Doelen en lijstjes: Waar sta jij over 5 jaar? #Gastblog

Iemand zei laats tegen me dat ik doelen moest stellen in het leven. Waar je wilt zijn over vijf of tien jaar in je carrière. Hij noemde als voorbeelden een bepaalde hoge functie in een goed bedrijf of het hebben van een eigen vermogen van zoveel ton. Als student vond ik me dat eigenlijk heel moeilijk voor te stellen. Vijf jaar is nog heel ver weg, ik kan dan overal zijn en eerlijk gezegd klonken beide voorbeelden nou niet echt als muziek in mijn oren. Een generatie “Y” trekje denk ik. Wij leven meer met de dag, genieten van de reis net zo veel als van de bestemming en zijn vooral niet materialistisch of opzoek naar status.

Nu ik bijna klaar ben met mijn masterstudie marketing communicatie die ik volg op de universiteit van Birmingham, Engeland heb ik dus geen honderden brieven gestuurd naar de beste bedrijven met de beste functies. Maar na dat gesprek ben ik wel gaan na denken over mijn doelen in het leven. Ik kwam erachter dat ik die allang had gesteld. Mijn levensdoelen staan namelijk op mijn bucketlist! De marathon die ik rende in 2013 en studeren in het buitenland stonden daar ook op. Het volgende item op mijn lijst is het doen van vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden waarbij ik mijn kennis over ondernemen niet alleen kan gebruiken, maar ook verder kan ontwikkelen.

Geen honderd sollicitatie brieven voor mij, maar één motivatiebrief aan het VSO. Dat staat voor: Voluntary Service Overseas. Een stichting opgericht als resultaat van het ontwikkelingsbeleid van de Europese Unie. Ze zochten starters in specifieke vakgebieden om 12 weken uit te zenden naarCambodje, gastblog, VSO, vrijwilligerswerk ontwikkelingslanden en kennis te delen. Vlak voor mijn verjaardag kreeg ik te horen dat ik was geaccepteerd, wat een mooi cadeau! Waar ik precies naar toe zou gaan en wanneer was toen nog niet bekend, maar inmiddels weet ik dat ik mag afreizen naar Cambodia! En omdat de reis geheel word betaald door VSO ben ik als tegenprestatie aan het fondsenwerven, zodat zij nog veel meer mensen zoals mij kunnen uitzenden.

€ 1,000 dat is mijn doel en ik weet zeker dat ik dat ga halen. Met een beetje hulp van U en vele anderen kom ik er wel. Doneren kan via deze link: *Just Giving* 

En wil je meer doen? Meld je dan ook aan op VSO

Alvast heel erg bedankt en vergeet vooral niet je eigen bucketlist te maken!
Amber

~

Mijn naam is Amber van der Zouwen. In juli 2014 ben ik afgestudeerd van de opleiding commerciële economie, gespecialiseerd in sportmarketing en management aan de Hogeschool Rotterdam. Nu studeer ik Marketing Communicatie in Birmingham, Engeland. Als jonge Young Professional  maak ik veel mee. Dit deel ik oa op mijn blogIk schrijf over studeren in het buitenland, mensen die mij inspireren, trends op het gebied van marketing en mijn dromen voor de toekomst. Zelf ben ik met name geïnteresseerd in ondernemerschap en in de toekomst zou ik graag willen bijdragen aan de ontwikkeling van de economie van ontwikkelingslanden.

~

9 gedachtes over “Doelen en lijstjes: Waar sta jij over 5 jaar? #Gastblog

 1. Wat ben je toch een duizendpoot 😂😂
  Gefeliciteerd met deze mooie kans om zo je kennis en je horizon te verbreden!
  Mensen motiveren en stimuleren is echt een taak voor jou 👍🏼 Hopelijk kun je veel mensen helpen tijdens je verblijf daar.
  Heel veel succes met wat er allemaal tijdens je 12 weekse reis op je pad gaat komen!!

 2. Wat geweldig voor je zeg! Echt super goed om te doen ook, gefeliciteerd! Ik vind de vraag waar ik over 5 jaar sta altijd de ultieme ergernis op sollicitatiegesprekken Hahaha. Ik heb het ook nooit geweten en denk ook niet dat ik ooit een doel heb. Ik leef gewoon zoals het komt, wat mee tipt nu toe al een heleboel leuke en bijzondere ervaringen heeft opgeleverd. Trouwens: over vijf jaar wil ik wel al 3 jaar getrouwd zijn Haha 😀

 3. Ambitieus ben ik nooit geweest.
  Toch hoop ik over vijf jaar meer te genieten.
  Op weg naar mijn pensioen wil ik daar concreter mee bezig gaan.

  Zomerse groet,

 4. Ah wat heerlijk enthousiast en ambitieus ben je! Veel succes met je plannen v.w.b. het buitenland en je ondernemingsprojecten! M’n oudste studeert Commerciële Economie (2e jaar) aan het Saxion in Deventer en hoorde afgelopen week dat hij zijn propedeuse gehaald heeft, opluchting alom!

 5. Dat “doelen stellen” gevraag blijf ik altijd dikke zever vinden, op 5 jaar kan er veel gebeuren en je moet dan nog over een goede dosis geluk in je leven beschikken om te willen/kunnen uitkomen wat je voor de ogen hebt.

 6. Bedankt voor alle lieve reacties! Inmiddels heb ik mijn fundraising doel al bijna gehaald, wat natuurlijk helemaal super is en ben ik begonnen met het oefenen van de taal. Ook ben ik bezig om een Blog op te zetten, waar ik als het ware alle gebeurtenissen en ervaring kan bijhouden. Natuurlijk zal ik de link met Deborah delen als het zover is. Xx

Reacties zijn gesloten.