Zien lopen, doet lopen (2) … I’m not afraid

Na een aantal maal in de bloedverziekende hitte en zonovergoten avonduren te hebben hardgelopen (zie deel 1) moest ik het natuurlijk niet direct weer opgeven. Hoewel het beeld af en toe vertroebeld is hebben we nog wel steeds het doel voor ogen. Omdat ik de voorgaande keren mijn tempo rustig heb gehouden en mijn rust heb gepakt onderweg had ik geen last van spierpijn. Hooguit het vermoeide gevoel in de benen. Dus besloot ik zondag avond, als de hitte van die dag weer wat was afgenomen, mij van mijn sportieve kant te laten zien.

De zondag was een druk geplande dag waar niet alleen het huishouden in verwerkt zat maar ook een buitenrit met het paard en een uurtje of wat knutselen aan een foto album dat onder andere als portfolio moet dienen voor de uitvaartfotografie. Maar toen de zon eenmaal door het wolkendek tevoorschijn kwam, verdwenen mijn plannen als sneeuw voor de zon. De lounge set met zijn kussens had zo’n onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij dat ik mij met heel mijn hebben en houwen (lees: boek, telefoon en notitieboekje & pen) daar settelde om er vervolgens een hele middag in mijn uppie op door te brengen. Daar ging mijn strakke planning. Voor ik het wist was het alweer etenstijd. Mijn plan om te gaan rennen had ik nog steeds en die zou niemand van mij afpakken. Hoewel de zon alle energie uit mijn lichaam had laten vloeien was ik klaar voor een rondje van vijf kilometer.

Natuurlijk had ik weer veel te veel tijd in het omkleden gestoken (welke sokken zal ik aan doen? Zal ik een lange of een korte broek aantrekken…) dat ik niet in de gaten had dat het inmiddels met bakken uit de hemel kwam. Daar stond ik dan in mijn met zorg uitgezochte outfit en mijn iPodoortjes in mijn oren voor het raam naar buiten te turen in de hoop dat het minder zou gaan regenen. Toen dit ook daadwerkelijk gebeurde bedacht ik mij geen moment. Zette mijn petje op mijn hoofd en liep zonder om te kijken de voordeur uit. Op weg naar een droge mond, bezweet lichaam en vermoeide spieren.

Onderweg deed ik snel een schietgebedje of de regen een half uurtje uitgesteld kon worden. Daarna mochten ze de kraan weer open draaien. Ik was niet de enige die gebruik maakte van dit moment. Her en der zag ik andere hardlopers uit huizen en straatjes komen. We begroeten elkaar als oude bekenden om ieder ons eigen weg weer te vervolgen.

Wonderbaarlijk hoe snel je conditie terug is op een bepaald niveau. Ik ben er natuurlijk nog lang niet. Maar na een aantal keer in de hitte gelopen te hebben voelde ik mij nu, met de vochtige lucht en lagere temperaturen vederlicht. Om te kijken of ik mijzelf al iets verbeterd had besloot ik het zelfde rondje te lopen als de keren daarvoor aangezien ik nog steeds zonder GPS aan de wandel was. 

Ik was heerlijk op weg toen de sluizen in de hemel open gingen. Blijkbaar had ik moeten vragen om 45 minuten in plaats van een half uur speling. Ik was blij met mijn petje die de regen uit mijn gezicht hield. Maar helaas was de god van de donder ook aanwezig. Uitgerekend toen ik onder een lange rij bomen door liep begon het de onweren. Terwijl Eminem in mijn oren tetterde:  “I’m not afraid …” dacht ik: “ik ook niet”. Maar ik besloot het er toch niet op te wagen. Ik had in tijden niet zo hard gerend en onderweg voelde ik een aantal spieren lichtelijk protesteren. Ze hielden het vol tot aan het begin van het park. De regen nam toe maar het donderen en flitsen nam af. Nat was ik toch al dus nam ik de route om het park heen. Om de spieren niet al te veel te belasten hield ik mijn tempo tot aan huis uiterst laag.

Deze vijf kilometer had ik mooi in de pocket. Hoewel ik een echt zomermens ben vind ik dit toch beter loop weer. Nu de vijf kilometer goed gaat wordt het tijd om de afstand langzaam op te voeren. De tien moet toch ook haalbaar zijn?

 

 

23 gedachtes over “Zien lopen, doet lopen (2) … I’m not afraid

 1. Wat een stoere chick ben je ook! 😉 Rennen in een onweerbui. Die tien ga je zeker halen, met dat doorzettingsvermogen moet het geen probleem zijn. Succes!

  • haha of ik ook zo stoer geweest was als het al onweerde weet ik niet hoor. Maar ja je moet toch terug naar huis he!! Ik hoop inderdaad dat het geen probleem gaat worden. Ik ben immers al een tijdje bezig met dit doel.

 2. Tuurlijk ging dat goed: veel zuurstof in de lucht!! Van 5 naar 10 is zeker een haalbare kaart. Afstand opvoeren is geen probleem, alleen voorzichtig zijn met snelheid (kan gemakkelijk tot blessures leiden)

 3. Wow! Ik wil ook ooit terug mijn 5 km kunnen lopen. Dat is geleden van 2008. Heb toen een heel jaar lang gelopen. Begonnen met start to run. En alle lessen uitgelopen …

 4. Nogmaals diep respect! En rennen met onweer….. ieuw!! Ik ben panisch voor onweer wanneer ik nergens kan schuilen….. ik vind jou dus helemaal stoer 😉

 5. Ik vind het echt ontzettend stoer dat je je na zo´n dagje luieren toch in de sportkleding gehesen hebt en op pad ben gegaan. Goed gedaan!

 6. Ik hou niet zo van lopen, maar toch doe ik het. Conditie op pijl houden enzo. Maar als het regent vind ik het minder erg. Ik vind dat gezellig. Ik moet dan ook steeds aan het liedje ‘singing in the rain’ denken, en word ik vrolijk van!

  • Tijdens mijn opleiding moest ik hardlopen toen vond ik er niets aan. Nu er geen moeten bij is vind ik het hardlopen leuk. Zeker als je ziet dat je steeds beter wordt.

 7. Goed bezig hoor! Ik hou het voorlopig nog even bij de loopband, als ik dat een beetje goed kan volhouden dan ga ik misschien ook wel buiten hardlopen…

 8. Ik vind lopen in de regen beter dan in de volle zon. Je koelt meteen lekker af. Als het buiten koud is, is het niks natuurlijk, maar in de zomer.. Beetje regen geen bezwaar.

 9. Pingback: Zien lopen, doet lopen (3) … Goed op weg?! | Deborah Hamar

 10. Hoewel ik absoluut niet te verleiden ben met een rondje joggen of lopen in welke vorm dan ook, krijg ik toch lichtelijk zin om met je mee te gaan hoor. Wat lijkt het heerlijk: rondrennen in de regen 🙂

 11. Pingback: Zien lopen, doet lopen (4) … Een meevaller. | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.