Daar kun je mee thuiskomen…

“Wat vind je?” Vraag ik vriend terwijl ik voor hem door de kamer paradeer. “Ga je dat allemaal aantrekken?” Is zijn reactie “Hoezo, vind je al die bling-bling niet mooi?” Vraag ik. “Kun je dan op zijn minst drie van die dingen uitzetten?” Ik frons mijn wenkbrauwen zo dat ze elkaar bijna raken. Ik stop met lopen en kijk hem bedenkelijk aan. Ik heb een reflecterend hesje aan waar rode LED-lampjes op zijn aangebracht. Om elke arm en been draag ik een reflecterende band waar eveneens LED-verlichting op zit. Maar dat in tegenstelling tot het hesje hysterisch staat te knipperen in blauw neonlicht.

“Als je zo in het donker over straat gaat denken ze op zijn minst dat er een alien geland is, of een hoerentent geopend is.” Alhoewel… Het is een dorp he?! Dan zullen ze vast voor de eerste optie kiezen! Ik ben niet van mijn plan af te brengen. Maakt niet uit wat voorbijgangers denken. Zolang automobilisten maar stoppen of op zijn minst langzamer gaan rijden. Zo kunnen wij veilig over straat.

De volgende dag neem ik alle verlichting mee naar stal voor een wandeling in het donker. We gaan alle bling-bling eens in de praktijk testen. Hesje om en alle verlichting aan. Armen en benen voorzien van de reflecterende banden met de lichtjes op standje hysterisch. Ook Poownie krijgt een set om alle vier zijn benen. Oké, toegegeven, het is even wennen met al dat rode en blauwe licht dat we nu uitstralen. En eigenlijk voel ik mij nu ook een beetje een wandelende kerstboom.

We zijn de weg nog niet op of ik hoor achter mij: “Jingle Bells, Jingle Bells… Leuke outfit mevrouw!!” Een wielrenner die, zelf compleet onzichtbaar in het donker, mij passeert. Haha, heel leuk!! Ik roep hem na dat wij in ieder geval niet zo makkelijk over het hoofd gezien kunnen worden. Dan komt mijn eerste test object de hoek om janken. De bestuurder ziet een chaos van rode en blauwe lampjes op zich afkomen. Voor het grote what-the-fuck-is-dat-effect draai ik rondjes en spring in de lucht. De auto gaat vol in de remmen. Hij staat bijna stil als wij hem passeren op de smalle weg waar auto’s, fietsers en wandelaars over heen moeten voordat we een veilig voet- en fietspad bereikt hebben. 

Ik bedank de bestuurder en loop door. Als we eenmaal de weg uit zijn begin ik er lol in te krijgen. We zoeken een stukje gras op waar we alle twee veilig staan. Poownie kan lekker grazen en ik zie van links en rechts al het verkeer aankomen. Brommers, scooters en auto’s… Ze remmen allemaal af. Ze snappen blijkbaar niet wat ze zien. Gekleurde zwevende kerstlampjes die door mijn gespring en gedraai onsamenhangend bewegen… Fietsers die voorbijkomen maken er grapjes over en wandelaars stoppen om een praatje te maken. Het is hilarisch om te zien hoe andere weggebruikers hierop reageren. Mijn missie is geslaagd.

De andere dames op stal grappen de eerste week nog wat over onze nieuwe outfit. Maar al snel zijn ze overstag en zien ze de veiligheid er ook van in. Als we na een tijdje met een groepje inclusief onze paarden over de weg wandelen, krijgen we het éne “compliment” na het andere over onze zichtbaarheid. Kijk, daar kun je mee thuis komen!!

 

 

-🐴- 

20 gedachtes over “Daar kun je mee thuiskomen…

 1. Super! Dit soort dingen kun je niet overdreven genoeg brengen – met ook een dikke vette knipoog! Je boodschap is zeker overgekomen. Alhoewel… ik heb m’n twijfels over die ene fietser… 😉

 2. Wat een goede manier om jezelf te laten zien. En ik kan me zo voorstellen dat je er nog vrolijk door thuiskomt ook, mooi dat het aanspraak geeft én mensen aan het denken zet.

  (Los daarvan hele leuke blog!)

 3. Helemaal mee eens! Als wandelaar jezelf goed zichtbaar maken is zooo belangrijk. Mensen onderschatten echt het gevaar als je gaat lopen in het donker. Je bent totaal niet zichtbaar. Ik draag altijd een Kalenji runlight van Decathlon.

 4. alleen maar beter zo, beter te veel lampjes en reflectie dan niet. Ik schrik me af en toe echt wat als men zonder verlichting fietst of loopt en weet je wat ik voorheen toen ik nog hardliep ook zo eng vond in het donker. hondenlijnen. Ik zie al niet zo goed en die dus helemaal niet.

  • Ja inderdaad, hondenlijnen. Toen ik nog in de avonduren buiten mijn hardlooprondje deed was ik daar ook altijd een beetje bang voor. Ik zag nl nooit of ze los liepen of aan de lijn hihi.

 5. Hahaha! Geweldig! Maar heel goed van je. Ik vind die lampjes overigens bij dieren iets enorm schattigs hebben. (Bij jou vast ook, hoor)

 6. Je kunt niet zichtbaar genoeg zijn in het donker, dussuh, alleen maar een *thumbsup* hier.
  Ik ga niet graag in het donker hardlopen, maar als ik het al zou doen, dan ook voldoende verlicht 😀

Reacties zijn gesloten.