Driemaal is scheepsrecht…

Ken je dat? Je hoort een geluid, maar je kunt het niet één-twee-drie plaatsen. Het geluid komt ergens vandaan maar je weet zo één-twee-drie niet waar vandaan. Het kan van buiten komen maar ook van binnen, ergens uit een kast, onder het bed of vanuit een andere kamer. Je hoort het geluid, dat lijkt op een piep, maar één keer. Omdat het vervolgens niet meer te horen is schenk je er geen aandacht aan. Je vergeet het en plots is daar de piep weer. Je weet niet zeker meer hoeveel tijd er verstreken is tussen de eerste keer en de tweede keer dat je de piep hoorde. Het wordt wat lastig om het te traceren omdat er geen patroon in het gepiep lijkt te zitten.

Normaal gesproken zou je verder gaan met wat je aan het doen bent. De piep negeren of je spullen laten vallen en er een dagtaak van maken om het gepiep te vinden, te elimineren en vervolgens verder gaan met wat je dan ook aan het doen was. 

Maar…. Wat doe je als dat piepje begint zodra je eindelijk moe en totaal versleten in je overheerlijke warme bedje ligt en je al bijna in dromenland bent aangekomen? Juist… Je zelf dood ergeren omdat je niet kunt achterhalen wat het is. Je neemt het waar en als het niet je wekker of telefoon blijkt te zijn val je vanzelf weer in slaap om vervolgens na enkele minuten door dat vage piepje weer gewekt te worden.

Vriendlief wordt wakker gemaakt: “Psst… Slaap je al?” “Ja ik slaap!” “Nee hoor, want je geeft antwoord!” “Wat?” ‘Laat maar, hoorde jij dat ook?” “wat?” “Dat gepiep” “Als jij onder piepen valt, dan hoorde ik inderdaad gepiep!” “Nee niet ik, dat geluid!” “Jij maakt ook geluid en nu wil ik weer verder slapen!”

Tien minuten later volgt er weer een piep. Ditmaal hoorde vriendlief het ook. We bakkeleien er over en komen tot de conclusie dat het waarschijnlijk de rookmelder is. Hij besluit zijn bed uit te gaan en de rookmelder op de gang te ontdoen van de batterij. Na enkele pogingen lukt het hem dat dekseltje in het pikkedonker open te wrikken en de batterij te verwijderen.

Tevreden vallen we in slaap om na ongeveer tien minuten weer bruut gewekt te worden door het “piepje”. Ik moet mij inhouden om niet te gaan lachen. Het was niet de rookmelder op onze overloop maar die van zolder. Achteraf natuurlijk logisch dat het niet die op de gang was aangezien de piep niet zo heel duidelijk waarneembaar was. Vriendlief gooit het dekbed van zich af en sprint door naar zolder. Na een paar minuten verschijnt hij met de lege batterij in zijn handen beneden. “Kunnen we dan nu slapen?” Vraagt hij geïrriteerd?

Nee, dat denk ik niet” Roep ik gierend van het lachen als ik na tien minuten weer een piep hoor. Vriendlief, woest. omdat ik in het holst van de nacht naast hem lig te stuiptrekken van het lachen en hij de Sjaak is en dus zijn bed voor de derde maal uit moet opzoek naar rookmelder nummer drie. Die hangt in de kamer van Uk, die nietsvermoedend lag te slapen. Stampvoetend loopt hij naar boven en rukt in één keer de gehele rookmelder van het plafon. Hij verschijnt in de deuropening met in zijn linkerhand de rookmelder en in zijn rechterhand de batterij.

“Zo… Nu kunnen we slapen!”

 

 

 

19 gedachtes over “Driemaal is scheepsrecht…

  1. Whahahahaha ik ken het ja!! Laatst werd ik wakker en had een hele rare brom in mn hoofd/oren. Het klonk als een subwoofer. De hele nacht heeft me dat uit mn slaap gehouden. Smorgens liet ik de hond uit en was het weg. Kom ik binnen begint dat gebrom weer. Ik mn vingers in mn oren om te “luisteren” of het vanuit mijn hoofd kwam maar dat was dus niet het geval. Naar boven en ja hoor weer dat geluid! Ik dacht echt dat ik gek werd! Toen bedacht ik me dat het de subwoofer van de buurman zou kunnen zijn. Met mijn oor tegen de muur en ja hoor daar kwam dat geluid vandaan!! Ik hem een whatsapp gestuurd met de vraag of hij de hele nacht dat ding aan had laten staan. Nee hoor kreeg ik terug ik was vergeten de afzuigkap uit te zetten!! Nou zei ik dan denk ik dat je aan een nieuwe toe ben hahahaha dus lieve Debs ik ken dat heel goed. En ik kan me voorstellen dat je dubbel hebt gelegen die avond! Zie Geer al helemaal voor me……

    • En daar moet je dus nog meer van lachen…. Fijn dat iemand mij hierin herkend hihihi.. Bij het typen van dit blogje moest ik ook meermalen lachen en dan moet je uitleggen waarom je tegen je pc aan het lachen bent.

  2. Oh echt vervelend zoiets ´s nachts! Ik heb ook eens de hele nacht wakker gelegen van de rookmelder, maar die hing zó hoog dat ik er niet bij kon en ik de volgende dag pas iemand kon vragen om dat rotding uit te zetten.

  3. Hahaha, wat erg voor je vriend! Ik kan me jouw gevoel zo goed voorstellen, ik kan mijn lachen ook nooit inhouden..
    Wel beschaafd dat de rookmelder piept. Onze ging om 5 uur ’s nachts gewoon loeien alsof er rook was, maar toen was ook het batterijtje leeg. Leuk. Buren hadden het ook gehoord.

  4. Pingback: Je moet erbij geweest zijn | Appelig

  5. Heel leuk om jullie reacties (en ervaringen met rookmelders) te lezen. Van mijn tante en oom kreeg ik ook nog een leuke: Die hadden er één in een verhhuisdoos zitten… Opgeborgen op zolder en maar piepen dat ding!! Hilarisch!!

Reacties zijn gesloten.