2012 in vogelvlucht…

2012 was een jaar waarin een hoop te verwerken viel, letterlijk en figuurlijk. Het was een moeilijk jaar met verdriet en een diep gemis van mensen die te vroeg van ons zijn weggenomen. Toch had het jaar ook mooie momenten die ik niet wil laten overschaduwen door bovenstaande feiten. Ik kan mij gedeeltes van het jaar heel helder voor de geest halen maar andere delen van het jaar zijn mij iets minder bijgebleven. Hierdoor heb ik het gevoel dat 2012 nog sneller is gegaan dan anders. Voor mijn gevoel moet Sinterklaas nog over de daken denderen, ligt de kerstboom ingepakt op zolder en is Oud & Nieuw nog heel ver weg. Maar niets is minder waar. Het einde van het jaar nadert met rasse schreden.

Daarom volgen hier een aantal gebeurtenissen die in 2012 indruk op mij hebben gemaakt en die ik graag met jullie wil delen.

Fotografie:
Het afgelopen jaar stond in het teken van de fotografie. Ik heb mijn eigen zaakje opgezet en heb dit jaar aardig wat sporters, waaronder voetballertjes, op de foto mogen zetten. In korte tijd heb ik veel (bij)geleerd. Foto Hamar heeft een eigen sponsorplek gekregen in de vorm van een vlag op de mooiste plek van het voetbalveld en ik heb een team van Feyenoord mogen fotograferen.

Naast sport en portretfotografie kreeg ik aan het begin van dit jaar, mede dankzij Harmsma uitvaartverzorging, de mogelijkheid om mij te verdiepen in de uitvaartfotografie. Een heel bijzondere ervaring en halverwege het jaar werd Uitvaartfotografie Hamar geboren.

Eén jaar bloggen:
Het is mij gelukt om een jaar lang te bloggen. Om te groeien in verhaaltjes en in bezoekers. Helaas, door drukte, is het er de afgelopen paar weken niet met regelmaat van gekomen. Bijlezen lukt gelukkig wel maar het plaatsen van eigen blogs iets minder.

De Familie BBQ:
De familie BBQ werd voor een tweede keer georganiseerd en wel op 28 augustus. Locatie: onze achtertuin. Niet verwacht dat dit zo gezellig en ongedwongen zou worden en dat wij zoveel mensen kwijt konden. Ik hoop echt dat dit spektakel een vervolg gaat krijgen, bij ons of bij iemand anders. Ik had overigens wel een week nodig om bij te komen. Dat dan weer wel. Verder zijn er een hoop feestjes van familieleden geweest die in achtertuinen, partytenten of woonkamers plaatsvonden. Niet alleen feestjes maar ook vakanties zijn samen doorgebracht. De wintersport aan het begin van dit jaar en Gran Canaria halverwege dit jaar. Omdat ook dit zo goed bevallen is, wordt de aanstaande wintersportvakantie uitgebreid met nog een aantal personen en is er al een reisje Rome geboekt. Er was niet alleen plaats voor feest. De familie was er gelukkig ook voor elkaar op momenten dat het nodig was. Verhuizing, verbouwing of herdenkingsavonden ter na gedachtenis aan de personen die wij de afgelopen twee jaar verloren zijn.

De lucht in:
Vriendlief kreeg voor zUitzicht vanuit de ballonijn verjaardag een ballonvlucht cadeau. De vlucht was in verband met de weersomstandigheden een aantal keer uitgesteld. Maar uiteindelijk mochten we op donderdag 13 september de lucht in. Wat een fantastische belevenis. Alleen al het opzetten en vullen van de ballon is een ervaring op zich. Maar dan komt het mooiste, in het mandje klimmen en los komen van de grond. Vervolgens is het genieten van het uitzicht over half Nederland, de stilte in de lucht en als je geluk hebt, de zonsondergang.

Wie jarig is trakteert:
Naast fotograferen werk ik ook nog fulltime bij de Koninklijke PBNA. Eén van de grootste examenorganisaties van Nederland. Wij verzorgen onder andere examens in de vakgebieden techniek, VCA/SOG, Management & Organisatie, Middelbaar veiligheidskunde en System Engineer. Dit jaar bestonden wij 100 jaar en dat moest gevierd worden. Naast verschillende feestjes/borrels in ons eigen pand en elders in het land werden al onze examinatoren (en dat waren er nogal wat) mee genomen naar  de SS Rotterdam. Daar kregen we een rondleiding gevolgd door een luxe diner. Een zeer geslaagde avond. Maar daar bleef het niet bij. Ook voor onze klanten en partners werd iets georganiseerd en wel op Koninklijk niveau. Zo werd Oud kasteel Wassenaar afgehuurd en werd de “VCA Opleid12-12-2012er van 2012” bekend gemaakt. Dit alles onder het genot van luxe hapjes en drankjes. Tussen de bedrijven door kon gesproken worden met klanten die wij doorgaans alleen telefonisch of per mail spreken. Erg leuk om elkaar nu ook in het echt te zien. De gehele avond werd aan elkaar gepraat door onze gastheer Toine van Peperstraten met wie ik aan het einde van de avond nog even op de foto mocht.

2012 was zoals gezegd een roerig jaar. 2013 zal daar waarschijnlijk niet veel in verschillen. Ik hoop alleen dat er meer rust en regelmaat mag gaan komen, zodat het jaar intenser geleefd kan worden en ik niet het gevoel heb dat de tijd tussen mijn vingers door glipt. Dat 2013 een jaar mag worden waarin bijzondere momenten zullen plaats vinden en nieuwe uitdagingen op ons pad mogen komen.

Ik wens jullie allemaal een mooi uiteinde van 2012 en een sprankelend begin van 2013.

Ik wens jullie allemaal een mooi uiteinde van 2012 en een sprankelend begin van 2013.

25 gedachtes over “2012 in vogelvlucht…

  1. Mooi overzicht, gelukkig met meer positieve dan negatieve momenten. Grappig dat we gedeeltelijk concurrenten zijn. Ik werk bij een opleidingeninstituut met examenbureau. 🙂
    Ik hoop voor jou dat 2013 overspoeld wordt met mooie momenten! Een fijne jaarwisseling gewenst en een geweldig 2013!

  2. Mooi om je terugblik te lezen. Inderdaad een roerig jaartje maar gelukkig wel met heel veel positieve dingen waar je op terug kunt kijken! Voor 2013 alvast de beste wensen en dat het vooral een gezond en leuk jaar mag worden!

  3. Mooi overzichtje 😀 Ik wens je een heel gelukkig, liefdevol en vooral iets rustiger 2013 toe, Hoop ook weer wat meer van je te lezen het komende jaar.

    • Die enkele uurtjes zijn helemaal goed gekomen Billy. We hebben met de familie onze longen uit ons lijf gezongen bij de TOP2000 en andere meezing nummers. Een super gezellige avond gehad. Bedankt voor je reactie 🙂

    • Dank u Hans! Ik ga mijn best er weer voor doen! Het voetbalseizoen is vandaag weer begonnen. En ik hoop met de uitvaartfotografie ook zeker een aantal mooie reportages af te kunnen leveren dit jaar!

  4. Voor jou en je familie ook all the best in 2013! En blijven bloggen, ook al lees ik nog maar kort met je mee…kan ik nu al zeggen: I love it!

Reacties zijn gesloten.