Hoe het balletje rollen kan… #2

Een kleine anderhalf jaar geleden viel er een brief op de mat. Geadresseerd aan Zoonlief. Afzender de KNVB. De enveloppe werd aan flarden gescheurd en de brief werd aandachtig gelezen. En nog eens gelezen. Toen kwam de vraag. Euh, staat hier wat ik denk dat er staat?? Zoonlief was gescout door de KNVB en mocht deelnemen aan diverse wedstrijden. Hij kreeg de kans om te spelen tegen de beste jongens uit de regio van zijn leeftijd. Met de bedoeling uitgedaagd en beter te worden. Na een paar maanden werd hij tevens gescout door FC Dordrecht. Hij stapte van zijn vertrouwde voetbalcluppie over naar een BVO. Ging van twee keer naar vier keer in de week trainen. De regionale wedstrijden werden landelijke wedstrijden. Met name vriendlief kreeg er een nieuwe job bij: navigeren en taxiën van training naar wedstrijd en van wedstrijd naar training.

De eerste paar maanden was het toch wel spannend. Hij was net 12 en de meerderheid was ruim 1 tot 1.5 jaar ouder dan hij. Ook de tegenstanders. Ze waren brutaler, gebekter en toonden in alles meer lef. We waren even bang dat dit hem de das om zou doen. Zoonlief hield zich goed staande. Na de herfstvakantie zagen we dat hij zijn draai echt gevonden had. Hij wist huiswerk, vriendjes en het voetballen prima te combineren. De extra trainingen begonnen hun vruchten af te werpen. Wat heerlijk om hem met zoveel plezier (durf en lef) te zien trainen en de wedstrijden te zien spelen.

Afgelopen week viel er een digitale brief op de mat. Geadresseerd aan Zoonlief. Afzender: de KNVB. De mail werd aandacht gelezen. En nog eens gelezen. Toen was het stil… Afwachtend keken we hem aan. De glimlach op zijn gezicht werd steeds groter. Zijn prestaties op het veld waren ook bij de KNVB niet onopgemerkt gebleven. Zoonlief was wederom gescout. Dit keer samen met een teammaatje. De twee dagen waarop beide heren mogen aantreden zijn voorselectiewedstrijden voor het nieuwe seizoen. De KNVB is verder niet echt duidelijk in haar berichtgeving. Dus we moeten nog even uitvogelen wat dat “nieuwe seizoen” precies inhoudt.

De deelnemerslijst die bijgesloten was liet zien dat de spelers vanuit heel Nederland komen, en onder andere spelen bij: Ajax, Feyenoord, PSV en NAC. Jeetje, zei vriendlief, je hoort hierbij gewoon tot de (om en nabij) 110 beste spelers van U13 van Nederland. Het duurde even voor de betekenis van die zin bij Zoonlief was geland. Hij was er sprakeloos van. Zo had hij het nog niet bekeken. Die avond zijn we lekker uit eten geweest om dit onverwachts leuke bericht van de KNVB te vieren. Gelukkig heeft hij inmiddels wat ervaring opgedaan bij voorgaande selectiewedstrijden. Ook zit hij alweer een jaar bij FC Dordrecht. (jeetje wat gaat dat snel!) Heel zenuwachtig zal hij hopelijk niet zijn. Maar spannend blijft het wel!!

Wordt vervolgd…

Voetbal, foto hamar, FC Dordrecht, NAC, KNVB

22 gedachtes over “Hoe het balletje rollen kan… #2

 1. Leuk, heel erg leuk. Gefeliciteerd en op naar de volgende mijlpaal. Groetjes van alle Schaartjes

 2. Wat ontzettend fijn voor jullie zoon dat een hobby hem zoveel in brengen en dat hij dat ook nog eens allemaal weet te combineren! Hoedje af hoor! Gefeliciteerd!

  • Zeker op deze leeftijd waarbij er opeens een hoop veranderd en anders “moet”. Erg fijn, zeker voor hem, dat hij alles zo goed weet te combineren. Het is niet makkelijk. Maar hij doet het toch maar mooi! Dank je wel!!

  • haha ja inderdaad. Het zijn op dit moment maar twee selectiedagen met iedere dag twee wedstrijden (geloof ik) Hoe het ook gaat lopen, die ervaring nemen ze hem niet meer af. 🙂

 3. Wauw!!! Gefeliciteerd!! Wat onwijs goed van zoonlief!! Wat fijn dat hij zo goed zijn draai gevonden heeft.
  Wat zullen jullie trots zijn.

 4. Spannend zeg… voor zoon en moeder!
  Maar vooral ontzettend leuk… en knap, dat hij alles zo goed kan combineren.
  En niet naast zijn voetbalschoenen gaat lopen 🙂

  • Dat laatste is nog wel een dingetje inderdaad 🤔
   Haha nee hoor… Dat valt heel erg mee. Hij loopt nog steeds rond met de gedachte dat hij met “de grotere” jongens mee mag ballen. Terwijl hij gewoon één van hen is 😂…

 5. Pingback: 2016 in vogelvlucht… | Deborah Hamar

 6. Pingback: Happy Anniversary … | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.