2014 in vogelvlucht…

Het jaar loopt alweer bijna op zijn eind. Gek eigenlijk hoe snel dat toch iedere keer weer gaat. Vorig jaar, met oud & nieuw, waren we met heel de familie bij elkaar gekomen in het nieuwe huis van mijn oom en tante. We hadden een super gezellige avond. De heren hadden het nodige knal en siervoorwerk gekocht dat tussen de regeldruppels door werd afgestoken. De dames bleven lekker binnen en vanachter het keukenraam hadden we zicht op wat er buiten gebeurden. Zo begon het jaar voor mij.

@Work:
2014 was, op een aantal kleine dingen na, een rustig jaar. Geen gekke uitspattingen zoals ik in mijn vorige blog al schreef. Alleen op mijn werk was er wat commotie. We kregen een nieuw systeem om mee te werken. Dat moest niet alleen van de grond af opgebouwd worden. Maar dat moest ook grondig getest worden. Daarnaast moesten we dit ons eigen maken en dat alles tussen de bedrijven door. We kregen te maken met de verkoop van ons “zusje” waarmee een vijftigtal collega’s ons pand ging verlaten. Om in ons pand te blijven moesten wij van drie naar één hoog verhuizen.

Poownie:
De herfst was voor Poownie en mij een iets minder fijne start. Hij werd kreupel en bleef kreupel. De veearts stelde mij ook niet bepaald gerust toen hij kwam met zijn eerste diagnose. Die week hakte er wel even in. Het was afwachten of hij zou herstellen en hoe hij zou herstellen. Inmiddels zijn we ruim drie maanden verder. Hij heeft al die tijd op rust gestaan. Gelukkig in de paddock en niet op stal. Zijn enige uitje was een uurtje per dag grazen aan de dijk. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. In stap is er helemaal niks meer van de kreupelheid te zien. Afgelopen week heb ik een stukje met hem aan de hand gedraafd. Ook toen liep hij goed. In het nieuwe jaar worden er weer foto’s van zijn been gemaakt en hopen we voorzichtig weer een wandelingetje te kunnen maken.

Hardlopen:
Eindelijk kan ik zeggen dat ik al mijn doelen op het gebied van hardlopen heb gehaald dit jaar. Ik begon met een snelle vijf km. Die liep ik in 29.17 minuten. Als ik niet te lui was om te trainen dan had ik hem waarschijnlijk nog sneller kunnen lopen. In mei 2015 ga ik voor een herkansing. Ook liep ik eindelijk tien km. Hoewel ik deze afstand niet geheel had ingepland, ik ging voor 8 km maar de route bleek 10 km te zijn, heb ik heerlijk gelopen. Beide doelen had ik mijzelf opgelegd om mijzelf te pushen, door te gaan wanneer het even tegen zat. Te lopen wanneer het vies weer was. Te gaan wanneer ik eigenlijk geen tijd of puf had. Hoewel ik niet iedere training met even veel plezier of gemak gelopen heb, deed ik het wel. Ben niet gesmolten, ben niet ziek geworden en ik ben er niet slechter door geworden. We hebben nu een winterrust ingelast. In het nieuwe jaar pakken we de draad weer op. Ik kan niet wachten!!

KNVB:
En dan hebben we natuurlijk nog de prestaties van Uk. Die werd zowaar gescout door de KNVB. Na twee wedstrijden werd hij voor het A-team geselecteerd en kreeg hij tevens te horen dat hij er tot en met de winterstop bij zat. Met zijn nieuwe team mocht hij deelnemen aan twee wedstrijden waarvan één tegen de jeugdopleiding van Excelsior. In het nieuwe jaar zullen er wederom diverse selectiewedstrijden volgen om te kijken wie van de spelertjes door mag voor het selectieteam van Regio West. Het hield echter niet op bij de KNVB. Bij één van de laatste wedstrijden op zijn eigen club bleek er ook een scout van FC Dordrecht aanwezig te zijn. In het nieuwe jaar mag hij een aantal trainingen bijwonen voor jongens onder de 14 jaar.

Persoonlijk:
Ik schreef in mijn vorige blog al dat ik niet zo veel bijzondere dingen gedaan heb maar dat er wel een aantal deuren voor mij geopend zijn. Het verhaal lees je hier: Liefde is, loslaten… Op persoonlijk gebied was dit wel de mooiste les die ik heb meekregen dit jaar. In 2015 gaat mijn spirituele groei voortgezet worden. Ik ga mij namelijk bezig houden met Reiki/Shamballa. Vanaf de zomer heb ik al verschillende keren met energie mogen werken. Het blijft erg bijzonder om dit zelf te voelen en ook om te zien hoe een ander, zowel mens al dier, het ervaart. Ik ben heel benieuwd hoe deze nieuwe weg, die ik inmiddels al een aantal maanden bewandel, zal lopen en wat ik op mijn pad tegen kom.

Bedankt dat jullie er het afgelopen jaar bij waren. Dat jullie hebben mee gelezen en hebben gereageerd. Bedankt voor jullie lieve reacties op de momenten dat het even tegenzat. (ook per mail en op fb). Ik hoop dat jullie er in 2015 weer bij zullen zijn.

Voor nu wens ik jullie allemaal een heel mooi uiteinde van 2014 en een sprankelend begin van 2015!!

Tot volgend jaar.

27 gedachtes over “2014 in vogelvlucht…

 1. He Debsie, wat heb je jou jaaroverzicht weer mooi verwoord… wij wensen jullie een mooie jaarwisseling toe met veel gezondheid liefde en kracht.
  xxx Diana, Dick, Harm ,Cynthia, Quincy & Daisy

 2. Goed te horen dat het met Poownie nog steeds beter gaat. Wat betreft reiki, daar zou ik ook best eens iets mee willen doen. Ik ga dus je blogs zeker weer lezen, en hoop dat je hier over zult gaan schrijven.
  Alle goeds alvast voor het komende jaar. Lekker in het prille lentezon netje met Poownie erop uit!

  • Dank je wel!!
   Leuk om te lezen dat je ook interesse hebt in Reiki. Ik ga zeker proberen mijn ervaringen in verschillende blogposten te gieten. Misschien zoek ik ook nog proefkonijnen na januari 😛
   Ik kijk overigens al wel een beetje uit naar de lente, wanneer de avonden weer wat langer gaan duren.

 3. Ja, de tijd gaat echt snel. Wat fijn dat het wat beter met Poownie gaat. Ik hoop dat de foto´s later ook goed nieuws brengen.Ik wens jou ook een geweldig nieuw jaar toe!

 4. Mooi overzicht en ook ik ben blij dat het met Poownie beter gaat. Als energetisch diertherapeut ben ik al heel nieuwsgierig hoe jouw ervaringen met energie gaan zijn. Kijk al uit naar nieuwe blogs van je. Fijne jaarwisseling en energiek 2015!

  • Wat leuk om te lezen dat jij ook met energie in de weer bent. Zoals ik al schreef hierboven, ga ik zeker proberen mijn ervaringen in begrijpbare blogs te gieten. Niet iedereen staat hier voor open. Ze vinden het zweverig of raar… Inmiddels weet ik dat iedereen dit kan en dat je er ook een hoop mee kunt, voor jezelf en voor een ander. Misschien kan ik in de toekomst wat ervaringen met je uitwisselen?? In mijn directe omgeving zijn er verder maar weinig mensen die zich hier mee bezig houden.

   • Ja hoor, dat mag! Altijd leuk om weer eens een ander ‘klankbord’ te hebben 🙂
    Dit heb ik een keer erover geschreven ;-)http://www.droomroedel.nl/gezondheid/energetisch-behandelen/

 5. oh, goed om te lezen dat het met Poownie beter gaat. Er blijft dus nog hoop op totaal herstel.

  Ik wens jou ook een fijn jaareinde toe, en een gezond en succesvol 2015!

 6. Toch een bewogen jaar met vooral Poownie, de prestaties van Uk en ‘het loslaten’ als hoogtepunten. Voor 2015 wens ik je veel energie, veel goeds en veel bloginspiratie zodat wij weer kunnen meegenieten 🙂

 7. Wat is het weer een bijzonder jaar geworden. Heel knap wat je met dat hardlopen doet en dat je weer een nieuwe uitdaging hebt gevonden met reiki. Hopelijk komt het met Poownie nog goed. Een fantastisch 2015 gewenst!

 8. Ik was er in 2014 niet bij, want ik ontdek je blog vandaag pas, maar in 2015 zal ik er zeker bij zijn! Een heel mooi en warm jaar gewenst!

Reacties zijn gesloten.