Mijn eigen werkplek…

De afgelopen paar weken is het (weer) lekker druk geweest. Op de zaak kwam er geen eind aan de werkdag. Vroeg beginnen, laat klaar en voor mijn doen veel overuren. De beloning? Hogere cijfers, meer omzet en uitgeblust personeel. Ook thuis was het aardig druk. De sportfotografie ging zelfs in barre, koude en natte tijden gewoon door en dat betekende de weekenden niet onderuitgezakt voor de buis bijkomen van een drukke werkweek. Tot vorig weekend zat ik dik ingepakt langs het sportveld om actiefoto’s te maken. Om vervolgens in de middag op te warmen achter mijn computer. Het werkt verslavend om mijn eigen fotowerk te verbeteren. Om nog preciezer te zijn in afdrukken en om nog mooiere actiefoto’s te maken. Het is leuk om te zien hoe veel ik in korte tijd geleerd heb.

Maar al het werken heeft ook zijn nadelen. Zo was mijn inspiratie en motivatie om te bloggen terug gelopen naar net boven het vriespunt. De zinnen en woorden wilden maar niet komen en als ik al iets origineels bedacht had liep ik na één alinea compleet vast. Ook was mijn irritatiegrens sneller bereikt dan anders. Terwijl ik in de woonkamer mijn foto’s aan het bewerken was, of zat te ploeteren op een verhaal, weergalmde het getetter van Uk terwijl hij zijn spelletjes op de Playstation aan het spelen was in mijn oor. Vergelijkbaar met een mug in je slaapkamer tijdens een zwoele zomernacht waardoor je maar niet kunt slapen. IRRITANT!! We konden alle twee niet veel van elkaar hebben en dat uitte zich in gekibbel en chagrijnige gezichten. Niet leuk voor mij, maar zeker niet voor hem. Hij kan er immers niets aan doen dat ik meer dan gemiddeld werk in één week.

Het werd tijd voor mijn eigen werkplek in huis. Een ruimte waar ik mijn fotospullen normaal zou kunnen opbergen. Waar mijn administratie gedaan kan worden zonder dat ik van drie verschillende plekken mijn paperassen moet pakken. Een plek waar ik in tijden van drukte en stress toch rustig kan werken.

Aangezien de fotostudio niet meer in gebruik is besloot ik daar mijn werkplek te maken. Het kleine bureau dat er stond voldeed niet meer aan mijn eis. Dus moest ik op jacht naar iets wat geheel aan mijn smaak zou voldoen. De Ikea deden wij als eerste aan. Niet mijn meest favoriete winkel, maar ik ging er vanuit daar voor een compleet kantoor te kunnen slagen. Na een uur ronddwalen was ik helemaal klaar met de Ikea en stapte gedesillusioneerd de auto in. Te klein, te groot maar vooral te zakelijk. Mijn nieuwe werkplek moet er professioneel uitzien maar zeker niet zakelijk.

Er zat helaas niets van mijn gading bij. Dit was eveneens het geval bij alle andere kantoormeubelzaken die ik bezocht. Ik besloot te stoppen met zoeken in de stille hoop er tegen aan te lopen op een moment dat ik er niet naar zou zoeken. Dit gebeurde vorige week. Al bladerend door de website van de Wehkamp stond daar opeens mijn bureau, met stoel en bijbehorende kast. Ik was opslag verliefd op een stijl, klassiek landelijk, waar ik een paar jaar geleden niets van moest hebben. Na alle maten opgenomen te hebben besloot ik hem te bestellen. Afgelopen vrijdag zijn de pakketten geleverd.

Aangezien de voetbal afgelast was konden we mooi aan de knutsel. Het was een compleet bouwpakket met allemaal losse onderdelen, een zak vol schroefjes, plugjes, moertjes en wat lijm. We zijn er een zaterdagochtend en een gedeelte van de middag zoet mee geweest. Maar de stoel en het bureau staan inmiddels. De kast laat nog even op zich wachten. Deze moet helaas omgeruild worden omdat hij niet ongeschonden aangekomen is.

De vensterbank is door vriendlief van de week al in de verf gezet. De radiator wil ik zelf nog gaan doen. Ik ben er nog niet over uit of ik alles wit verf of dat ik er een ombouw omheen zet. Er moet nog een mooie witte plank boven mijn bureau komen en zowel links als rechts van de muur een aantal (sport) foto’s van eigen hand. Ik ben er erg blij mee en in gedachten is de kamer al helemaal af.

Zodra alles af en naar wens is, zal ik jullie virtueel rondleiden op mijn nieuwe werkplek.

32 gedachtes over “Mijn eigen werkplek…

  • Met al je klei creaties lijkt het mij alleen maar handig om een eigen werkplek(je) te hebben. Zelf vind ik het altijd erg gezellig om “onder” de mensen te zijn. Maar zo af en toe werkt het gewoon niet. Nu ik mijn eigen stekkie heb kan ik in ieder geval rustig werken.

 1. Toch heb je vandaag weer een leuke blog in elkaar gezet, die ik met veel plezier heb gelezen! Ik hoop dat je op je nieuwe werkplek je rust zult vinden maar denk dat dat zeker gaat lukken..

  Heel veel plezier ermee en laat de opdrachten maar lekker komen…
  Dikke knuffel van mij xxx

 2. Ideaal een aparte werkplek die volledig naar je smaak is ingericht. Zal je veel voldoening geven…en arbeidsvreugde 😉

 3. Ik herken het willen hebben van een eigen werkplek wel. Tijdens mijn opleiding die ik deed terwijl ik al een gezin had, wilde ik dat ook. Het werkt een stuk prettiger. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

 4. Ben benieuwd hoe het er uit gaat zien. Fijn dat het met de fotografie goed gaat. Wellicht kun je in de toekomst daar je boterham mee verdienen, dan kun je je baan opzeggen.
  Fijne zondag!

 5. Fijn kan dat zijn hè, zo’n eigen werkkamer met alles bij elkaar! Dat met het inrichten herken ik ook wel, van de IKEA kan ik zo chagerijnig worden, haha! Je (voor mij) nieuwe blog layout ziet er trouwens ook mooi uit!

  • Een vreselijke winkel vind ik het haha.
   Bedankt. Was mijn oude stijl een beetje zat. En met het winterse weer van nu kon ik mooi nog even een foto van vorig jaar plaatsen. Gemaakt bij ons in de polder. 🙂

 6. Die drukte herken ik wel, bij mij op het werk is de periode van december tot maart ook altijd mega druk, veel extra uren en dus ook veel stress en ja, prikkelbaar en chagerijnigheid liggen dan wel op de loer…
  Wel fijn dat je nu je eigen werkplekje hebt!

 7. Aahhh dat lijkt me echt fijn. M’n vriend en ik zijn aan het kijken naar een ander huis, met hoog op ons eisenlijstje een ruimte waar we een (gezamenlijk) kantoor kunnen maken. Nu zit ik dus altijd aan de keukentafel op een keukenstoel (slecht voor je rug) en eten we op de bank omdat de eettafel altijd vol ligt.

  • Bij ons is dat soms net zo, we hebben dan weliswaar een grote eettafel. Maar negen van de tien keer ligt er veel te veel rommel op. Nu is de helft al weg. Heerlijk!!

 8. Die polder ken ik;)Heerlijk een plekkie voor jezelf….zou er ook eens lekker wegkruipen als je niet hoeft te werken;)

  • Dat is zo af en toe niet eens een slecht idee !!

   Heerlijk he, die polder. Toen ik daar liep en alles wit was had ik het gevoel op een compleet andere plaats te zijn.

 9. Leuk te lezen dat ik gemist ben haha.
  Bedankt voor al jullie leuke reacties!

  Gisteren de verf uitgezocht voor de muren. Het wordt bordeaux rood met hagel wit 🙂 Ik heb nu al zin om aan de slag te gaan!!

 10. Leuk dat je er weer bent. Heerlijk he, zo’n eigen werkplek. Ik heb er ook eentje, maar ik moet eerlijk bekennen dat die van mij aardig dichtgeslipt is. Volgend project dan maar!

 11. Pingback: Opeens heb je het… | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.