Blogblock…

Tijdens mijn blogblock van de afgelopen weken (als je dit zo kunt noemen tenminste) besloot ik andere bloggers onder de loep te nemen. Hoe vaak en wat plaatsen ze bijvoorbeeld? Ik kwam daarbij een aantal bloggers tegen die het presteren om iedere dag een blog te plaatsen. (laura van Laura denkt,  is er bijvoorbeeld zo één) Soms met onzinnige dingen maar geregeld ook met nuttige informatie, leuke weetjes en andere bijzondere feiten. Ik weet niet zo goed hoe ik dat voor elkaar zou moeten krijgen naast een fulltime job, huishouden en andere hobbies die allemaal tijd, aandacht en energie vragen. Op de vraag hoe deze dames en heren het voor elkaar krijgen om iedere dag te bloggen kreeg ik veelal als antwoord: tijd inplannen en consequent zijn. Nu moet ik mijzelf de vraag stellen of ik dit wel wil. Het is namelijk niet mijn bedoeling om iedere dag te bloggen. Ik wil graag weer in de flow van het schrijven komen. Joyce gaf eerder al als antwoord op een blog van mij dat bloggen een hobby is en dat dit vooral zo moet blijven. Daar heeft ze een goed punt. Ondanks dat het een hobby is wil ik er wel graag iets mee doen. Daarom wil ik proberen om iedere dag iets te schrijven en meer dan één keer in de week iets te plaatsen op mijn blog. Zo hoop ik weer wat creatiever te worden en niet alleen maar letters uit mijn mouw te schudden maar ook daadwerkelijk weer verhaaltjes en belevenissen op papier te kunnen zetten.

Het draait allemaal om inspiratie, de bron van het begin… Wordt ik geïnspireerd dan heb ik al snel een stukje in gedachte. Daar zal het zeker niet aan liggen aangezien hier en om mij heen inspiratie te over is. Maar dan moeten de woorden nog wel logische zinnen gaan vormen, die lekker lopen en begrijpbaar zijn voor mijn lezers. Hier loop ik dus op vast. Het komt nog het meest in de buurt van een bepaald woord waar je maar niet op kunt komen. De letters liggen op het puntje van je tong en wachten tot het lampje in je grijze hersenpan gaat branden zodat je het “vergeten” woord vervolgens bijna uitspuugt zodra het je weer te binnen schiet.

Zo heb ik dus nog een aantal onafgemaakte blogjes, niet geschreven stukjes en een hoop onuitgesproken woorden liggen. Flarden van zinnen dansen in mijn hoofd en vechten om een plaatsje op het (digitale)papier. Ik ga de raad van mijn mede bloggers opvolgen en vanaf vandaag wat consequenter bezig zijn met schrijven.

Hebben jullie, bloggers,  hier wel eens last van en zo ja, wat doen jullie er aan afgezien van rust houden?

33 gedachtes over “Blogblock…

 1. Ik heb ook wel eens een blogblock, en dan blog ik gewoon een paar dagen niet tot de inspiratie en de zin weer terug komt. Ik wil ook niet per se iedere dag bloggen.

 2. Het moet ook voor jou prettig blijven. Een mens moet al zo veel.

  Ik hou het zelf nogal relaxed. Soms heb ik tijd en ideeën, soms alleen ideeën, soms alleen tijd. Bovendien, als ik niet altijd tijd heb om te schrijven, heeft de lezer waarschijnlijk ook niet altijd tijd om mijn verhaaltjes te lezen.

  • Muizenoren, je werpt een heel ander licht op mn blog haha… Zo had ik het eigenlijk nog niet bekeken. Men moet niet alleen tijd hebben om te schrijven maar ook om bij te lezen bij andere bloggers. Dat maakt het bloggen voor mij overigens ook erg leuk.. Bedankt!

 3. Ik blog dagelijks en tot nu toe lukt mij dat nog steeds. Ik vind het leuk om te doen en ik heb tijd zat. Ik hoop weer werk te vinden en dan wordt het misschien minder. Als ik echt niets weet om over te schrijven, sla ik een dag over.
  Ik denk dat je er niet te zwaar aan hoeft te tillen dat je niet dagelijks op je blog schrijft. Het is jouw blog, jij bepaalt. Misschien is oefenen met schrijven een idee. Iedere dag gewoon pen op papier en in het wilde weg schrijven. Niet nadenken, niet stoppen, tot je bv 10 min of 3 A4tjes hebt volgeschreven. Tis maar n ideetje. Kijk ook eens op mijn blog bij de pagina ‘Links’. Daar heb ik links naar sites over schrijven geplaatst. Succes!

  • Ik vind jouw blog altijd erg leuk om te lezen. Afwisselende stukjes en veelal moet ik lachen om de leuke frisse schrijfwijze. Bedankt voor de tip. Ik zal eens kijken bij de “linken” overigens ben ik inmiddels begonnen met het iedere dag schrijven. Ik sleep mijn notitieboekjes overal met mij mee.

   • Dankjewel voor je compliment 🙂
    Goed zo! Iedere ingeving opschrijven (zou ik ook meer moeten doen) en lekker ‘pennen’. Freewriting noem ik dat.

 4. Bij mij komt het, omdat ik maar twee dagen college in de week had, dus meer tijd om te bloggen. Maar ik denk niet dat dat volgend collegejaar gaat lukken. Overigens is het voor mij meer dan een hobby, ik blog dagelijks om te oefenen, om beter te worden en om mezelf uit te dagen.

  • Waarom daag je jezelf uit? Wil je later “als je groot bent” de journalistiek in, of een boek schrijven oid? Ik vind overigens wel dat er af en toe stukken tussen zitten op je blog die het overpeinzen waard zijn 🙂 Leuk om daar mee bezig te zijn. (zoals je stukje over “ik”)

   • Ja, dat allebei 🙂 Daarom doe ik ook die interviews, om alvast met het interviewen te oefenen (en vanuit mijn eigen interesse natuurlijk). Dankje! 🙂

 5. Gewoon even met iets anders bezig en er niet continu aan denken. Lekker de deur uit, zo maak je vanzelf wel weer wat mee. De leuke stukjes komen vanzelf wel weer!

 6. Soms gaat het vanzelf. Dan maak je een heleboel mee en dan kun je vooruit werken. Bij mij scheelt het als ik weer eens iets gemaakt heb kan ik daar wat over bloggen. Dat heb ik altijd achter de hand. En soms ga ik gewoon surfen op wat kunstonderwerpen en dan heb ik zo weer wat. Ik blog 3x in de week en heb nog nooit een blog over moeten slaan omdat ik niets had.

 7. Soms barst ik van de ideeën en soms heb ik helemaal niks. Als ik dan barst van de ideeën zou ik het liefste alles in een keer online gooien. Maar ik hou me dan in en schrijf het alleen op. En dan plan ik dat verhaal in voor een andere dag.

  De truc is dan wel dat je het verhaal helemaal uit moet schrijven. Dus niet alleen een idee of een beginnetje, die maak je (lees ik) toch niet af.

  Verder.. Heb ik mijn wanhoopscategorie genaamd ‘foto flashback.’ Dat is een supermakkelijke manier om snel een verhaaltje te schrijven. Ik zoek gewoon een oude foto waarvan ik denk: ‘ohjaaa!’ en dan gaat het eigenlijk vanzelf.

  Maar ik zou me er inderdaad niet te druk om maken hoor.. Zodra bloggen een verplichting wordt, gaat de lol er snel af. Ik blog wel regelmatig, maar als ik een keer echt geen zin heb ofzo, dan doe ik het gewoon niet.

  Het moet tenslotte WEL LEUK BLIJVEN allemaal!! ;P

  • Bedankt voor je reactie. Een wanhoopscategorie klinkt zo slecht nog niet. Als ik even geen idee meer had kwam ik altijd wel weer uit bij mijn fotografie. Daat valt veel over te vertellen en veel van te laten zien.

 8. IK wou aanvankelijk ook elke dag schrijven, maar met een voltijdse job is dit quasi onmogelijk. Er gaat ook veel tijd naar het lezen van en reageren op andere blogs. Ik probeer toch minstens 3x per week iets te posten. Als ik geen inspiratie heb wordt het een foto met wat commentaar erbij.Het belangrijkste is dat je het leuk blijft vinden en je niet “verplicht” voelt om iets te schrijven, anders, zo heb ik ook ondervonden, wordt het al snel “corvee”.

 9. Ik schrijf over alledaagse dingen, neem vaak kleine belevenissen onder de loep, houd de onderwerpen dicht bij mijzelf en weet daar een blog over te schrijven. En die blogs zijn dan weer erg herkenbaar voor ‘mijn’ lezers. Maar door het dagelijks bloggen (naast een baan voor 30 uur in de week) ben ik op een andere manier naar de wereld om mij heen gaan kijken, bewuster kan je stellen. En dat maakt het vinden van een onderwerp om over te schrijven makkelijker.

  • Ja inderdaad. Zo probeer ik het ook. Het zijn overigens ook niet zozeer de onderwerpen waar het niet door wil lukken. Die hebben we nl genoeg. Maar meer de wijze van schrijven. Schreef ik vorig jaar nog lekker en vlot, nu wil dat allemaal niet zo lukken en moet ik er echt voor gaan zitten. Ik zou net als Laura mijzelf moeten uitdagen. Door er iedere dag even mee bezig te zijn (daarmee bedoel ik niet dat ik iedere dag iets ga plaatsen) gaat het steeds sneller, steeds makkelijker en wordt de schrijfwijze “eigen”..

 10. heel makkelijk: ik doe wat ik wil, wanneer ik dat wil en ik moet het leuk vinden, wat ik onbelangrijk vind is hoe vaak mijn blog gelezen wordt of het aantal reacties

 11. Ik vind het heel knap als mensen dagelijks kunnen schrijven. Ik zal ze dat, ook wegens tijdgebrek, niet na kunnen doen. Sinds ik ooit het “moeten” voor mezelf heb weggegooid schrijf ik wanneer het mij uitkomt en wanneer ik wil. Ik heb stiekem ook het een en ander liggen, nog niet online gezet, maar als ik dan eens inspiratieloos ben, ik wel wat kan neerzetten. Vind het wel leuk om met regelmaat iets te plaatsen. Ook omdat mensen het dan nog komen lezen. Dagelijkse blogs bijhouden lukt mij niet, daarvoor geldt hetzelfde als het bloggen. Bij mij meestal gecombineerd.

 12. Ik blog nu al zeker een half jaar elke dag, het is een ontspanning om na het werk even totaal wat anders te doen. Soms heb je maar een half uurtje nodig de andere keer nog geen 10 minuten en het is echt mogelijk naast een fulltime (38 uur) baan, huishouden, sporten, en andere leuke dingen. Ik heb sinds een tijdje langzaam er categorieën in laten lopen zo heb ik een hou vast en het zijn de dingen waar ik het meest over blog. Altijd en overal heb ik een notitieboekje bij mij. Ga ik fotograferen dan kan je me ook wel eens zien zitten met een notitieboekje om even een blogje te schrijven die ik later kan gebruiken.

 13. Zit in een beetje dezelfde situatie. Als ik veel blog dan kom ik in een soort flow terecht en heb ik ook altijd wel wat te melden. Maar nu ik er een beetje uitgestapt ben…. Het is een ramp 😉

 14. Daar heb ik soms ook wel last van. Al ben ik er bij mijn ‘blogmaand’ wel achtergekomen dat als je jezelf dwingt er soms toch ook nog wel iets leuks uit kan komen. Maar het komt ook vaak zat voor dat ik een hele lap tekst geschreven heb en dat dan in 1x verwijder. Weet ik ook weer wat ik niet wil, haha 😉 En als ik het onderwerp al weet helpt het soms ook om daar gewoon even wat ‘extra’ dingetjes over op te zoeken. Tja, ik heb ook 2 vaste rubrieken om toch een beetje op terug te vallen. Wat bij mij overigens wel zo is, is dat ik inspiratie gelijk moet vastleggen. Ik denk altijd wel dat ik het onthou, maar dat is dus nooit zo… Dan ben ik weer uren kwijt aan bedenken wat ik ook alweer bedacht had, haha :p

  • Aha.. Dat laatste wat je schrijft… Daar heb ik ook last van. Ik moet het direct opschrijven anders ben ik het kwijt. Ook al denk ik: “dit vergeet ik niet!!” jawel hoor!

   Sommige blogjes bestaan overigens uit meerdere stukjes tekst die ik eerder al geschreven heb maar nooit heb geplaatst. Daarom verwijder ik niet altijd direct een stukje omdat het in de toekomst misschien nog wel eens van pas kan komen.

 15. Ik heb altijd een trouw notitieboekje bij me, vergeet ik die? Dan zet ik in mijn telefoon steekzinnen. Maar gelukkig heeft mijn brein er bijna nooit last van 😉 Er is altijd wel schrijfvoer. Weet je echt niks? Kun je altijd nog een foto plaatsen met een verhaaltje erbij ofzo, werkt ook prima 😀

 16. Ik heb daar ook wel eens last van, dan heb ik een inspiratieloze periode. Op zulke momenten blog ik ook maar niet, omdat de woorden er gewoonweg niet soepel uitkomen. Als ik mezelf op zulke momenten verplicht om toch te bloggen dan zet ik er misschien onzin neer. Bijvoorbeeld een flauwe mop of zo. Da’s wel eens leuk, maar echt diepgang heeft het niet met ook de kans dat je niet serieus genomen wordt. Meestal laat ik het medebloggers wel even weten dat ik er ff niet ben, anders krijg je reacties als “Joehoe! Leef je nog?”, waardoor ik me weer verplicht ga voelen om te bloggen.

 17. Ik heb soms ook geen inspiratie of geen zin….en ik blog ook onzin,maar het is wel mijn onzin en ondanks dat ik reacties super vind blog ik eigenlijk toch voor mezelf.Ik ben ook van de korte blogs,niet alleen bij mezelf,maar ik lees ook het liefste korte blogs.Er zijn niet altijd veel woorden nodig…de mensen mogen ook zelf even nadenken;)

  • Inderdaad korte stukjes lezen makkelijk en zijn overzichtelijk.
   Ik probeer zelf ook niet meer dan 1.5 A4tje vol te typen.
   De lange blogs bewaar ik vaak ook meestal voor de periodes als ik niets te doen heb.

 18. ik heb het de laatste tijd ook moeilijk om nog iets uit m’n klavier te halen, maar dat komt voornamelijk door tijdgebrek. Komt dus wel weer. Ikzelf heb trouwens ook geen zin om dagelijks te loggen, dat legt je nl. zoveel druk op. Ik log als het mij goed uitkomt, en daarnaast lees ik ook veel blogs en reageer ik ook meestal. Dat vraagt dus eveneens wat tijd (véél tijd zelfs!)…

 19. Ik weet precies wat je bedoeld.. Het bloggen moet wel leuk blijven en niet als verplichting voelen. Het is af en toe gewoon lastig om dag in dag uit inspiratie te hebben! Soms door een mooie zonnige of juist regenachtige dag kun je er weer tegen aan!!

 20. Ik heb nu tijdelijk een verplichte blogpauze achter de rug, vanwege ziekte, maar eerder poste ik wel bijna elke dag. Het is niet echt iets waar ik bij na denk, ik heb vaak zoveel inspiratie of dingen waar ik over wil schrijven dat ik een heleboel gepland heb staan.

 21. Hey Deborah! Ik kwam ook weer even bijlezen, het lukt me gewoon niet om iedere keer alles bij te houden. En dan kom ik bij jou en blader je stukjes door (mooie auto!) (mooi verhaal van de reportage van de overleden meneer) en ben eerlijk gezegd blij dat je niet iedere dag blogt! Nu heb ik lekker de tijd om alles door te nemen, dagbloggers zijn voor mij dus weer te intensief. Zo zie je maar weer, dat iedereen een eigen “shotje” nodig heeft en de dosis per bezoeker weer heel verschillend is! Maarre… wat je ook beslist…. blijf bloggen! Ik lees je graag! 😉

  • Dank je wel voor je mooie reactie!!! Ik was ook zeker niet van plan om iedere dag te gaan bloggen. Ik probeer wel iedere dag iets te schrijven om er steeds meer handigheid in te krijgen. Fijn te lezen dat mijn verhalen graag gelezen worden. Dat maakt het bloggen nog leuker en uitdagender.

Reacties zijn gesloten.