zo vaak meegemaakt … tsk die pubers toch!
    Hopelijk zit er een mooi cijfer aan vast, heb je de moeite niet voor niets genomen 😉

  4. Had ik een keer met mijn zoon over Australië.. Kwam hij met een 8 thuis trots. Mam ik heb een 8 voor mijn werkstuk. Ik bedoel je zei ik toen haha. Denk dat we dat allemaal wel eens een keer doen of gedaan hebben.

  5. Ik ken dat. Ik heb hier op 1 avond ook een boek voorgelezen tot bedtijd. Dan nog zijn laatste twee hoofdstukken toen hij sliep en dan beknopt het verhaal neergepend. Ik had een mooie 8 op Gaëtan zijn rapport. 😳

Reacties zijn gesloten.