Even niets…

Doordat ik heftig in mijn koffiekopje aan het roeren ben ontstaat er een draaikolk. Het zuigt mijn gedachten mee naar beneneden. Ik schrik op omdat mijn vriend, iet wat geïrriteerd, aan mij vraagt of ik alsjeblieft wil ophouden met dat neurotische gedrag. Ik glimlach als een boer met kiespijn en besluit mijn kopje leeg te drinken zodat ik niet meer in de verleiding kom om, onbewust, te spelen met het lepeltje. Ik ben een beetje besluiteloos en naast dat ook een beetje inspiratieloos.

Ik heb verschillende onderwerpen liggen waar ik graag wat over wil vertellen. Of waar ik mij in kan verdiepen om daar vervolgens over te bloggen. Maar de woorden blijven achter mijn lippen liggen als een grote samen gekauwde brij. En mijn vingers zweven eerst een tijd boven het toetsenbord om vervolgens de half gemaakte zinnen met de delete knop weer van het digitale papier te laten verdwijnen. Een normaal of goedlopend verhaal komt er niet uit.

De afgelopen paar weken ben ik aan één stuk door gegaan. Met werken wel te verstaan. Naast mijn normale administratieve baan bij een examenbureau stond de rest van mijn vrije tijd in het teken van de (sport)fotografie en het bewerken van de geschoten platen. De laatste weekenden van het sportseizoen staan meestal in het teken van de toernooien. Her en der ben ik aanwezig geweest om hier foto’s van te maken. Ook één van de E- teams van Feyenoord wilde hun laatste wedstrijd van het voetbalseizoen vast gelegd hebben. Nu zitten alle voetbaltoernooien en wedstrijden er op. Alleen 16 en 23 juni heb ik nog twee grote hockeytoernooien bij de Hockeyvereniging in Gorinchem op het programma staan.

Naast de voetbal heb ik ook nog wat andere foto’s mogen maken, waaronder een foto voor bij een krantenartikel, dat overigens nog geplaatst moet gaan worden.  De uitvaartbegeleidster en één van de Notarissen bij ons op het dorp gaan een informatieochtend houden met betrekking tot uitvaart & erfrecht.

Waarschijnlijk zijn mijn grijze cellen gewoon een beetje toe aan rust. Daarom ga ik mij deze zondag verder niet meer druk maken over wat ik allemaal nog moet. Ik laat de boel de boel en ga lekker grasduinen op het web, op zoek naar leuke blogjes. Wie weet doet een middagje niksen mij wel goed en doe ik nog wel wat inspiratie op voor volgende week

Fijne zondag…

26 gedachtes over “Even niets…

 1. We hebben allemaal van dat soort dagen. Ga maar lekker wat anders doen, het komt vast wel weer…
  Nog een fijne zondag, meiske!

 2. Dat met dat lepeltje roeren doet m’n vader ook altijd, vind ik altijd erg irritant dus ik roep altijd dat ie ermee moet ophouden wat ie dan ook wel braaf doet hoor. En ja, we hebben allemaal weleens van die dagen dat er niks uit komt, meestal een teken dat we gewoon even pas op de plaats moeten maken en gewoon lekker niks moeten gaan doen!

 3. Rust heeft ieder mens nodig! Als je zo actief bent is het soms ozo heerlijk om even helemaal niets te doen. Geniet ervan!

 4. Soms is het gewoon even niks. Juist misschien om nieuwe inspiratie te krijgen die wel verder komen dan de lippen en niet gewist worden. Even lekker achterover leunen is niks mis mee.

 5. ik heb in die jaren die ik blog, nog maar zelden een periode meegemaakt als de voorbije dagen/weken. Een periode die een combinatie is van weinig tijd en weinig inspiratie.
  Maar ik weet dat dit maar een tijdelijk verschijnsel is.
  Ik heb mijn zondag redelijk rustig doorgemaakt, en kijk uit naar weer een volkomen gewone werkweek…

  Groetjes!

 6. Soms is het idd zo heerlijk om even niets te doen dan alleen wat er op dat moment in je op komt. Ik heb zulke momenten regelmatig en ik merk wel dat dat mij heel rustig maakt. Heb ik er vandaag geen zin in? Dan morgen vast wel. Zo creeer ik mijn rustmomenten. Maar dat moet natuurlijk wel in je zitten, alhoewel ik het ook heb moeten leren…

  Toch is het een leuke blog geworden Deborah!

  • Bedankt voor je reactie Diana. Je hebt gelijk. Rust momenten moet je creeeren. Iets waar ik mij echt toe moet dwingen op sommige momenten want ik draaf maar door.

 7. Oei, te veel, hard en lang werken kan er inderdaad even inhakken. Hopelijk heb je over niet al te lange tijd ook een heerlijke en verdiende zomervakantie in het vooruitzicht 🙂

  • Ja klopt.. We gaan heerlijk met vakantie over een tijdje. Ik heb er nu al vreselijk veel zin in. Het is veel te lang geleden dat ik een “lekker-doen-waar-je-zin-in-hebt-vakantie” gehad hebt. En jij? Ga je ook nog met vakantie?

   • Klinkt goed! Tja, ik heb nog steeds full-time vakantie, dus met dat doen waar je zin in hebt zit het hier wel redelijk goed, haha 😉 Maar misschien dat ik een paar citytrips ga doen, al staat er nog niks gepland.

 8. Het is zoals het is. En toen vond je mijn blog, en ik het jouwe. Daar ben ik in ieder geval blij mee. Wat een mooie zinnen produceer jij. Zoals Appelig al zei: Pareltjes.

 9. Bedankt voor het compliment Rianne.

  En inderdaad ik heb een heerlijke zondag gehad en ook wat nieuwe blogs ontdekt.
  Zodra de intercity zijn doel bereikt heeft veranderd hij niet in een boemeltreintje dat zo nu en dan eens stopt om zijn passagiers van het mooie uitzicht te laten genieten. Nee, hij stuift met dezelfde noodvaart weer terug naar het startpunt om de hele rit in vliegende vaart over te doen.

  Soms is het lastig om je tempo te verlagen en echt even alleen aan jezelf te denken (wat me-time in te lassen) als je de afgelopen paar maanden zo druk bent geweest (met van alles en nog wat). Bedankt voor de leuke reacties in ieder geval 🙂

 10. Even niets is best lekker, maar dan moet je ook écht de boel de boel laten. Wat vast niet gemakkelijk is als de rest in je omgeving gewoon doorraast. Vooral doen wat JIJ wilt, de rest is (even) bijzaak. Het komt vast weer goed met je writersblock 😀

 11. Rust is goed en af en toe moet je het toelaten.
  Ik herken het en zo zoetjes aan worden de woorden weer hele zinnen, wat het weer een verhaal maakt! 🙂

Reacties zijn gesloten.