Chaos op zijn retour…

Door de hopeloze chaos in mijn hoofd lukte het mij niet om van mijn bezigheden een creatief schrijfsel te maken. Een van de redenen waarom ik drastisch achter loop met bloggen en bij-lezen. Gelukkig had ik er nog een aantal in mijn concepten staan die ik tijdens een creatieve bui al neergepend had. Dus kon ik de afgelopen weken gewoon een blog van de plank pakken. Tja, die voorraad is een keer op natuurlijk. Vorige week bleef mijn blogplanner zelfs helemaal leeg. Maar het was dan ook veel te lekker weer om achter de pc te kruipen. Ik heb dan ook aardig wat tijd buiten doorgebracht. In periodes dat ik mijzelf voorbij aan het rennen ben, zoals de afgelopen maanden, is de zon mijn rustpunt. Om bij te tanken, op te warmen en op te laden. Als de zon dan even schijnt merk ik pas hoeveel ik hem gemist heb.

Hoewel ik nog steeds een dag- en avondvullend programma heb, lijkt het nu op alle fronten wel iets rustiger te worden. Zo heb ik oa een goed gesprek op mijn werk gehad waarbij de “baas” echt de tijd nam om te luisteren. Hij ondernam direct actie en paste ons systeem zo aan dat het voor mij werkt in plaats van andersom. Er is in korte tijd zoveel bij- en op mij afgekomen en vooral ook veranderd dat de werkwijze en uitvoerende taken eens flink herzien moesten worden. Ik probeerde alle ballen in de lucht te houden maar zonder vangnet en structuur is dat best een uitdaging. De komende periode gaan we zien of het werkt en vooral of het de rust terug brengt. 

Ook op stal lijkt de winterproblematiek bij onze Poownie (op leeftijd) een beetje op zijn retour. Hij heeft het na de verhuizing van zijn zomer- naar zijn winterverblijf flink voor zijn kiezen gekregen. Andere omgeving en ook nog eens een compleet ander ritme. Geen ophokplicht meer. Maar dat betekende zelf een slaapplaats in de kudde regelen en een plek aan een van de voerruiven. Hij voelde zich iet wat ontheemd. Zo erg zelfs dat we hem in korte tijd flink achteruit zagen gaan. Hij werd somber en steeds magerder. Meerdere artsen hebben hem onderzocht, tandarts is er bij geweest. Hij heeft zelfs nog een dag op de kliniek gestaan voor foto’s en verder onderzoek naar zijn gebit. Maar meerdere artsen dus ook meerdere meningen die erg ver uit elkaar lagen. Ik betaalde voor advies maar kreeg er wanhoop en nog meer kopzorgen voor in de plaats. 

Uiteindelijk trok ik mijn eigen plan. Poownie gaat nu een paar uur per dag uit de kudde om zo op zijn gemak te kunnen eten en tot rust te komen. Hij wordt twee keer per dag flink bijgevoerd. Dankzij de goede zorgen en het meedenken van onze stalbaas zien we hem met de week opknappen! Uiteraard kon ik dit niet zonder de hulp van mijn lieve stalgenoten die hem ’s morgens trakteren op een goed gevuld hooinet en zijn flink gevulde voeremmer. Toppers zijn het!! 

Inmiddels zijn we al een aantal keer op mooie lente dagen getrakteerd. En over een paar dagen gaat ook Merlin weer te water. Dan gaat ons wateravontuur weer van start. Dit geeft hernieuwde energie en lukt het mij om ook weer te genieten van de leuke en kleine dingen in het leven. 

 

Lieveheersbeestje op bloesem

 

***

12 gedachtes over “Chaos op zijn retour…

  1. Fijn dat het allemaal weer de goede kant op gaat. Hoop dat jullie vandaag ook lekker van het zonnetje genoten hebben. Enne… bloggen is geen must, hè! 😉

    • We hebben zeker genoten van deze dag. Dat er maar heel snel nog heel veel meer mogen volgen 🙂 Jullie ook? Inderdaad, bloggen is geen must. Daarom heb ik vorige week ook lekker leeg gelaten.

  2. Fijn dat de chaos op z’n retour is! Je eerste alinea zou ik zo kunnen kopiëren … schrijven en lezen lukt al een tijdje niet meer – maar niets moet, inderdaad. Goed dat je je eigen gevoel hebt gevolgd met Poownie, ik heb er geen verstand van, maar dit ‘voelt’ goed 😉

  3. fijn dat het beter gaat. Ik vind bloggen een hobby en zodra het een moetje wordt ben ik er snel klaar mee. het moet leuk blijven namelijk

  4. Het blijft bijzonder dat de wisselingen van de seizoenen zoveel plezier en ongemak met zich mee kunnen brengen. Ik hoop dat de lente je veel mooie dingen mag brengen!

  5. Gelukkig dat het wat beter gaat. Soms slokken de overige zaken gewoon zoveel aandacht en energie dat het bloggen erbij inschiet. Vol hoofd inderdaad, herkenbaar.

  6. Het voelde hier soms ook aan als een verplichting, toen heb ik ook even afstand van genomen. Bloggen is mijn grootste hobby en wil dat het zo blijft, dus af en toe even hoofd leegmaken! Snap ik volledig!

  7. De wisselingen van seizoenen is bij de een goed te merken en bij de ander bijna niet. Ik heb er zelf weinig last van moet ik toegeven *gelukkig*

Reacties zijn gesloten.