In de tussentijd: vanuit huis…

Eindelijk kwam er weer wat werk binnen en toen begon de bouwvak. Voor ons betekende dat weer terugschakelen naar versnelling 1. Heel veel harder hoefden we niet te gaan. Toen mijn directe collega met vakantie ging bleef er voor mij tenminste nog wat werk over. Daarnaast hield ik mij bezig met allerhande zomerklusjes. Zoals het opruimen van het papieren- en digitale archief, mailboxen opschonen en het bijwerken van achterop gelopen to-dolijsten. 

Nu de vakantie voor bijna iedereen weer voorbij is, maar corona nog steeds huishoud is bij ons het thuiswerkplan wederom geactiveerd. Een minimale bezetting op kantoor en de rest werkt op vaste dagen vanaf huis. Dat laatste is echt niet altijd even makkelijk. Soms lijkt het wel of ik door een doolhof van wachtwoorden en systemen moest tijgeren voor ik eenmaal ben waar ik wezen moet. Ik ben verknocht aan mijn appel. Maar mis mijn twee grote beeldschermen op de zaak. Het kijkt, klikt en schuift gewoon prettiger dan alles op een laptop thuis. Om nog maar te zwijgen over de zeeën van ruimte op mijn bureau op de zaak. Dat heb ik hier niet hoor. 

Daarnaast moet ik thuis veel meer moeite doen om in beweging te komen. Dus ik laveer tussen roeimachine en de crosstrainer. Wandel wat op de loopband en sprint de trappen een paar keer op en af. Doe een rondedansje langs mijn balanceboard en huppel een aantal keer rond de bokszak om toch aan mijn stappendoel te komen. Thuiswerken staat voor mij anders gelijk aan maximaal 3000 stappen per dag en dat is gewoon veel te weinig. Tja, de koffieautomaat staat hier nu eenmaal dichter bij mijn bureau dan op de zaak. 

Nee, ik ben dus niet heel erg blij dat we weer vanuit huis moeten gaan werken. En helemaal niet toen het doorschakelen van de telefooncentrale naar mijn zakelijke nummer grandioos bleef mislukken. “Er kan geen verbinding tot stand gebracht worden. Probeer het later opnieuw!” GGRRRRR. Of wanneer blijkt dat ik een van de wachtwoorden niet meer weet, want oeverloos & oneindig lang en iets met automatisch in laten vullen. Dus hang ik ’s morgens in alle vroegte weer in de wacht bij de helpdesk. Die het, op welk tijdstip ik ook bel, altijd druk schijnen hebben…. “Al onze medewerkers zijn bezet, een ogenblik geduld alstublieft…” Met op de achtergrond een of andere klote muziekje om je spontaan opgekomen irritatie nog even verder naar een kookpunt te brengen!!

Inmiddels ben ik een uur aan het werk. Nou ja, aan het werk… De boel aan het opstarten is een beter woord. Het liefst zou ik mijn spullen willen pakken om gewoon, als van ouds, naar kantoor te rijden. Maar ja, dat vind de baas niet zo tof. Want corona. Natuurlijk snap ik het allemaal. Heb ik begrip voor de situatie en willen we een gezonde werkomgeving voor iedereen. Maar ondertussen ben ik er zo vreselijk K L A A R mee!!

Na ruim een uur tobben lukt het mij zowaar om de telefooncentrale weer aan de praat te krijgen en heb ik eveneens weer toegang tot bepaalde programma’s. Ach ik probeer het dan maar weer van de positieve kant te bekijken, want zo zijn we dan ook wel weer. Ik kan tenminste 3 kwartier langer blijven liggen, hoef mij niet druk te maken over wat ik aantrek en hoe mijn haar zit… 

20 gedachtes over “In de tussentijd: vanuit huis…

 1. Thuis werken is heel erg vervelend op het moment. Ik houd er ook niet zo van.
  Aan de ene kant is het soms beter om thuis te werken. Heel af en toe.

 2. Ik ben blij met het extra scherm wat ik van Zoon mag lenen. De meeste collega’s hebben een volledige werkplek thuis staat.Zonder het scherm van Zoon had ik daar ook om gevraagd.
  Alleen de laptop is gewoon te weinig.

 3. Oh, ik vind het heerlijk! Twee dagen thuis werken en twee dagen alleen op kantoor. Genieten geblazen! Maar ik vind de meeste Corona-regels sowieso fantastisch. Veel ruimte in bioscopen en restaurants. Lekker veel afstand houden. Mij bevalt het wel. Sorry…. 😉

 4. Het lijkt me heel lastig als de dingen niet werken zoals ze moeten werken. Ik zelf werk al jaren vanuit huis, dus voor mij is er niks veranderd al heb ik nu elke dag mijn man ook thuis 😉 we wandelen elke dag een rondje om toch een beetje in beweging te blijven.

 5. Ik werk ook nog steeds thuis. Of ja, ik heb nu al 3 weken zwangerschapsverlof, maar weet ook al dat we voorlopig nog niet terug naar kantoor zullen gaan. Denk dat we dadelijk makkelijk het jaar gaan aantikken. Soms is het fijn, maar mis de collega’s en het ritme ook wel.

 6. Met een praktijk aan huis weet ik niet beter en… dankzij de digitalisering kan ik mijn cliënten/ cursisten gewoon begeleiden. Veilig voor hen en voor mij! Dat kan niet iedereen zeggen en… dankzij dat jarenlang thuiswerken konden we ook een hond nemen. Die laat ik heerlijk tussen afspraken door uit.

 7. Ik snap dat je kantoor wel mist maar ik zou dus liever thuis werken denk ik dan op een kantoor. Ik ben al die tijd nog gewoon aan het werk geweest zoals het hoort dus ik kan er denk ik ook niet zo goed over meepraten, voor jou hoop ik in ieder geval dat je snel weer naar kantoor mag!

 8. Ja dat is het voordeel van thuiswerken, het bespaart je een hoop tijd die je anders kwijt bent aan reizen, optutten en kletsen met collega’s. Maar dat laatste is ook iets wat ik dan wel weer mis. Maar thuis werken is eigenlijk veel productiever.

  • wat grappig. Ik ben dus veel productiever wanneer ik op de zaak aan het werk ben. Minder afleiding van de zaken die thuis spelen en veel makkelijker overal bij kunnen.

 9. Ik ben nog maar recent overgeschakeld naar Apple.
  Het heeft inderdaad veel voordelen, eens je het gewoon bent

 10. Ik kan begrijpen dat het een worsteling is. Je moet in zoveel dingen schakelen. Soms is het te veel in een keer.

Reacties zijn gesloten.