De toekomst… (gastblog)

Zonder internet op mijn telefoon, weet ik gewoon niet meer wat ik moet doen. Mijn vriendin zit met haar neus in een goed boek en ik vermaak mezelf door wat uit het raam te staren.

Het water is gelukkig rustig en terwijl ik kijk naar de horizon, zie ik de zon tevoorschijn komen. Het belooft wat moois te worden. Kijkend naar de golven, verplaatst mijn blik zich naar het luchtledige en verzink ik diep in mijn gedachten.

Hoe ik terug zal komen van deze reis weet ik nog niet. Het enige dat ik met zekerheid kan zeggen, is dat de komende paar dagen voor een groot deel gaan bepalen hoe mijn leven er uit gaat zien. Wat ik hoop te vinden de komende dagen is duidelijkheid en zekerheid. Is dit de juiste keus voor mij?!

De toekomst...Momenteel ben ik afstudeerder en zit ik met hetzelfde dilemma als vele andere afstudeerders, ga ik werken of doorstuderen? Nu ben ik daar inmiddels al wel uit en weet ik zelfs welke studie het wordt. De keus die mijn leven enorm zal gaan beïnvloeden, is de keus voor een universiteit. ‘Nou dat zatoch wel meevallen?’ Zie ik u denken. Maar ik twijfel tussen the Londen South Bank University en de University of Birmingham. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn geen van beiden gevestigd in Nederland!

Mijn vriendin en ik zitten op de boot naar Engeland waar we de komende dagen universiteiten gaan bezoeken. Zij heeft al besloten, ze blijft in Nederland en dat heeft mij behoorlijk aan het twijfelen gebracht.

Birmingham had mijn voorkeur, totdat ik me ging inlezen. Toen wilde ik liever naar Londen. Het was midden in de stad en goedkoper 😉 maar nu ik alleen naar Engeland ga, ziet een leven op de campus van Birmingham er een stuk beter uit voor dit “papa’s kindje”.

We gaan eerst maar eens echt de sfeer proeven, voordat ik definitief de knoop doorhak. Daar waar ik mezelf zie lopen, die universiteit wordt het!!

De toekomst...

foto 1

To be continued… 

Mijn naam is Amber van der Zouwen, studente Commerciële Economie en gespecialiseerd in Sportmarketing. Ik ben een fanatiek sporter en fan van het doen van leuke dingen met leuke mensen. Vorig jaar had ik een eigen blog over mijn marathon training, het afzien en de overwinning!! Nadat mijn doel behaald was hield het bloggen op. Ik wil het bloggen weer op gaan pakken door het schrijven over andere dingen die ik mee maakt en ben op dit moment één van de vaste bloggers op dit blog. 

11 gedachtes over “De toekomst… (gastblog)

 1. Dat zijn idd beslissingen die je niet zomaar even neemt. Goed dat je eerst op verkenning uit gaat. Ik hoop dat je straks vol overtuiging een keuze kunt maken!

 2. Wat gaaf dat je in het buitenland verder gaat studeren.
  Ben heel benieuwd naar je keuze mbt de Universiteit. En natuurlijk ook hoe je het daar gaat vinden 🙂
  Je moet ond maar op de hoogte houden!!

 3. Wat leuk zeg studeren in GB. Ik zou voor Londen kiezen, maar dat is puur omdat ik het een geweldige stad vind. Succes met kiezen!

 4. Ik wou dat ik “vroeger”had kunnen studeren. (Ik ben 72), Wat een weelde om te kunnen kiezen. Veel succes met je keuze en ook met de studie daarna.

 5. Hoi Allemaal!
  Het was een leuke trip en bij thuiskomst heb ik ook veel gepraat met mijn ouders over de eventuele gevolgen, die allemaal samenhangen met dat besluit. Birmingham is de universiteit waar ik naartoe wil. En nu maar hopen dat ze me toelaten!

 6. Wat moeten eenvoudige bloggers nu als reactie geven? Ik zou… welnee, iedereen moet een eigen keus maken. Ik zou zeggen: kijk welke universiteit het best staat aangeschreven en waar je in je vrije tijd het prettigst kan leven. Maar voor jou zijn er misschien weer andere criteria.
  Het zou leuk zijn als je het ons t.z.t. laat weten. Want nu zijn we natuurlijk nieuwsgierig.

  Dag Deborah. Je verzamelt hier wel leuke mensen.

 7. Pingback: Doelen en lijstjes: Waar sta jij over 5 jaar? #Gastblog | Deborah Hamar

Reacties zijn gesloten.