Een handige oplossing…

Al een aantal weken stamp ik in versnelling zes mijn werkweek door. Het is druk. Veel werk voor net te weinig mensen. De werkdruk is daardoor wat aan de hoge kant. Maar het is soms ook best lekker om met een klein team zoveel werk te verzetten. Geeft voldoening. Omdat nog niet duidelijk is wanneer het einde in zicht is probeer ik zoveel mogelijk een balans te vinden en grenzen te bewaken. Daarom ben ik maar wat blij met de weekenden. Waarbij alles een versnelling lager kan. Even niet met deadlines bezig zijn of de druk op wat voor manier dan ook voelen.

De zalige nazomer die ik in gedachte had laat zich voorlopig niet zien. Alles om mij heen is vies, modderig en nat. Je zou er bijna chagrijnig van worden. Hoewel ik het door de weeks te druk heb om mij met het weer bezig te houden. Maar in het weekend zou het toch wel fijn zijn om er niet steeds mee geconfronteerd te worden. Zeker niet als je een buitenhobby hebt. Nou vette pech voor mij dus! 

Ik wilde hoe dan ook naar de voetbal om foto’s te maken. Terwijl de spelers hun longen uit hun lijf rennen kom ik geestelijk helemaal bij van een drukke week. Fotograferen is zoiets als mediteren. Even helemaal op gaan in het moment. Voor mij in ieder geval. Al eerder ben ik als een verzopen kat en tot op het bot verkleumd thuis gekomen. Van diverse mensen kreeg ik de tip een tent te kopen. “Zit je lekker droog”. Ja, dat wel. Maar echt praktisch is het niet. 

Opzoek naar mijn regenkleding dan maar. Ik kon alleen nog maar een jas vinden, mijn broek was foetsie. Eigenlijk ben ik allergisch voor regenkleding. Je wordt er zo smerig plakkerig van. Ik snapte dus wel dat ik mijn broek al eerder aan de wilgen had gehangen. Wanneer het zo nu en dan eens zou miezeren was mijn regenjas meer dan voldoende geweest. Maar met het zeikweer van nu echt niet. Ik spreek uit ervaring!!

Ik besloot een poncho te kopen. Zo’n lang vormeloos model die je in een seconde over je hoofd schuift. En die, wanneer je op je krukje zit, tot de grond reikt. Helemaal bedekt  zonder  dat claustrofobische gevoel dat ik krijg bij een regenpak. Heb ik toch een soort van tent. Dat dan wel weer. Dit weekend mocht ik hem uitproberen want het heeft heel de middag geregend. 

Toegegeven, het verdiend geen modeprijs. Man man ik moet er niet uit gezien hebben. Als ik de leeftijd had van de pubers op het veld had ik mij mooi nat laten regenen. Gelukkig zijn we nu wat wijzer. Dan maar als een kabouter langs de zijlijn. Ik heb er voldoende bewegingsvrijheid in, blijf droog en zit zelfs nog redelijk warm ook. Conclusie: een prima ding zo’n poncho en dat voor maar een paar euro. Het enige nadeel is de te kleine capuchon. Daar moet ik nog iets op vinden. 

Hoewel ik nog steeds hoop op wat mooie zonnige dagen, houd de regen mij nu in ieder geval niet meer tegen. Mijn camera heeft zijn eigen regenset en ik nu dus ook.

 

Deborah in regenponcho

 

 

***

21 gedachtes over “Een handige oplossing…

 1. Super goed oplossing. En maakt niet uit hoe het eruit ziet, toch? Als je meer plezier hebt! 😉

 2. haha bikkel!! ik ken het door gaan in de regen! ik ben zelf ook fotograaf en moest ook gewoon in de regen door en verzon ook allemaal dingen om het boeltje droog te houden en het is altijd goed gegaan

 3. Oh oky .. versnelling 6 mag.. als het maar geen 7 wordt …een beetje extra gas kan geen kwaad.. just een uitdaging want einde van de rit heb je het toch voorelkaar! Ha,ha dan zit je toch enigzinds met een gekreulde neus .. van trotsheid !
  En dat je dan daarna lekker je eigen ding gaat doen…. fotograferen … voor de jongens die op het voetbal zich uit lopen te sloven .. zodat jij een mooi plaatje kan schieten.. tuurlijk minder leuk al die blubber en die regen . Maar ondanks jou doorzettingsvermogen staat je daar toch maar … en zie wat een heerlijkheid …. zo frisse mooie meid .. ontspannen . in een regenpak Met een Top koppie .. de frisheid straalt er van af …

 4. Ik kan me heel goed voorstellen dat na een drukke week op het werk fotograferen heel ontspannen is. Die nazomer mag vangij ook wel komen, de regen steeds daar word ik toch lichtelijk chagrijnig van.

 5. Ik baal ook zo van het natte weer. Alhoewel het gisteren hier heerlijk was en de zon scheen. Ben gelijk gaan wandelen en in mijn tas zit ook een poncho. Zo’n doorzichtige, heel klein opgevouwen. Ideaal voor regenbuitjes en daar kunnen we hier in Nederland best wel wat van.

 6. Ik zie mezelf dit nog niet echt in de regen doen hoor haha. Ik vind fotograferen wel heel erg leuk om te doen, maar ik doe het echt te weinig thuis. Als ik op reis ben, ga ik helemaal los.

 7. Voetbalfotografie lijkt mij een leuke uitdaging. De uitdaging die ik nu heb, is om mijn balans tussen werk en privé te verdelen. Het is privé nogal druk..

 8. de afgelopen dagen op mijn dagelijkse wandeling een paar keer helemaal doorgeregend. Hindert niks, maar ja: ik heb geen camera bij me, dat maakt het wat makkelijker..

 9. Wat een gave bezigheid zeg, sportfotografie! Cool dat je dat doet! In tegenstelling tot jouzelf en enkele andere reageerders ben ik zelf wel fan van het regenpak. Heb dit jaar een nieuwe gekocht, vooral handig tijdens het hiken, en ik vind het wel een fijn ding eigenlijk.

Reacties zijn gesloten.