Afgelopen week…

Het is maandagmorgen als mijn wekker afgaat. Na drie gebroken nachten sleep ik mijzelf naar de badkamer. Met ogen op steeltjes en flinke wallen eronder staar ik naar mijzelf in de spiegel. Ik zie er op zijn zachts gezegd niet uit. Het voelt alsof ik een week onafgebroken nachtdienst heb gehad. En verlang nu alweer naar mijn overheerlijke warme, zachte, wollige bedje. Om direct weer naar dromenland afgevoerd te worden zodra mijn hoofd het donzige kussen raakt. Voor het eerst in acht jaar tijd ga ik met lichte tegenzin naar mijn werk. Ik wist vrijdag al dat het deze week extreem druk zou gaan worden. Maar daar kon ik vrijdagmiddag om 1700 uur niks mee. Dus dat gevoel heb ik twee dagen los gelaten, om het vandaag ten volle tot mij door te laten dringen…

Nog voor ik mij goed en wel geïnstalleerd heb op mijn werkplek weet ik ook dat mijn concentratievermogen die dag niet groot zal zijn. Dat blijkt wel als ik bij iedere opdracht die ik afhandel mij afvraag wat ik in vredesnaam aan het doen ben. Als iedereen met lunchpauze is geweest, staar ik naar de klok met de vraag hoe het toch kan dat het al 14.00 uur is. De tijd glijdt als zand door mijn handen. Ik ben met 101 dingen bezig geweest en tegelijkertijd kan ik niet benoemen wat ik allemaal gedaan heb. De tijd gaat snel, te snel. Door mijn vermoeidheid loop ik achter alle feiten aan en dat is dubbel zo frustrerend.

Als ik iets vroeger dan anders mijn bedje weer in stap ben ik de drukte van die dag heel snel vergeten. Op het moment dat ik mijn ogen sluit prikken ze nog even na. Het kost mij moeite om ze ontspannen dicht te houden. Ze hebben teveel prikkels moeten doorstaan. Maar al snel voel ik een rust over mij heen dalen. Weet je hoe lekker het is als je beseft dat je lichaam op het punt staat om naar dromenland over te stappen? Ken je dat? Je ademhaling wordt langzamer en je voelt je gewichtsloos, alsof je aan het zweven bent. Zodra ik mij hier aan over geef ben ik weg. Ik word pas wakker wanneer mijn wekker bruut in mijn linker oor staat te tetteren…

De uren regen zich aaneen tot dagen en de dagen werden een volle drukke werkweek. Het was echt aanpoten, lange dagen, korte avonden en voor mijn gevoel nog kortere nachten. Niet alleen voor mij want ook vriendlief en Uk waren druk. Een ouderavond op school, voetbalwedstrijd van de KNVB, training bij FC Dordrecht en een training op de eigen club. Zelf werkte ik mij nog even in het vuil bij Poownie om daarna rond 21.30 uur uitgeblust op de bank te belanden. De vrijdag was onze eerste avond zonder afspraken. Niemand de deur uit en na het eten heerlijk met zijn drietjes op de bank. Deze avond geen voetbal, geen werk en geen paard. Wat was ik blij dat het weekend was begonnen en deze week was afgelopen…

Fijn weekend allemaal!!

25 gedachtes over “Afgelopen week…

 1. Zo’n periode heb ik ook gehad, echt op tenen lopen om alles te doen, zowel op mijn werk als thuis. Te rustig is ook niet leuk maar dat soort weken vreten ook een hoop energie. Geniet dubbel van je weekend!

 2. Alles bij elkaar kan het best veel zijn. En het zijn vaak ook geen dingen die je even af kunt zeggen. Hopelijk lukt het je uiteindelijk toch om wat tot rust te komen. Vervelen om zo achter de feiten aan te blijven hollen!

 3. Vrijdagavonden zijn onmisbaar. Ook voor ons dé avond om het weekend mee te beginnen. Lekker languit op de bank en kijken naar bijv. Bed&Breakfast. Niets moet alles mag en een lekker wijntje erbij. Ik hoop dat je voor aanstaande maandag weer heerlijk uitgerust bent, Deborah! :mrgreen:

 4. Zo’n week moet niet teveel navolging krijgen en liefst geen weken na elkaar. Hopelijk had je een zalig weekend en kwam je tot de nodige rust 😉

  • Haha ja dat zou ik ook wel graag willen. Maar met 5 zieken op het werk en (toen) een zieke vriend ging dat wat lastig. Gelukkig gaat het nu weer wat beter. Heb een zalig weekend achter de rug en een goed begin vd week gehad. Daar knapt een mens al heel wat van op.
   Bedankt voor je reactie en zorgen 😄

 5. Beterschap en probeer inderdaad wat vrije momenten te kiezen (hoor wie het zegt) . Maar zo heb je wel heel drukke dagen zeker als je nog niet helemaal de oude bent.

 6. Ja pittig kan dat zijn als alles achter elkaar maar door blijft gaan. Hopelijk was naast de vrijdag avond het weekend ook ontspannen 😉

 7. Oh ja, dat moment waarop je beseft dat je in slaap aan het vallen bent, heerlijk! Ik heb ‘ogen op steeltjes’ altijd al zo’n grappige uitdrukking gevonden, ook al heb ik nog steeds niet achterhaald wat het nu precies betekent 🙂

Reacties zijn gesloten.