Kleine ellendelingen…

 

BBBBBBZZZZZZZZZZZZZZZZZ……

Je weet dat het niet goed voor je is. Maar je moet…
Je weet dat je er spijt van gaat krijgen. Maar je moet…
Je weet dat het beter is om er niet aan te zitten. Maar je moet…

Vaak raak je heel onbewust de “zone” aan en vervolgens is het einde zoek. Daar ga je…
Je krabt, KRABT en K R A B T dat het een lieve lust is. Links om, rechts om. Van boven naar beneden en van beneden naar boven. En dan nog een keer. Je krabt tot je huidschilfers zich als rouwrandjes onder je nagels hebben opgehoopt. Het kriebelt, het jeukt!!! Ik snap Poownie op dit soort momenten helemaal wanneer hij zich weer eens aan een buis of paal staat te schuren in het weiland.

Het voelt heerlijk, een verademing. Het voelt zelfs bevrijdend. Bij het bereiken van je pijngrens, dat is vaak sneller dan verwacht, weet je dat je te ver bent gegaan. De verademing was van korte duur. Pijn, PIJN en P I J N. Maar dan is het te laat. Het gevolg: Nog meer jeuk en een knijter harde schijf zo groot als de palm van je hand. Daar ben je mooi klaar mee. De jeuk is in alle hevigheid terug, samen met de pijn…

In korte broek en topje naar Poownie of in lange broek en trui. Iedere zomer is het weer raak. Vliegenspray, azijn, knoflook, geurkaars, citroenella, ik heb het allemaal geprobeerd. Behalve een klamboe. Het maakt voor de kleine rovers niet uit. Ze prikken waar ze prikken kunnen. Zelfs door kleding heen.

Azaron, Bite, anti mug, Deet, zelfs pure azijn werken (bij mij) niet om de jeuk weg te nemen. Ik lijk wel allergisch voor dazenbeten. Het enige middel dat wel werkt is zorgen dat je niet gestoken wordt. Maar daar is het nu te laten voor. Dus negeren. Negeer de bult, negeer de jeuk. Maar eerst koelen die hap. Au, au, au….

Ellendige dazen…

**Note to self: Kijken voor een imker pak!!

44 gedachtes over “Kleine ellendelingen…

   • Dat wel, maar je bent wel beschermd tegen die brrrrrrrrrr beestjes.
    En natuurlijk in de volle natuur gaan rijden dan komen ze op de geuren af. En is er maar een ding er niet aan denken dat je niet krabben gaat.

 1. Ik heb een vleermuizenkast naast mijn slaapkamer opgehangen.
  Nu wacht ik alleen nog op een vleermuis.
  Of moet ik op een zwaluw mikken als natuurlijke bestrijding?

  Gestoken groet,

 2. Ze vinden mij ook altijd zo lekker. En zo bult is nog klein maar gelijk zo megagroot. Hier werkt geen enkele tip. Heb er zelfs tandpasta opgesmeerd. Misschien werkt dit nog bij jou.

  • Haha landkaart… Ik krijg meestal de vraag: “Zoooo, wat heb jij gedaan??” Te horen.
   Als ik weet dat ik gestoken ben kan ik er wel vanaf blijven. Dan is de bult en dus ook de jeuk, zo weg. Maar als ik er in mijn slaap, of tijdens het aankleden per ongelijk aan kom….

 3. Het is best mogelijk dat je er allergisch voor bent. Veel mensen zijn dat.
  Ik wens je veel sterkte met die beet!

 4. Die beten zijn de … grrrr! Ik heb tegenwoordig een ijzeren wil. Ik blijf er echt vanaf. Het gaat zo mega veel sneller over als je er niet aankomt. Ik heb zelfs wel een met handschoenen aan in bed gelegen. Sterkte!

 5. Oh gats! Vreselijk zijn die beten! Blinde muggen noemen we ze hier in het oosten … ik hoop er aan voorbij te gaan want áls ze me steken ben ik meteen 2 kilo zwaarder vanwege een grote bult 😦
  Heeft de apotheek geen verzachtende zalf? In ieder geval sterkte gewenst!

  • Vroeger, toen ik klein was…. Gebruikte mijn moeder inderdaad metholpoeder. Zeker toen we de mazelen ed opgelopen hadden. Dat ik daar niet zelf op gekomen ben. Bedankt voor de tip!!

 6. Oh, mij weten ze ook te vinden… de pestkoppen! Gewoon proberen af te blijven van de beten, niet gemakkelijk… maar dan zijn de beten nog zo snel terug weg!

 7. In de slaapkamer zou je een pot met citroenmilesse kunnen zetten, blijven ze in ieder geval daar al weg. Moet zeggen dat Deet ons wel goed helpt met het voorkomen van steken hier buiten zo vlak bij en door het bos. Na de beet; appelazijn al geprobeerd..toch net ff anders als gewone azijn 😉

  • Bedankt voor de tip Patty. Appelazijn heb ik nog niet geprobeerd. Het zijn echter niet de muggen waar ik last van heb. Die kan ik wel aan haha. Het zijn de dazensteken waar ik allergisch voor ben, denk ik…

   • Volgens mij krijgt iedereen van die idioten reacties op dazensteken 😉 Ik trouwens tegenwoordig ook van muggen, wuhuu!
    Je hebt tegenwoordig ook een spulletje met teatree-olie erin om ze af te weren…geen idee hoe het heet, maar het zou goed werken. Succes in ieder geval met die creepies 😉

 8. Van een dazenbeet kan ik GELUKKIG niet meespreken. Die beesten moeten me niet 😀 Een mug zou het wel eens wagen om te prikken maar al bij al valt dat jeuken nog mee. Als het me echt ergert, wrijf ik er wat speeksel (van mijn eigen) over…en dat helpt 😉

 9. ik heb vorige week ook zo’n muggenbeet zodanig zitten krabben dat m’n huid er helemaal van open lag. Het leek wel een brandwond nadien.
  Ellendige beesten!

 10. Heel vervelend ja. Wat bij mij werkt zijn weegbree-sap, basilicum-sap en salie-sap. Oftewel: blaadje kneuzen en over de plek wrijven. De laatste twee zijn ook anti-bacterieel en kunnen dus ook gebruikt worden wanneer de bult al kapot gekrabt is.

  Maar of dat ook werkt voor mensen die dikke schijven aan een prik overhouden weet ik niet. Dat klinkt naar een allergische reactie.

  Sterkte er mee.

  • Geen idee of het werkt maar het is zeker een tip om in gedachte te houden en uit te proberen wanneer het zich weer voordoet. Met dit natte en wat koudere weer zijn ze gelukkig niet zo aanwezig. Maar zodra het zonnetje weer doorbreekt laten ze zich weer heel snel zien (en voelen..) Bedankt voor de tips!!

 11. Ze zijn inderdaad heel erg vreselijk en ze moeten mij ook altijd hebben van die grote schijven. Ik was vorig jaar in Apeldoorn bij een heks die had er een bepaald soort middeltje tegen wat ik als voorzorg er op moest smeren. Het werkte misschien 10 minuten en toen leek het wel of ze dubbel zo graag kwamen. Het zijn inderdaad ellendelingen die beesten.

  • Een heks?? :’)
   De middeltjes die je uit voorzorg moet smeren werken bij ons ook niet. Het enige dat bij poownie wel werkt is een vliegendeken. Maar in het weiland vind ik een deken niet altijd even handig. Zeker niet wanneer er een ander paard tussen staat dat het slopen van dekens leuker vind dan het eten van gras….
   Wat doe jij tegen die grote schijven? Gewoon niet aanzitten en negeren??

   • Ja in Appelschais een heks google maar eens op Heks Appelscha. http://www.heksehoeve.com/. Echt leuk om een keer te kijken hoor. Ze staat helemaal met 2 benen op de grond en commercieel maar een leuk mens en mooie tuin met allerlei dingen die je kan doen. Maar ook heel veel dazen tenminste toen ik er was midden in de zomer met heel warm weer. Ja het beste is er niet aanzitten maar zoals je schreef dat is moeilijk. Maar weet ook niet wat echt er tegen helpt.

 12. Ik heb er alleen last van als ik slaap en dan word ik zo gek van muggen dat ik gerust midden in een nacht een paar uur op zoek ga naar die beesten, scheldend en chagrijnig 😛

 13. Ik kan soms ook heel allergisch op een muggenbeet reageren. Ik probeer de bult altijd uit de drogen. Heel heet water eroverheen douchen tot het bijna pijn doet en wassen met zeep. En daarna azijn erover. Doet zeer, maar in mijn geval help het.

 14. Je wilt niet weten wat ik allemaal uitgeprobeerd heb zodat ze mij niet zouden steken. Uiteindelijk hielp mij douchen vlak voor het slapengaan nog het beste (want dan koelt je lichaam af en muggen komen af op warmte en zweet). Ook een vliegenraam hielp natuurlijk ;). En vleesetende planten en een Citronellaplant naast het bed hielp. En waarschijnlijk al de rest samen ook. Succes!

Reacties zijn gesloten.