Mijmeringen in de ochtend II…

Nu vriendlief weer een beetje op de been is en zelfs al korte stukjes kan autorijden werd het voor mij tijd om de auto wat vaker te laten staan. Lopend naar het werk leek wel een eeuw geleden. Hierdoor is het mij lang niet gelukt om mijn doel van 10.000 stappen per dag (minimaal 5 dagen in de week) te volbrengen. Uiteraard bungelde ik daardoor ook al weken ergens onderaan in de workweek hustle van Fitbit. Een mooie kans om direct de maandag wandelend te starten. Om er voor te zorgen dat mijn ochtendroutine niet al te veel verstoord zou worden had ik de avond ervoor alles al klaar gelegd. Rugzak voor mijn survival-kit, je weet nooit wat er onderweg gebeurd en handschoenen!

“Uh, ga je nu al weg?” Vraagt zoonlief terwijl ik mijn voeten in mijn wandelschoenen aan het proppen ben. “Ik ga lopen.” Is mijn antwoord. “Lopen?” Echoot hij mij na zonder zijn blik van zijn telefoon af te halen. In het half donker van de kamer veranderd de blauwe gloed van zijn telefoon zijn, toch al bleke, gezicht in een spookachtige verschijning. Met vijf dagen intensieve voetbal-training in de week is zijn conditie een heel stuk beter dan dat van mij. Ik zou natuurlijk mijn horloge stiekem in zijn trainingsjack kunnen stoppen. Dat zorgt in ieder geval voor een gegarandeerde eerste plek tijdens de Hustles. Maar ja, wie houd ik dan voor de gek?!

Gelukkig ben ik een echt ochtend mens. In tegenstelling tot Zoonlief die nog steeds half onderuit gezakt in de stoel hangt, hopende dat de eerste acht uur van school uitvallen. “Doe je voorzichtig? Goed je best doen op je werk he! Niet afkijken enzo! En eet je wel al je boterhammen op?!” Vooral dat laatste he?! Ik doe niet aan voedselverspilling. Ik kijk hem alleen maar saai en verveeld aan zoals alleen een puber dat kan. Een sarcastische lach ontsnapt hem. Als avondmens heeft hij het niet makkelijk op dit tijdstip van de dag maar gelukkig beschikt hij over humor. Ik wuif hem een kushandje toe en vertrek naar mijn werk.

Links en rechts in de straat hoor ik mensen hun auto’s ijsvrij maken. Dat scheelt mij weer een klus. De handschoenen waren geen overbodige luxe. Het is amper 1 graad boven 0 maar  nagenoeg windstil en daardoor dragelijk. Op wat vogels na is het in het park stil en donker. Het voelt alsof ik anoniem de dag in sluip. Er hangt nog een serene rust. Een bepaalde stilte die nog niet doorbroken is door al het auto geraas en gillende, schoolgaande fietsers. Het is jammer dat mijn einddoel kantoor is, in plaats van een pannenkoekenhuis ergens in het bos. Maar voor nu moet ik het er mee doen.

Wanneer het zweet mij uitbreekt merk ik dat ik in speedmars door het park dender. Dit is een van die zeldzame ochtenden waarop ik minimaal 25 minuten in mijn eigen bubbel al mijn gedachtes los mag laten zonder ook maar ergens een oordeel over te hebben. Heerlijk die meditatie-wandelingen. Daarom schroef ik snel het tempo naar beneden. We doen immers niet mee aan een wedstrijd snelwandelen.

Het kantoor is sneller in zicht dan ik had gehoopt. Terwijl de koffieautomaat mijn eerste bakkie aan het produceren is en ik de boel aan het opstarten ben, rinkelt de telefoon alweer. Werkend Nederland ontwaakt…

 

 

***

22 gedachtes over “Mijmeringen in de ochtend II…

 1. Je zou haast wensen dat je werkplek wat verder ligt als er naartoe wandelen zoveel plezier brengt…

 2. Geweldig ochtendritueel hebben jij en zoon 🙂
  En wat heerlijk om zo naar je werk te kunnen wandelen. Ik heb zojuist uitgerekend dat ik, om om 8 uur aanwezig te zijn, om 4 uur ’s morgens moet vertrekken. Hm, niet echt een optie.

 3. Wandelen is dus echt iets dat ik superstom vind en als het koud is al helemaal, maar stiekem is het het lekkerste dat je in de ochtend kunt doen. het geeft zo een boost! Goed van je! en stiekem heerlijk!

 4. Heerlijk! In april is de wandel naar je werk dag, dan wil ik wel een keer lopend naar het werk gaan. Om iedere dag te doen is het me eigenlijk net te ver, maar voor af en toe is het goed te doen. Ik wil wel vaker gaan fietsen zodra het iets langer licht is.

  • Oh echt?! Is daar een dag voor in het leven geroepen? Dan ga ik zeker op die dag ook lopend naar de zaak 🙂 Wanneer ik wat krapper in mijn tijd zit is de fiets voor mij nu ook een tweede optie. Ik wil die auto gewoon zo min mogelijk gebruiken voor deze kleine stukjes…

 5. Wat een heerlijk sereenmakend stukje om te lezen, haha. En knap dat je naar je werk loopt, goed bezig hoor!

 6. Heerlijk. Ik woon op 100 km van mijn werk, dus da’s geen optie. Maar over de middag probeer ik wel mijn aantal stappen te halen (ja, die Hustles hé). Doorgaans vind ik dat niet zo leuk, wellicht omdat het mij te traag gaat als (geblesseerde) hardloper. Maar misschien moet ik het ook es als “meditatiewandelen” zien i.p.v. een verplicht nummer.

  • Die afstand is inderdaad een beetje te veel van het goede haha. Het was voor mij even schakelen. Ben nl geneigd iedereen in te halen en dan bezweet en compleet verwilderd op mijn eindbestemming aan te komen 😆
   Maar zo’n 25 minuten meditatiewandeling naar de zaak is prima te doen. De terugweg is dan weer een ander verhaal he hahaha.

Reacties zijn gesloten.