#WOT: Spelen…

Wot is een initiatief van Karin en staat voor Write On Thursday. Zie haar blog voor meer informatie en lees mee met andere “wotters”.

Spelen * recreatief of ontspannend bezig zijn. ~ muziek maken op een muziekinstrument ~ dobbelen, gokken, mallen, beuzelen, dartelen, zich vermaken, uitvoeren, weergeven, zingen, opvoeren

Twee weken geleden hadden vriendlief en ik een gesprek over spelletjes van vroeger. Computer spelletjes van vroeger wel te verstaan. De oeroude Nintendo, dat grijze kastje met die mega grote cassettes bijvoorbeeld. Hoe vaak we daar Mario op gespeeld hadden. Hij met zijn vrienden en ik met mijn vriendinnetjes. Niet lang daarna kwam de Super Nintendo. Een iets hipper model met kleinere cassettes die er aan de bovenkant in geduwd moesten worden.  Ik vertelde mijn vriend dat wij ieder weekend bij mijn oom thuis zoet waren door uren met dat ding te spelen. Mijn oom vond het allemaal best zolang mijn zus en ik maar stil waren. We speelden onder andere Donkey Kong, Top Gear en Street Fighter.

Na wat geneuzel op youtube omdat we opzoek waren naar begintunes van bovengenoemde spelletjes begon het toch wel te kriebelen. Mijn vriend en ik wilden oude computer tijden herleven. Niet met zijn alleen op de bank zitten en met vier controllers tegen elkaar spelen terwijl de poppetjes kriskras door het scherm lopen. Nee, we wilden weer verbonden zijn met een draadje van de controller naar de Nintendo en daarmee onze ruimte beperken en dus met je neus in het (inmiddels) veel te grote televisiescherm zitten. We wilden weer links in het beeldscherm beginnen en rechts van het beeldscherm eindigen. Geen 3, 4 of 5D spelletjes, maar eenvoud. We waren erg verbaasd toen we op Marktplaats zagen dat dit soort computers inclusief alle toebehoren en tassen vol met spelletjes nog worden aangeboden. Ik vroeg mij af wat er met de oude Super Nintendo van mijn oom gebeurd was. Die was immers al 20 jaar oud. Deze bleek bij mijn nichtje op zolder te staan. We bedachten ons geen moment en vroegen haar of we deze konden overnemen, wat geen probleem was.

Afgelopen week kwam ze de computer met toebehoren brengen. We sloten hem aan om te kijken of hij het nog wel deed want hij is in het verleden niet bepaald zachtzinnig behandeld. Ook de controllers vallen van ellende bijna uit elkaar. Ik had er zo mijn twijfels bij. Maar na wat gerommel achter de televisie met kabels schalde het bekende deuntje van Donkey Kong de woonkamer in. De Nintendo was niet bepaald berekend op HD tv kwaliteit. Dus ook die moest aangepast worden naar een kleiner formaat. Toen dat gedaan was konden we ons voor de bank instaleren om te spelen.

Alle spelletjes werden uitgeprobeerd en alles deed het nog. Ik stond te jubelen als een kind in een snoepwinkel zo blij. Tijdens Street Fighter maakte ik mijn zusje altijd helemaal in. Nu ontbrak het mij aan iedere vorm van logica terwijl ik neurotisch op alle knopjes van de, toch al zo gammele, controller aan het drukken was. Toen alles getest was keerden we terug naar Donkey Kong.

Het is net als fietsen, je verleerd het niet. Bepaalde bonuslevels wisten we met onze ogen dicht te vinden. Alleen nog even oefenen op het niet-af-gaan want waar we “vroeger” de eerste twee velden uit wisten te komen met zo ongeveer 90 levens in onze broekzak waren we nu binnen drie keer game over…

Wie heeft Zelda in de aanbieding? Want die zoek in namelijk nog 🙂

 

 

 

20 gedachtes over “#WOT: Spelen…

  1. Helaas, die heb ik ook niet! Wij hebben hier nog een Nintendo 64 staan met een hoop spelletjes die het allemaal nog doen. Alleen de tv doet soms een beetje raar met beeld. Wel erg leuk!

    • Leuk moet je doen! Ik ben er niet zo’n kei in, want dit was WOT 31. En ik heb er pas aan drie mee gedaan. Het idee vind ik wel erg leuk. Zo hebben ze ook een Photo WOT. Zie voor meer info haar website.

  2. Spelen…… dacht dat je het over die andere spelen had hahahaha. Maar oude spelletjes, geweldig! Ik heb mijn Vic 20 nog staan, met geheugen cassettes van 16KB haha. Toch zijn er geen meer verslavende spelletjes geweest dan: pong, space invaders and mower mania 😀

  3. Grappig… Ik ben dol op spelletjes… Maar ik was al te oud, denk ik, want ik heb nooit genoeg hand-oog-coordinatie gehad om fatsoenlijk te gamen. Dan dus maar kaartspellen en bordspellen…

  4. Zelda…. 🙂 Als ik thuis was terwijl mijn zoon nog op school zat heb ik daar uren zitten mee spelen. Ik wou steeds zijn score verbeteren, wat heb ik daar kostbare tijd aan verspild. Heel waarschijnlijk zal dat nu bij zoon op zolder staan, al dat nintendo 64 gedoe.

  5. Geweldig! Och, dat was toch zo leuk.. Moet nu ineens denken aan mn oude Gameboy. Die dikke grijze. Die moet hier ergens nog liggen… Hmm..

    • Ja die heb ik ook gehad. Helaas toen verkocht aan een collega die op vakantie ging en zijn dochter de gehele reis zoet wilde houden. Toen kwamen die hele platte gameboys (de collor oid) dus kocht ik een blauwe. Geen idee waar dat ding is gebleven. En nu hebben we een DS. Hoewel die van mij ook al enige tijd stuk in de kast ligt.

  6. Oude tijden herleven dus! Leuk dat dat ding het ook nog gewoon deed! Als kind heb ik me ook heel wat uurtjes samen met paps op die manier vermaakt maar tegenwoordig ben ik helemaal niet meer van de spelletjes, dan zit ik straks alleen nog maar achter de pc en dat is ook niet mijn bedoeling…

Reacties zijn gesloten.