Project twee…

Vorig jaar besloten we net als drie kwart van Nederland, de tuin op te knappen. Nog voor Corona ons leven beheerste waren we al door onze tuinset gezakt en daarmee was de eerste stap gezet. De set, die inmiddels al meer dan 10 jaar stond was drastisch aan vervanging toe. We waren het er over eens dat we weer zo’n zelfde set wilden maar die was gek genoeg nergens meer te verkrijgen. Daarmee was project één geboren. Maar omdat een aantal zaken langer op zich liet wachten door corona werd project één vanzelf project twee. 

Het begon dus met een zoektocht naar een fijne loungeset. Zo eentje waar je ook daadwerkelijk comfortabel een paar uur in kunt vertoeven. Toen we deze eenmaal gevonden hadden konden we de vuurtafel, die eigenlijk bij een andere tuinset hoorde niet laten staan. Met een rib minder maar met een vriend zo happy togen we terug naar huis. Hij blij met zijn vuur en ik kan marshmallows roosteren zonder de BBQ aan te steken. Ik zeg: win-win!!

Als het alleen hierbij zou blijven dan was het project geslaagd. Het komt door de bamboe schuttingen die we perse wilden hebben. Deze zou namelijk mooi staan achter de palmboom die we inmiddels ook al hadden aangeschaft. Maar juist dit onderdeel gooide roet in het eten. Normaal zouden ze bij elk gerespecteerd tuincentrum leverbaar zijn en nu lieten ze een kleine acht maanden op zich wachten. We hadden een tussenoplossing bedacht en daarmee kwam project tuin op een lager pitje te staan. 

Eigenlijk was ik de bamboe schutting alweer helemaal vergeten toen we plots een belletje van de leverancier kregen. “Deze week kunnen we ze dan eindelijk leveren…”

Het formaat zoals wij het wilden was natuurlijk niet leverbaar dus de heren gingen aan de klus. Hier en daar moesten ze wat zagen en inkorten. De omlijsting kreeg nog een lik vernis. Het geheel zag er nu al super leuk uit. De verdere aankleding volgden in de weken er op. Om het af te maken wilde ik er een plantenbak voor hebben. Vind er maar eens een die aan mijn eis voldoet, dat lukte niet. Daarop besloten we hem zelf in elkaar te knutselen. 

Dat had ook weer wat voeten in aarden, of liever gezegd wat splinters in de hand. Samen stonden we bamboestengels af te meten, door te zagen en te schroeven. Je snapt natuurlijk wel dat als wij iets willen we direct maar voor origineel gaan. Uiteindelijk heeft vriendlief een dag op zijn knieën gezeten. Niet om mij ten huwelijk te vragen maar om alle stukjes bamboe op onze eigen in elkaar gezette plantenbak te schroeven. 

In april waren we bijna wekelijks bij het plaatselijke tuincentrum te vinden. Maar einde van de maand was dan toch echt de laatste rit waarbij de grasjes, stenen en andere plantjes werden ingeslagen om de boel echt af te kunnen maken. 

Inmiddels zijn we een aantal weken verder en er zijn gelukkig al wat mooie dagen geweest waarbij we heerlijk van onze “nieuwe” tuin hebben kunnen genieten. Om de boel helemaal af te maken heeft vriendlief project drie bedacht. Nieuwe lampen voor binnen en buiten. Nu worden de planten en onze eigen “kunstwerken” verlicht in alle mogelijke kleuren die denkbaar zijn. 

23 gedachtes over “Project twee…

  1. Wij hebben ook verzakking in de voor- en achtertuin. Maar we hebben verleden jaar een mol gehad.

  2. heerlijk om te lezen, dat zou mij dus ook overkomen, volledig vergeten dat ik nog een schutting had besteld

  3. Ik heb inderdaad ook het idee dat half Nederland of de tuin of het huis aan het opknappen is haha! Wij zijn zelf ook met de tuin bezig. Vorig jaar hebben we een huis gekocht met een compleet bestrate tuin.. de ritjes die jij heb gemaakt, die maken wij nog steeds. Vind het dan ook extra fijn dat we zomaar weer een tuincentrum of een bouwmarkt in kunnen lopen 🙂 De tuin ziet er trouwens ook prachtig uit. Dat wordt een lange zomer genieten 🙂

  4. Ik ben ook dol op de tuin. Ik kan met voorstellen dat je het weer mooi wilt hebben.

  5. Dat ziet er mooi uit! Maar proef ik nu een wens die ook maar eens werkelijkheid moet worden in een paar woorden tussen neus en lippen door? Project vier: je huwelijk? 😉

  6. Ik ben afgehaakt bij marshmallows, want zo lekker! Die mis ik echt. Mooie schutting van bamboe. Dat lijkt mij ook wel wat!

  7. Jullie hebben in ieder geval flink de handen uit de mouwen gestoken de afgelopen periode! Nu lekker genieten van het mooie weer in jullie prachtige tuin.

  8. Oh! Maar dat ziet er gaaf uit! En het mooie weer komt eraan! Wel grappig, he? Hoe zo’n project steeds groter wordt. Ik kan dat ook. Ergens een nieuw lampje willen en dan uiteindelijk de kamer compleet verbouwen.

  9. Wat leuk gedaan! Ik krijg er echt z’n tropische vibe van. Op vakantie in eigen tuin 🙂

  10. wat mooi zeg! in oktober krijgen wij de sleutel van ons nieuwe stulpje en moeten we de tuin ook aan gaan pakken, maar we weten nog niet echt wat we willen

Reacties zijn gesloten.