Hiep Hiep Hoera…

 

Lieve lezers het is heus echt waar. Vanaf vandaag bestaat mijn blog precies één jaar.

Zonder een voorop gesteld plan, uitgestippelde route of einddoel ben ik gaan bloggen op WordPress. Niet wetende hoe lang ik het vol zou gaan houden. Geen idee of ik genoeg inspiratie had om wekelijks een verhaal neer te pennen. Zonder thema of vaste onderwerpen. En zie hier… We zijn inmiddels een jaar verder.

Toen mijn blog online stond en ik mijn eerste paar blogs had geplaatst ben ik mee gaan lezen bij andere bloggers om ideetjes en inspiratie op te doen. Bij meelezen alleen bleef het niet. Ik reageerde op de verhalen die mij aanspraken, die mij raakten of mij lieten lachen. Ik had niet verwacht dat er ook al zo snel op mijn eigen blog werd gereageerd. Er kwamen steeds meer bezoekers en sommige bleven zelfs plakken. Inmiddels heb ik een aantal schare fans die mij volgen, via de mail, bloglovin of WordPress zelf. (Bloglovin, iets waar ik nog nooit eerder van had gehoord tot ik het voorbij zag komen in mijn statistieken)

Hoewel ik mijn blog begonnen ben voor mijzelf is het een eer dat (onbekenden) mensen je blog lezen en er zelfs de moeite voor nemen om een reactie achter te laten, hoe klein dan ook. Het inspireert en zet mij weer aan tot schrijven van meer blogjes.

Hoewel ik geen voorop gesteld plan had wist ik wel dat ik niet iedere dag wilde bloggen. Ik wilde één keer in de week iets kunnen plaatsen. Voor mijzelf maar inmiddels ook voor mijn lezers. In totaal heb ik het afgelopen jaar 72 berichten (met dit blog mee gerekend) online gezet. Her en der heb ik de nodige reacties mogen ontvangen. De blogs met betrekking tot afscheid, uitvaart en uitvaartfotografie hebben verreweg de meeste bezoekers getrokken. De mens is nou eenmaal een nieuwsgierig wezen en een hoop waren ongetwijfeld benieuwd wat hier over verteld (en gefotografeerd) kon worden. Ik ben er nog lang niet over uit geschreven. Dus wat dat onderwerp betreft gaat er zeker nog meer voorbij komen.

De statistiekenlijst vind ik ook een leuk onderdeel van mijn blog. Niet alleen omdat je zo een beeld krijgt hoeveel mensen en hoe mensen op je blog terecht komen maar ook welke zoektermen er gebruikt worden. Hieronder een lijstje met een aantal zoektermen die mij opvielen omdat ze meerdere malen voorkwamen.

 • Wordfeud wedstrijden voor kinderen. Die van ons is er mee opgegroeid.
 • Sonja Bakker paard. Hoewel ik het masker voor mijn paard het “Sonja Bakker” masker noem zou ik niet weten of er ook daadwerkelijk een Sonja Bakker paard bestaat.
 • Modern-oorlog-voeren. Dit brengt ook een hoop mensen op mijn blog, hopelijk trekt dit geen vraagtekens bij bepaalde overheidsinstanties.
 • Ballenbakverzamelaar. Bestaat zo iemand echt?
 • Deborah, vogels en voetbal. Nou die combinatie klopt misschien wel.
 • Wie is Deborah Hamar. Nou ik dus… Jammer dat ik niet kan zien wie deze vraag gesteld heeft.
 • Strafwerk: ik mag geen politie neer schieten… Ik zou niet weten waarom ze dan op mijn blog uit komen, waarschijnlijk iets met modern oorlog voeren. Maar geloof mij dat het iets meer wordt dan alleen strafwerk maken….
 • Waar blijf je? Als we geen tijd en locatie afspreken komt het er natuurlijk nooit van.
 • Waarom blijft een cake gaar van binnen? Meestal is dat toch ook de bedoeling?
 • Deur in tunnel. Ja die kwam ik ook tegen in één van mijn dromen. Ik weet alleen niet wat er achter zat.
 • De weg van A naar B is niet recht! Dat weet ik niet. Het hangt er vanaf hoe ver A & B uit elkaar liggen.
 • Wat is opgeladen water? Water dat onder stroom staat. Ik heb geen idee. Hoewel ik interesse heb in het spirituele ben ik geen Jomanda
 • Welk verhaal is macaber? Dat durf ik niet te zeggen, dat hangt van je eigen referentie kader af. Ik heb alleen geschreven over Dance Macabre, een ode aan Camille Saint-Saëns
 • Wandelende smart Phone batterij. Ik kan mij hier iets bij voorstellen maar heb geen idee wat dit met mijn blog te maken heeft.
 • Kittens met Uggs.  Serieus? Ik kan mij daar geen voorstelling bij maken. Misschien zou ik dat ook eens moeten opzoeken.
 • Hoe stel ik mijn huiswerk uit? Die vraag lijkt mij niet zo heel moeilijk.
 • Heeft Hamar internet? Ja dat heb ik.
 • Ogen schrapen in plaats van laseren. Ik krijg spontaan pijn in mijn ogen bij het lezen van deze zin. Ik ben blij dat ik ze heb kunnen laseren en kan het een ieder die er voor in aanmerking komt aanraden.

Verder wordt er veel gezocht naar Deborah Hamar, fotografie, uitvaart, groene draak, papegaai, hardlopen en nog een aantal veel voorkomende onderwerpen waar ik wel eens over blog.

Ik wil jullie bedanken voor jullie bezoekjes, reacties, ideetjes, tips & tricks en voor de persoonlijke mailtjes die ik van deze en gene heb mogen ontvangen in moeilijke tijden. Ik ben erg benieuwd wat het laatste gedeelte van dit jaar mij op bloggebied gaat brengen. Ik hoop op nog meer creatieve stukjes tekst en wie weet nog meer volgers…

Zo, genoeg gebabbeld. Wie wil er een stuk taart?

 

 

37 gedachtes over “Hiep Hiep Hoera…

 1. Proficiat !
  Taart, graag maar toch nee dank U (‘k heb de desserten op reis te goed laten smaken, mijn suikerlevel is daar niet tevreden mee)
  Voor de rest, geen dank, ik lees hier graag !

 2. Times flies when you´re having fun. Gefeliciteerd zeg met het 1jarig bestaan van je blog! Die laatste zoekterm he, ik krijg daar zo´n zere ogen van!

 3. Gefeliciteerd! Ik vind die lijst met zoekwoorden altijd het leukste en kijk er regelmatig in. Zelf blog ik 6 jaar, maar ben twee keer van blogtitel veranderd.

 4. Is er nog een stukje? Ik lus ook wel! Jammie.. taart!
  Gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan! Ik hoop dat er nog vele jaren mogen volgen, ik lees je graag!
  En geweldig die statistieken he, soms vraag je je echt af hoe ze er in vredesnaam bij jou belanden haha.

 5. Gefeliciteerd met je eerste jaar op WordPress! Die zoektermen, een raar iets. Waar sommige mensen al niet op zoeken … en dan bij jou uitkomen haha! Euh, als er nog een stukje is? Lekker!

 6. Lekker, doe maar! 🙂 Gefeliciteerd, een jaar alweer. Leuk dat ik je online ontmoet heb en wie weet over een paar maanden ook in het echt!

 7. Gefeliciteerd! 😉 Dat je nog maar jaren mag bloggen en vele lezers weet te boeien. Ik log inmiddels als zo’n 6 à 7 jaar. Blijft leuk. Leuk ook om ‘later’ wat terug te lezen.

 8. Ik vrees dat je taart al op is, of bedorven, maar gefeliciteerd met je eerste jaar! Veel schrijfspiratie gewenst en geluk en voorspoed in je wensen.

 9. Ja helaas, de taart is inmiddels op. Ik heb nog wel wat marshmallows liggen. Doe ik jullie daar een plezier mee ? hihi. Bedankt, ik ga mijn best er in ieder geval voor doen 🙂

 10. Pingback: 2012 in vogelvlucht… | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.