2013 in vogelvlucht…

Donders, wat is 2013 voorbij gevlogen. Dagen werden weken, weken werden maanden en hopla, zie hier, het einde van het jaar! Ondanks dat de tijd blijkbaar een trein moest halen, is het jaar niet aan mijn neus voorbij gegaan. Stond 2012 in het teken van verwerking en opnieuw beginnen, was 2013 het jaar van accepteren, loslaten en doorgroeien. Veel gedaan, ondernomen en beleefd. Hieronder een korte samenvatting.

Met de familie zijn we dit jaar twee keer op wintersport geweest. Een paar jaar geleden wist ik nog niet dat ik zo kon genieten van de sneeuw en dat ik überhaupt kon snowboarden. Dus wat een bofkont was ik toen we besloten twee keer te gaan. Een volle week Centerparks met Uk en twee vriendjes zorgden voor genoeg hilariteit en gezelligheid in de zomer. Hier is een nieuwe hobby geboren namelijk het wakeboarden. Niet dat ik hier aan mee gedaan heb, ik stuiterde alleen maar over en door het water tijdens het waterskiën. Maar Uk kon het aardig en is van plan hier in het nieuwe jaar vaker mee bezig te zijn. Samen met twee tantes en mijn nichtje bracht ik een bezoek aan de Paus, liep ik de Bernini route en keek ik mijn ogen uit in het oude maar oh zo mooi Rome. Nog niet in Rome geweest? Zet hem op je lijst voor het nieuwe jaar!!

Een groot gedeelte van 2013 was ik bezig met hardlopen en haalde ik mijn doel tijdens de Seuterloop. Het hardlopen moest aan het einde van het jaar plaats maken voor meer tijd met het paard. We zijn lid geworden van Penny club de bokkesprong en kunnen ons nu uitleven op de manege waar we gebruik mogen maken van de verschillende rijbanen en een heuse springtuin. In het nieuwe jaar gaan we deze twee hobby’s dus fanatiek oppakken. Ik weet nog niet wat mijn nieuwe doelen zullen worden met het hardlopen maar daar kom ik in het nieuwe jaar nog wel op terug.

Uk en zijn voetbalteam zijn flink gegroeid. Van de F-jes naar de E-tjes en door naar de D. Ze hebben veel wedstrijden en toernooien gewonnen. Met hen is Foto Hamar ook gegroeid. Dit jaar hebben mijn foto’s meer dan eens in kranten, tijdschriften en op internet gestaan. Ik mocht zelfs een aantal dagen bij het EK jeugd boksen fotograferen. Ook de verkoop van mijn foto’s liep lekker. Mijn werk bleef niet onopgemerkt en de vereniging van Uk heeft gevraagd of ik op een originele manier een muur van drie bij vier meter wil aankleden met foto’s van spelers van de club. Hoe tof is dat?! Omdat het allemaal zo goed gaat heb ik ook besloten om de website van Foto Hamar in een nieuw jasje te laten steken. Daarover in het nieuwe jaar meer. De uitvaartfotografie begon dit jaar ook te lopen. Ik mocht getuige zijn van verschillende, vooral bijzondere, diensten en heb deze families een mooi aandenken van de verdrietige dag mogen geven. Inmiddels werk ik samen met verschillende uitvaartbegeleiders. Hopelijk groei ik in 2014 nog meer in zowel de sport- als de uitvaartfotografie.

De moeilijkste en tevens meest bevrijdende dag dit jaar was het uitstrooien van het as van mijn moeder. Haar as werd verdeeld in vier ballonnen en op aftellen van Uk hebben we haar, haar vrijheid terug gegeven. Het was een mooie dag waar ik nog steeds met gemengde gevoelens op terug kijk. Met het loslaten van de ballon liet ik ook mijn moeder los. Na twee jaar verdriet werd het tijd om verder te gaan.

2014. Een nieuw begin. Een schone lei. Ik heb alweer een aantal mooie plannen op de agenda staan. De eerste vakantie is reeds geboekt en er gaan nog wat leuke uitstapjes volgen.  We hebben nog drie dagen voor het jaar echt om is. Maar van hieruit wens ik jullie toch alvast een knallend uiteinde van 2013 en een sprankelend begin van 2014…

Tot in het nieuwe jaar!!

29 gedachtes over “2013 in vogelvlucht…

 1. Dankjewel Deborah! En jij beleefde een bewogen jaar, maar zo te lezen heb je een periode vredig af kunnen sluiten. Op naar 2014, nieuwe rondes, nieuwe kansen!

 2. Wat een bijzonder jaar heb je achter de rug. Dankzij jouw verhalen over uitvaartfotografie durfde ik zelf wat foto’s te maken tijdens het sluiten van de kist en de begrafenis van mij opa, daar is mijn oma erg blij mee.
  Leuk dat je fotowerk zo goed loopt!
  Ik wens jou ook een heel succesvol, gezond en liefdevol 2014.

  • Fijn te lezen dat het je geholpen heeft en daarmee dus ook je Oma!!
   Hopelijk wordt het steeds normaler om ook bij droevige gebeurtenissen foto’s te maken en zo een herinnering te creëren die terug te kijken is in plaats van het in een “vergeten hoekje” te stoppen.
   Dank je wel 🙂 Ik wens jou ook een creatief en gezond jaar toe!

  • Al bloggend heb ik inmiddels een hoop mensen leren kennen die iemand hebben moeten laten gaan. Ondanks dat je elkaar niet kent geeft het toch een fijn gevoel dat je bepaalde emoties met elkaar kunt delen en dat je begrepen wordt.

   Voor jou en de familie ook al het goeds voor in het nieuwe jaar!!

 3. Ook ik heb een prachtig aandenken aan het afscheid van Johan. Lieve vriendin van onze dochter maakte de foto’s en liet er een album van maken. Is mij geweldig dierbaar.
  Jouw “verwerkverhaal” in 2013 begint voor mij nog maar net. Maar hoop toch ook in 2014 zelf qua gezondheid wat op te knappen, Ik denk, dat het verwerken dan wat beter zal gaan. Of dat echt zo is?
  Je hebt hier wel een prachtige vogelvlucht van 2013 neergezet. Dankjewel. En voor 2014 alle goeds

  • Inderdaad Corry, we gaan er voor!!
   Ik hoop dat 2014 wat meer rust met zich mee brengt voor u en uw familie. Zodat het verdriet wat verzacht wordt en er plaats is voor mooie herinneringen.

 4. Dit overzicht vertelt me heel veel over jou. En Rome is ook nog een wens voor me en zeker de Berniniroute na het lezen van de boeken van Dan Brown lijkt me helemaal mooi om te doen. Weet er niet veel van hoe lang dat is en hoe lang dat duurt….. Heb je er ooit een blog over geschreven?? Ga zeker eens lezen. Afscheid nemen van je moeder, dat zal heel moeilijk zijn geweest. Gezien jouw leeftijd moet ze nog niet zo oud zijn geweest. Maar een deel van haar zal altijd in jou voort blijven leven en bewaar de mooie herinneringen. Hoop dat 2014 ook voor jou een mooi jaar wordt.

  • Het is best lastig om een “leesbaar” overzicht te maken van wat je allemaal gedaan hebt in een jaar. Want als ik goed ga nadenken heb ik heel erg veel gedaan en gezien. Ik heb het gelukkig tot een A4tje kunnen beperken haha.

   Ik heb niet echt een blog over de Berniniroute geschreven. Wel over Rome zelf. Als je bovenin de tekst op het woordje “Rome” klikt kom je op het blog uit. De route hebben we overigens niet helemaal op volgorde gelopen. Anders bleven we heen en weer lopen. Maar we hebben wel zo veel mogelijk alle beelden uit het boek opgezocht. Zo wil ik ook graag nog een keer de route lopen in Parijs, uit de Davinci Code 🙂

   Mijn moeder was inderdaad nog niet zou uit. Ze was net 50 geworden. Het gemis lijkt wel steeds meer te worden. Of het is het besef dat ze er echt niet meer is wat mij zo raakt. Ik weet het niet precies. Ik ga haar wel meer en meer waarderen om wat ze mij geleerd en bijgebracht heeft. En er komen steeds meer herinneringen spontaan van vroeger boven drijven.

 5. Mooie samenvatting van uw 2013. Voor het komende jaar wens ik u veel succes bij alles wat je doet, een goede gezondheid (het belangrijkste) en heel veel liefde en geluk. Al de rest moet je zelf kopen 🙂 Tot volgend jaar!!

  • Dank je wel.. Ik ga mijn best doen op die mooie momenten. En er zoveel mogelijk vastleggen.
   Jij ook succes met de fotografie het komende jaar. Ik hoop dat je meer naamsbekendheid zult gaan krijgen. En wie weet zien we elkaar nog eens bij een “loopje” in de Drechtsteden!!

 6. Fijne jaarwisseling en een goed 2014. Ook in 2014 zal ik je mooie blogs blijven lezen.

 7. het loslaten van je moeder was ongetwijfeld de emotioneelste gebeurtenis vorig jaar.
  Ik wens je een fijn, plezierig 2014 toe, Deborah!

Reacties zijn gesloten.