Anekdotes van thuiswerken #2…

Het voelt als lang geleden dat ik al rennend en springend over diverse technische hindernissen mijn werk probeerde af te krijgen. Niet omdat ik op een sintelbaan hordelopend rondjes aan het rennen ben met mijn laptop in de hand, maar omdat het zo godsgruwelijk druk was. We een aantal collega’s moesten missen in verband met ziekte en er een of andere update van een of ander systeem in de planning stond. Nu ik thuis achter mijn bureau zit verlang ik bijna naar dit soort momenten. De chaos op de werkvloer. De rinkelende telefoons en de printers die maar papier blijven uitspugen. 

Maar de reden is niet corona. Het is, bedenk ik mij nu opeens vakantietijd. Heel veel scholen en instellingen zijn nu een week of twee dicht. Dat betekent voor ons altijd een iets rustigere periode. Maar met alle digitalisering van het afgelopen jaar zijn we dan opeens een heel stuk sneller door ons werk heen. Dus besluit ik eens een kijkje beneden te nemen. 

Vriendlief heeft niks aan de vakantieperiode. Bij hem is het druk. Terwijl hij van het ene overleg naar het andere hopt zet ik koffie. Nestel mij voor een korte pauze op de bank en begin een gesprek met Draak. 

Als er iemand is die helemaal blij is met het thuiswerken dan is het Draak. Hij is overigens altijd aan het werk. Het slopen van dozen, takken, kranten is zijn doorsnee werk. Nu wij thuis ook aan het werk zijn is het voor hem dubbel zo gezellig. Hij heeft zowaar wat collega’s om zich heen. Ik gooi wat van zijn speeltjes in het rond zodat hij daarna weer wat te “werken” heeft. 

Draak wil ook aandacht en doet op zijn papegaai’s mee aan het gesprek. We brabbelen heel wat af. Dan begint hij met zingen en ik doe mee. Maat houden is voor hem toch wel een dingetje, dus fluit ik er er maar bij. Dat pikt hij op en doet lekker vals met mij mee. We oefenen nog even het ABC en daarna springen en krijsen we wat in het rond. Je snapt, lieve lezer, dat het hek nu van de dam is. Draak heeft al zijn vocabulaire kunsten letterlijk uit de kast getrokken.

Ik hoor een zacht geïrriteerd schrapend keelgeluid achter mij. Ik ging zo op in het entertainen van (en het geëntertaind worden door) mijn vogel dat ik niet meer in de gaten had dat vriendlief er ook nog is en aan het werk is. “Of het misschien wat zachter kan, want hij moet nog een telefoontje plegen…” Oeps….

Vervolgens sluip ik naar boven. Hopende Vriendlief en Draak in alle rust achter te laten. Maar dat is uiteraard ijdele hoop. Heel even is het stil. Maar zodra vriendlief zijn gesprek begint vat Draak dit op als het startsein voor ronde twee. Ik hoor Draak zijn complete zangrepertoire nog eens ten gehore brengen. Hij gaat helemaal los, dwars door het telefoongesprek van vriendlief heen. En dat is mijn schuld. Nogmaals oeps…

Ik kom niet meer bij van het lachen. Hoewel het heel irritant kan zijn als je er tussenzit is het hilarisch om het van een afstand aan te horen. Tranen biggelen na een kwartier gieren over mijn wangen. 

Straks moet ik mijn excuus maar even aanbieden. Ook thuiswerken is niet helemaal meer wat het geweest is… 

16 gedachtes over “Anekdotes van thuiswerken #2…

  1. Herkenbaar. Onze Spike is een tikkie dement en soms een beetje de weg kwijt. Dan gaat-ie keihard miauwen. Echt heel hard! En of ik in een Teams-vergadering zit maakt hem niks uit. ‘Wie heeft er een baby?’ vroegen mijn collega’s laatst verbaasd.

  2. Ja huisdieren. Hier hebben we af en toe een blaffende hond door de gesprekken van juf heen. Voor later zijn het leuke verhalen.

  3. dank !!! nu zit ik op maandagmorgen om 10.23 te gieren van het lachen! Lang leve Draak!

  4. Leuk om te lezen. Hier geen huisdieren maar wel een zoontje die komt vragen met wie ik aan het bellen ben en dan net naar het toilet moet hahaha

  5. Geweldig joh, ik zie het zo voor me! Wij hebben sinds vorig jaar weer een kat en die moet altijd net op mijn laptop springen als ik aan de telefoon ben, dus dan hoort mijn gesprekspartner vaak iets in de trant van Mikey, ga nu eens weg met vervolgens een luide protestmiauw als ik hem daadwerkelijk van tafel af zet.

  6. Hahaha! Ik heb erg gelachen om je stukje. Al kan ik me voorstellen dat je vriend minder blij was met de tweede akte van Draak! 🙂

  7. Hahah zo klinkt thuiswerken nog enigszins leuk. Ik werk gelukkig niet thuis, denk niet dat ik het zou trekken met 2 katten en 2 kleine kids haha

Reacties zijn gesloten.