Zien lopen, doet lopen. In het nieuw…

“Volgens mij moet ik nieuwe schoenen!” Zei ik tegen vriendlief toen ik met pijn in mijn voeten thuis kwam van een rondje rennen. “Dan moet je die gaan halen!” Was zijn simpele antwoord. Voor hem een groot feest om te shoppen. Voor mij een bron van irritatie aangezien winkelen niet mijn meest favoriete tijdsbesteding is. Ik vind het vreselijk.

Online kleding bestellen is meer mijn ding. Maar dat was voor hardloopschoenen geen optie omdat ik graag een loopanalyse wilde laten uitvoeren. Dus moest ik er echt aan geloven. Ik was ook al enige tijd opzoek naar een hardloophorloge met ingebouwde GPS. Kon ik daar ook direct wat informatie over op doen.

Vorige week was het zo ver, op naar een hardloopwinkel waar ze alles van mijn gading hadden. Ik liet de verkoper mijn oude afgetrapte schoentjes zien. Hij vroeg mij hoe vaak en hoe lang ik al liep.  Aangezien de schoenen minstens 10 jaar oud waren… Ik stelde hem gerust dat ze eerst vijf jaar ongebruikt in de kast hadden gestaan. Daarna heb ik de overige vijf jaar niet non-stop gerend. Echter met tussenposes van soms wel meer dan een half jaar. Hij vertelde dat het slijtingspatroon aan de onderkant van mijn schoen er goed uitzag. Aan de hand hiervan haalde hij een paar opvallende schoenen uit het rek. Basis schoenen zonder extra poespas deelde hij mee toen hij mijn gezicht zag. Hoewel het niet de schoen zelf was waar mijn oog op viel. Eerder de kleur, fel paars met roze.

Zonder morren trok ik ze aan en nam plaats op de “sintelbaan” van 10 meter. Toen het startschot klonk moest ik twee keer heen en weer draven op de baan terwijl mijn afzet en landing opgenomen werden. Daarna werden ze grondig bekeken door de verkoper. Hij liet mij beeldje voor beeldje zien hoe ik liep. In tegenstelling tot wat ik zelf vond vertelde hij dat het er keurig uitzag. Alles in een rechte lijn, mooie afzet en een nette landing. Nu ik wist wat ik voor schoen nodig had kon het kiezen beginnen. Met diverse soorten modellen liep ik rondjes door de winkel. Na een half uur had ik de keuze terug kunnen brengen van zes naar twee paar. Het eerste paar wit met grijs, het tweede paar de paars metAsics Nimbus 14 roze schoen… Toen bleek dat het eerste paar in maat 39 eigenlijk net iets te groot was maar in maat 38,5 veel te klein, bleef de schoen met hippe kleurtjes over. Die zat als gegoten en liep erg lekker. Maar die kleur he?!

Vriendlief vond het een goede gelegenheid om dan ook direct mijn kleding van zwart/wit om te zetten naar fel roze, paars en blauw. Dat staat zo leuk bij je nieuwe schoenen. Met een twijfelachtig gezicht verplaatste ik mij naar een pashokje waar ik het één na het andere shirtje en jasje aangereikt kreeg. Uiteindelijk slaagde ik voor een compleet nieuwe set waarin ik de zomer en de winter (als zuurstok) door kan.

Nu we voor twee van de drie onderdelen geslaagd waren moest ik nog wat informatie hebben over de verschillende hardloophorloges. Voorheen liep ik met een horloge van Polar. Hier was ik erg tevreden over, maar de GPS zat niet ingebouwd. Dat was minstens een eis waaraan het nieuwe horloge moest voldoen. Verder wilde ik mijn afstand en snelheid kunnen zien terwijl ik mijn rondjes aan het rennen ben. Natuurlijk had ik thuis al verschillende horloges vergeleken. Mijn keus was uiteindelijk gevallen op de Garmin 610. Na wat piepen over de prijs wilde hij er best nog een korting op geven en daarmee was de deal rond.

Twee uur later zat ik heel tevreden naast vriendlief in de auto met al mijn aankopen op schoot. Zowaar geslaagd in één winkel zonder chagrijnige buien. Laat nu de kilometers maar komen!!

34 gedachtes over “Zien lopen, doet lopen. In het nieuw…

 1. Geweldig juist die kleuren! Lekker fel, zo zien ze je van verre aankomen. Nu wel gaan uitproberen hè? Veel loopplezier!

  • Alles al een keer aangehad. Op de warme kleding na..
   Ik kan mij met die kleding iig niet zomaar achter een boom verstoppen. Ik ben vanaf een km of veel al zichtbaar haha

 2. Gekleurde schoenen zijn leuk! Ik wil dat altijd, maar om een of andere reden kom ik toch weer bij zwart uit. Net als mijn ‘outfit’ (broek van de Action en oude shirtjes). Ik ben heel benieuwd hoe je horloge bevalt, wil ook zoiets

 3. ja, als je je er even overheen of toe zet dan gaat het meteen al een stuk beter, en kan het zelfs leuk zijn, vooral het voldaan weer thuiskomen! En de komende keren als je je aankoop gebruikt!

  • Dat is inderdaad echt zo Rene. Het voldaan thuis komen.. De uren erna blij zijn dat je toch jezelf weer in beweging hebt gezet. Verder kan ik na iedere training niet wachten om weer aan de bak te mogen.

 4. Goed bezig!! Ben nu ook benieuwd naar de rest van je outfit. Lekker vrolijk iig! En je hoeft niet bang dat iemand je over t hoofd ziet 🙂

 5. Ondanks het feit dat ik gek van kleur ben, wil ik mijn sportkledij zo sober mogelijk,……..maar heb ook nieuwe schoenen nodig, ik vrees dat ik daardoor mijn achillespees heb gekwetst, maar ik haat het om nieuwe te gaan kopen zitten nooit zo goed als de vorigen tot deze weer ingelopen zijn 🙂

  • Welkom op mijn blog 🙂
   Hier net zo… Maar inmiddels vind ik het steeds leuker worden. En het valt mij op dat er eigenlijk heel veel mensen hier “gekleurd” rondrennen.
   Wat de schoenen betreft moest ik ook erg wennen. Na een aantal keer gelopen te hebben heb ik nu pas het gevoel dat ze een beetje “zitten”

 6. zelf loop ik ook, loopschoenen zijn heel belangrijk , het is wel een nogal dure investering maar de voeten hebben er deugd bij

 7. Dat is geweldig, alles ineens en nog goed ook. Het enige dat ik hier mis is een totaalfoto van alle spullen waar jij dan uiteraard inzit 🙂 Dan kunnen we pas goed oordelen. 🙂

  Grappig, het zal niet dezelfde schoen zijn maar vorige week kocht ik voor Maria loopschoenen in dezelfde kleuren. Ook zei loopt nu rond als zuurstok en ze is zeer tevreden over het loopgemak.

 8. Nou, je bent dus helemaal uitgerust in vrolijke kleurtjes, haha. Dat wordt een mooie zomer 🙂

 9. Leuk dat je op mijn blog langskwam. Rennen zal het nooit voor me worden, kom wel regelmatig mensen tegen die beginnen en het ook een soort verslavend gaan vinden. Maar wandelen, fietsen en zwemmen vind ik heerlijk dus bewegen genoeg voor mijn gevoel. En het zijn wel leuke schoenen en met je nieuwe outfit er bij kan je weer een tijdje denk ik zomaar.

Reacties zijn gesloten.